Veszélyes Viennánál vendégeskedik az UTE

   

Az osztrák farmcsapat kis híján megviccelte a DAB-ot idegenben, hazai pályán hiba lenne őket lebecsülni.

A bécsiek feltehetően egy életre megtanulták, mennyire kemény az élet péntek kora este az M0-son, mert dugóba kerülve másfél órás késéssel érkeztek meg Dunaújvárosba. Rendes bemelegítésről ilyen körülmények között szó sem lehetett, ami tovább rontotta a favoritnak enélkül sem nevezhető csapat esélyeit. Aztán amikor az első szünetre 2-0-s hazai előnnyel mehettek a csapatok, a Bikák feltehetően végképp úgy gondolták, ez a meccs megvan. Erről azonban elfelejtették tájékoztatni az ellenfelet. A belelendült bécsieket pedig képtelenség volt féken tartani, a középső periódus derekán öt perc alatt négy gólt rámoltak be az ellenfélnek. Így a DAB-nak alaposan fel kellett kötnie a gatyáját, ami végül sikerült is és 7-4-re nyertek. Az UTE számára mindez intő jel lehet, amely éppúgy 22 pontot gyűjtött, mint a Dunaújváros, igaz, egy meccsel kevesebbet játszott. Ha tehát vasárnap este nyerni tudnak az Albert Schultz-Eishalléban, akkor meccsszámban beérik, pontszámban pedig megelőzik nem csak a DAB-ot, de a negyedik helyen álló Brassót is. A Vienna számára azért lenne értékes pontot vagy pontokat lopni az esélyesebb liláktól, mert ők a HK Budapesttel folytatnak élet-halál harcot, mindketten 8 pontot szereztek eddig. Ráadásul a Gyergyó sincs beláthatatlan távolságban, hiszen a székelyföldi csapat két meccsel többet játszott náluk, előnye mégis csak 5 pont. Ezzel együtt a papírforma a vendégek győzelmét sejteti.

VC2-UTE-TSH_5418-900

fotó: TSH fotó

“Vasárnap ismét egy olyan karakterű ellenfél vár ránk, mint pénteken – mondta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Fiatal, sokat korcsolyázó, sokat dolgozó, nagyon kellemetlen ellenfél a Vienna. Pénteken 5 gólt lőttünk a HK Budapestnek, és azzal normális körülmények között nyugodtan haza kellett volna vinnünk a meccset. Mégsem ez történt, mert bár a lövéseink és a helyzeteink megvoltak, és ezekből a góljaink is, hátul nem dolgoztunk elég feszesen, és ezért kaptunk is négy gólt, amivel viszont nem lehettünk elégedettek semmiképpen. Remélem, tanultunk ebből a meccsből és ezúttal meglesz az a korcsolyázómennyiség, meglesznek azok az ütközések, amik pénteken hiányoztak az ellenfél csatárainak megállításához. Ahogy a HKB-ben, úgy a Bécsben is vannak ügyes játékosok, akiknek nem szabad teret adnunk.  Bécsbe a sérülések és a betegségek miatt csak három sorral tudunk elutazni. A korábbi hiányzók közül senki sem épült fel, viszont Ropret csatlakozott hozzájuk.”

Vienna Capitals II–UTE 2-4

   

Az Újpest kemény ellenállásba ütközött Bécsben, de nagyobb rutinjával végül behúzta a három sorral felálló csapatok mérkőzését a Capitals-farm ellen.

Az UTE Bécsben tette tiszteletét, hogy begyűjtse a három pontot az idén kétségkívül markánsabb karaktert mutató Vienna Capitals-farm otthonában. Eleinte úgy tűnt, az újpestiek szívének kedves forgatókönyv szerint zajlik a mérkőzés, hiszen a 9. percben megszerezték a vezetést, miután Stefishen váltotta gólra Benk passzát. Ám a bécsi fiatalok nem adták könnyen a bőrüket, sőt szűk két perc múlva egyenlítettek is, Schlögl köszönt be Silának. A lendület vitte tovább a Capitals-farmot, sűrűn veszélyeztették a vendégek kapuját, és a 17. percben Grosslercher be is talált, megfordítva ezzel az állást. A második harmad elején kétszer is emberhátrányba kerültek a lila-fehérek, ám ezt a javukra tudták fordítani. A 30. percben ugyanis hiába voltak kevesebben a jégen, egy korongszerzés után Benk lőtt magabiztos gólt. Átvette a játék irányítását az Újpest, többet támadtak és lőttek kapura ellenfelüknél, ám valami apróság mindig hiányzott a gólhoz. A harmadik játékrészben nem kellett sokáig várni a következő újpesti gólra: a 44. percben emberelőnyben Sági találatával a vendégek megfordították az állást. A győzelmet végül az utolsó percben egy üres kapus góllal Varga biztosította be. A Vienna Capitals fiataljai keményen beleálltak a mérkőzésbe, ám az Újpest nagyobb rutinjával végül elhozta a három pontot a császárvárosból.

A Vienna Capitals újabb kapust hozott a csapat rendszerébe: a vasárnapi Erste Liga-mérkőzésen a finn és dán bajnok Joni Myllykoski ült a padon.

vc2-ute_TSH_5063

Fotó: TSH Fotó

Keressük az új légióst a védelembe

   

Az újpestiek több juniorkorú hátvéddel álltak fel Bécsben.

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals: “Az első harmadban jól ment a játék, a második inkább kaotikus volt, nem játszottunk jól, csak a kapus teljesített megfelelően. Az utolsó harmadban buta kiállításokat kaptunk. Az emberelőnyös játékunkon javítanunk kell.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, UTE: “Boldogok vagyunk a győzelemmel, mert a jelenlegi helyzetünkben fontos volt. Sok hiányzónk van sérülés és betegség miatt, keressük az új légióst a védelembe, ahol most még több juniorkorú játékos is szerepelt. Keményen dolgoztunk a sikerért.”

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 111 néző. Játékvezetők: Kormos, Kormos, Hernády, Szabó.
Holzer: 93,5% (Myllykoski)
K
Sila: 94,3% (Ágoston)
Saari, Pallierer, Kittinger, Ranftl, Schlögl
1
Huba, Szaller, Kocsis, Sági Martin, Hebar
Piff, Satmark, Artner, Bauer, Pohl
2
Kiss, Fekete, Csányi, Stefishen, Benk
Wolf, Grosslercher, Hiltunen, Maxa, Rohm
3
Kovács A., Varga, Szalma, Nemes, Kovács S.
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:08 UTE Stefishen Benk
1-1 09:54 VIC Schlögl Ranftl
2-1 16:53 VIC Grosslercher Maxa
2-2 30:51 UTE SH Benk
2-3 43:56 UTE PP Sági Martin Benk Stefishen
2-4 59:11 UTE EN Varga
35 Kapura lövések száma 46
10 Kiállításpercek 10

A Vienna Capitals II–UTE videó-összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum