Kassán indulnának újra felfelé a Jegesmedvék

   

A szomszédvár elleni derbyn hatmeccses vereségszériát szeretne lezárni a DVTK.

Nem tudott Zsolnán kijutni a hullámvölgyből a Miskolc, amelyre ezúttal a csütörtökinél összehasonlíthatatlanul nehezebb feladat vár. Az éllovas zólyomiakkal azonos pontszámmal a második helyen tanyázó HC Kosice vendégeként kellene vasárnap délután rátalálni újra a helyes útra. Ráadásul a Kosice nincs rossz formában, legutóbbi két fellépését biztosan nyerte, a dobogós helyezéséhez szívósan ragaszkodó Érsekújvárt 4-0-ra, a középcsapattá vált Detvát pedig 7-1-re győzte le ezen a héten. A kassaiak honlapja máris derbyként emlegeti az összecsapást, való igaz, történelmileg azonos régióba tartozó két szomszédvár, a liga harmadik és negyedik legnépesebb városának csapatai csapnak össze a Steel Arénában.

A két csapat a közelmúltban már háromszor találkozott egymással. A felkészülés során oda-vissza megmérkőztek, az első, kassai találkozó nagy gólkülönbségű hazai győzelmére egy meglepetésszerű miskolci győzelem volt a válasz. A bajnokságban eddig egyszer találkoztak, akkor is Kassán, és a Kosice 6-3-ra nyert, de talán még most is emlegetik azt a miskolci feltámadást, amelyre kis híján rá is fizettek. Az a mérkőzés megmutatta, hogy a DVTK-nak lehet keresnivalója a legjobb szlovákiai csapatok ellen is. Idegenben persze nem könnyű győzelmet szerezni, de erre is volt már példa idén, Liptószentmiklóson. Ehhez elsősorban a védekezést kell rendbe tenni, a DVTK kapta eddig a legtöbb gólt a bajnokságban. A jó védekezés pedig alap ahhoz, hogy kevés kiállítást szedjen össze a csapat. Ennek Kassán nagy jelentősége lehet, hiszen a Jegesmedvéknek elég sok gondot okoz ez emberhátrányok kivédekezése, rosszabbul megy, mint a kassaiaknak az emberelőnyök kihasználása.

“A vasárnapi mérkőzésünkön nagy hangsúlyt kell fektetnünk a helyzetkihasználásunkra - latolgatta az esélyeket a csapathonlapon Glen Hanlon vezetőedző – Az elmúlt találkozóinkon rendre kialakítottuk a lehetőségeinket a kapu előtt, de ezekkel nem tudtunk élni. Nagy lökést adna nekünk, ha sikerülne idegenben legyőzni egy olyan erős ellenfelet, mint a HC Košice. Úgy állunk hozzá a találkozóhoz, hogy mindenképpen szeretnénk hazahozni a három pontot, hiszen az első egymás elleni találkozónkon láthattuk, hogy a játék minden elemében fel tudjuk velük venni a versenyt.”

KSC-MIS

HC Kosice–DVTK Jegesmedvék 4-2

   

Óriási lehetőséget szalasztottak el a miskolciak Kassán, hiszen két és fél perccel a vége előtt még vezettek, ám mégis ott hagyták a három pontot.

Az Extraliga egyik éllovasához, a Kassához látogatott vasárnap este a DVTK Jegesmedvék csapata, amelynek kapuját hosszú szünet után ismét Duschek Dávid védte, és hiányzott a pénteken a Hokiklub Budapestben jégre lépő Vojtkó. A mérkőzés első lövését Magosi adta le 40 másodperc elteltével, de ez nem okozott problémát Skorváneknek, fél perc múlva pedig Duschek neve mellé is bejegyeztek egy védést. A Kassa magához ragadta a kezdeményezést, és a 4. percben a miskolci kapusnak két bravúrt is be kellett mutatnia, hogy ne változzon az eredmény. A 8. percben egy gyors miskolci ellentámadás végén Kulmala lőhetett középtávolról, a hazai hálóőr védett. A 9. percben Dudas lökte túl keményen palánkra Hajóst, jöhetett az első miskolci előny, de el is telt veszélyes helyzet nélkül. Teljes létszámban visszavette az irányítást a házigazda, ám egy védelmi hiba után mégis a Jegesmedvék szerezték meg a vezetést. A 14. percben Cizek próbált a saját harmadában, a palánk mellől passzolni, ám Ritó ütőjén lelassult a korong, ami Vinczéhez került. A fiatal csatár bekorcsolyázott a kapu elé, és fonákkal mattolta Skorváneket (0-1). Nem sokáig örülhettek a miskolciak a vezetésnek, hiszen 36 másodperc múlva egyenlített a Kassa: kipasszolták a Jegesmedvék védelmét, és Nagy a kapuval szemben, a lábak között engedett el egy nem túl erős, viszont remekül helyezett lövést, és a pakk a bal felső sarokban kötött ki (1-1). Ezt követően a hazaiak veszni hagytak egy emberelőnyt, majd az utolsó percben Duschek védett nagyot egy közeli lövésnél.

A második harmad áthúzódó kassai emberelőnnyel kezdődött, amelyben voltak meleg pillanatok a miskolci kapu előtt, de Duschek remekül állta a sarat, így gól nem esett. Ezt követően kiegyenlített játékot láthattak a nézők, akadtak miskolci lehetőségek is, sőt a hazaiak többször is túlütéshez folyamodtak. Ám hiába küldte Glen Hanlon a legeredményesebb, Kulmala-féle sorát a fáradt kassaiakra, nem sikerült gólt lőni. Némi zavar érződött a kassai erőben, ekkor nagyon bátran játszottak a Jegesmedvék, láthatóan meglepve a házigazdákat. A 31. percben rosszul cseréltek a vendégek, Hricina léphetett ki egyedül, akit Rusk hátulról elütött. A játékvezetők büntetőt ítéltek, amit azonban Netik a kapuvasra vágott. Nem sokkal később a Jegesmedvék kivédekeztek egy újabb kassai emberelőnyt, majd Vas kék vonalas bombáját szorította magához Skorvánek. A vége előtt bő egy perccel ismét a hazaiak állhattak speciális alakzatban két percre, de Duschek nagy bravúrjai megőrizték az eredményt.

A harmadik játékrész elejére még maradt 39 másodpercnyi kassai emberfór, de nem tudtak vele élni. A Kassa gépezete döcögött, többször eladták a korongot a saját harmadukban, volt is belőle miskolci helyzet, gól azonban nem. Repkedtek a kiállítások, egy darabig 4 a 4 ellen játszottak a felek, ebben Kulmala lövése tornáztatta meg a kassai hálóőrt. A harmad derekán erős cseréket produkáltak a Jegesmedvék, volt is lehetőségük bőven, de Skorvánek mindegyik útjába állt. Az 56. percben emberelőnybe kerültek a Jegesmedvék, de nem lett belőle gól. Két perccel később azonban igen: a kassaiak nem tudták kiütni a harmadukból a korongot, ami a kapu előtt üresen álló Vashoz került, ő pedig közelről nem hibázott (1-2). Bő két perc volt hátra, amikor a kassai edző időt kért, és lehozta a kapusát, ami 12 másodperc alatt eredményre vezetett: Pulli kék vonalas lövésébe a kapu előtt Suja szúrt bele, így vágódott a pakk a hálóba (2-2). A Jegesmedvék számára 32 másodperccel a meccs vége előtt jött a feketeleves: Pretnar középre adását Soltes vágta kapásból a miskolci kapuba (3-2). Glen Hanlon az egyenlítés érdekében rögtön levitte kapusát, ám ez nem jött be, 59.57-kor Kafka lőtt üres kapus gólt (4-2).

Nagyon bosszantó vereséget szenvedtek a Jegesmedvék Kassán, hiszen remek teljesítményt nyújtva, szinte végig pontszerzésre állva, két és fél perccel a vége előtt még vezettek a szlovák élcsapat otthonában, ám a végét nem tudták kihúzni, a nagyobb rutin döntött.

kosmis

Fotó: HC Kosice

Extraliga, 2018. okt. 21., vasárnap.
Skorvanek: 91,7%
K
Duschek: 92,3%
Pretnar, Koch, Spilár, Brophey, Nagy L.
1
Crawford, Slovák, Galanisz, Magosi, Miskolczi
Cizek, Pulli, Netík, Suja, Kafka
2
Szirányi, Láda, Pance, Kulmala, Vas
Dudás, Sedivy, Hricina, Galambos, Soltés
3
Rusk, Milam, Somogyi, Harrison, Loiseau
Petrás, Lendák, Klíma, Krajnák, Zitny
4
Ritó, Vincze, Hajós
Roman Simicek
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:42 MIS Vincze Ritó
1-1 14:18 KOS Nagy L. Pulli Brophey
1-2 57:20 MIS Vas Pance
2-2 57:49 KOS Suja Pulli Kafka
3-2 59:28 KOS Soltés Netík Pretnar
4-2 59:57 KOS EN Kafka Nagy L. Sedivy
40 Kapura lövések száma 24
16 Kiállításpercek 10

A Kosice–Jegesmedvék videó-összefoglalója

 

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum