A Gyergyónak muszáj legyőznie a Vasast

   

Ha a székely csapat nem akar lent ragadni az alsóházban, akkor nem veszíthet pontot a ligautolsó ellen.

A hárommeccses magyarországi túrájáról pont nélkül hazaért Gyergyói HK az első lépést megtette a visszakapaszkodásban, pénteken ugyanis sikerült visszavágnia a Fehérvárnak a múlt heti 6-2-es zakóért. Nem volt ez egyszerű mérkőzés, a fiatalok már 2-0-ra és 3-1-re is vezettek, azonban Pesztunovék okosan használtak ki egy kettős előnyt, amivel kiegyenlítettek, majd az 52. percben a mindent eldöntő találatot is bevitték. A gólt ráadásul a saját nevelésű Benedek Roland lőtte, a 22 éves gyergyószentmiklósi fiatalembernek ez volt az első találata az Erste Ligában. Ez a győzelem is kevés volt ahhoz, hogy megelőzze riválisát a tabellán, 14 meccsen gyűjtött 13 pontjával hárompontos hátrányban van a hetedik helyezett fehérvári csapattal szemben, amely szűk két hét alatt három meccsből kétszer is legyőzte őket. A Schiller-Vasas HC legyőzése persze egyáltalán nem magától értetődő, de attól még kötelező feladat, hiszen a 9. és 10. helyen álló HK Budapest és Vienna Capitals II. vesztett pontok tekintetében máris jobban állnak, mint ők. Ladányi Balázs csapata a Brassó ellen nem tudott nagy ellenállást kifejteni, nem úgy, mint két héttel korábban, amikor hazai pályán pontot rabolt ellenfelétől. A fiatal és szimpatikus csapat továbbra is első rendes játékidős győzelmére hajt, de vélhetően egy kétpontos győzelemnek is ugyanúgy tudnának örülni, mivel abból is csak egy van nekik.

vasas

Fotó: Vasas Jégkorong-facebook

Gyergyói HK–Schiller-Vasas HC 6-4

   

A gyergyószentmiklósiak precíz emberelőnyös játékuknak köszönhetően legyőzték a fővárosi fiatalokat.

A Gyergyói HK jól kezdte a mérkőzést, az első három emberelőnyét egyaránt kihasználta: az első két fórt Vorobjov, a harmadikat Tomanek váltotta gólra. A nyitó harmad végén kettős emberelőnybe került a Vasas, melynek során Csiki Attila szépített. A 25. percben Surányi felzárkóztatta 1 gólra a vendégeket, de 9 percre rá Vesutkin visszaállította a kétgólos differenciát. A harmadik játékrész közepén Pápa és Tornyai egyszerre kapott kétperces büntetést, az 5 a 3 elleni lehetőséget Góga használta ki. A végjátékban három gól esett alig több mint 1 perc alatt: Csiki és Szlama 51 másodperc alatt 5-4-re módosította az állást, ekkor a Gyergyó időt kért, majd Tomanek beállította a 6-4-es végeredményt. A találkozó három 2+10 perces büntetést hozott: a hazaiaknál Pesztunov, a vendégeknél Rózsa és Schmál kapott komolyabb kiállítást.

Győzelmével a Gyergyói HK pontszámban beérte a 7. helyen álló Fehérvári Titánokat, ám a székesfehérváriak kettővel kevesebb meccset játszottak.

Minden dicséret megilleti a srácokat

   

A Vasas vezetőedzője úgy érzi, visszataláltak a helyes útra.

Csergő Hunor, játékos, Gyergyó: “Megnehezítettük a saját dolgunkat. Az első három gól után hagytunk helyet nekik és sikerült a Vasasnak is gólokat lőni. Aztán az időkérés alatt az edző gatyába rázott minket, azt mondta, hogy szedjük össze magunkat és ne engedjük ki a meccset a kezünkből.”

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: “Az elején kiengedtük a kezünkből a meccset a kiállításokkal és az abból kapott gólokkal, ez egy jóval tapasztalatlanabb csapat ellen sem férne bele. Ezzel együtt minden dicséret megilleti a srácokat, mert 0-3-ról sikerült felállni és nehéz pillanatokat okozni az ellenfélnek. Úgy érzem, a játékosok ma jöttek rá, hogy mi az a hozzáállás, ami ahhoz kell, hogy bárkit meg lehessen verni a ligában. Az elmúlt egy-két hétben talán letértünk erről az útról, de bízom abban, hogy most visszataláltunk rá.”

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 950 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Redai, Fehér.
Gorjacsevszkih: 88,6% (Ruczuj)
K
Koitmaa: 86,7% (Tóth)
Jezsov, Góga, Pesztunov, Vesutkin, Péter
1
Bálint, Bukor, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
Orbán, Kozma, Tománek, Vorobjov, Csergő
2
Tornyai, Surányi, Rózsa, Schmál, Szlépka
Nagy, Ferencz Csibi, Sára, Benedek, Constantin
3
Inglis, Seregély, Fliszár, Bödök, Gágyor
György, Pál, Daradics, Ivácson, Elekes Darabont
4
Varga, Szlama, Pápa, Czakó
Vitali Donika, Novák Václav
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:31 GYE PP Vorobjov Nagy
2-0 04:04 GYE PP Vorobjov Sára Tománek
3-0 16:27 GYE PP Tománek Nagy Vorobjov
3-1 18:27 VAS PP2 Csiki Bukor
3-2 24:38 VAS Surányi Bödök
4-2 33:13 GYE Vesutkin Pesztunov Péter
5-2 51:40 GYE PP2 Góga Pesztunov
5-3 55:04 VAS PP Csiki
5-4 55:55 VAS Szlama Czakó
6-4 56:12 GYE Tománek Vorobjov
45 Kapura lövések száma 35
18 Kiállításpercek 36

A Gyergyó–Vasas 10 találata videón

   

Reklama: UAB Talga Muitinės tarpininko paslaugos prekių atrinkimas ir priėmimas, geležinkelio krovos paslaugos, eksporto ir importo deklaracija, sandėliavimas, tarptautiniai pervežimai, Equinox programa, lipdukų spausdinimas, 3PL logistika

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum