Megszakítaná a Fradi-sikerszériát a DEAC

   

A listavezető után a második helyezett FTC-Telekom látogat Debrecenbe, amely tíz sorozatban nyert meccsnél tart, és egy hetet pihenhetett.

A debrecenieknek elég komoly program jött össze október második felére, hiszen pénteken fogadták a Csíkszeredát, vasárnap a Fradival játszanak, amit egy erdélyi túra követ, végül a Dunaújváros látogat hozzájuk. Mindezt pedig éppen két hét alatt kell letudniuk, lesz tehát mit kipihenni a novemberi válogatott szünetben. Mármint azoknak, akik nem kapnak behívót, mert semmi meglepő nem lenne abban, ha Hetényi Zoltán, Németh Attila és Kovács Bronson is esélyt kapna a kerettagság kiharcolására. Mellettük a légiósok ismét villantak, a Sportklub elleni mindkét gólt a Jakub Izacky és Hugo Turcotte alkotta duó hozta össze. David Musial vezetőedző a 3-2-es vereség ellenére is elégedett volt a látottakkal, a meccs után azt nyilatkozta, hogy a pénteki volt a csapat idei legjobb teljesítménye. Mindez biztató lehet vasárnapra nézve, hiszen a Fradi sem lesz könnyebb ellenfél, mint a csíkiak voltak. A zöld-fehérek tízmeccses nyerő sorozatban vannak, utoljára éppen Csíkszeredában kaptak ki büntetőkkel szeptember 14-én, azóta csak nyertek.

A soron következő lesz a harmadik találkozójuk egymás ellen és érdekes módon az első kettő kísértetiesen hasonló forgatókönyv szerint zajlott. Mindkettőn Izacky szerzett vezetést, mindkétszer Pavuk Attila egyenlített. A Debrecen mindkét találkozón másodszor is vezetéshez jutott, de Braden Walls mindkétszer egyenlített. Azt már mondani sem kell, hogy a győztes büntető Tóth Adrián nevéhez fűződik. Nagy különbség lesz viszont az eddigiekhez képest, hogy most először vívnak meg Debrecenben, ahol valósággal hasít az egyébként is remeklő DEAC. Eddig hat mérkőzést rendezhettek, és egészen a Csíkszereda érkezéséig nem távozott vendég győztesen. Ahhoz, hogy ez most se legyen másként Hetényi Zoltánnak is ugyanazt a formát kell mutatnia, mint eddig, az első meccsen 93,5%-kal védett, a másodikon ez felment 95%-ra. Nem véletlenül nyilatkozta ezt követően Fodor Szabolcs, a zöld-fehérek vezető hogy talán a válogatott kapus is elfárad egyszer, és akkor lehet, hogy könnyebb lesz minden. Szintén változás az eddigiekhez képest, hogy egy sajnálatos sérülés miatt a Ferencváros támadópotenciálja jelentősen meggyengült, hiszen térdsérülése miatt az egész szezonra kidőlt Leo Fitzgerald, aki 10 mérkőzésen 15 pontot szerzett. Nagy kérdés, hogy őt mennyire tudják majd pótolni.

Mint ahogy az is nagy kérdés lesz, hogy milyen állapotban térnek vissza a jégre a játékosok, hiszen egy hete nem játszottak mérkőzést. A győzelmi sorozat folytatása annál is fontosabb lenne a fővárosiak számára, mert egy győzelemmel leszakíthatnák magukról az egyetemi csapatot, amely jelenleg egy meccsel többet játszva ugyan, de csak három ponttal van lemaradva tőlük. Fodor Szabolcséknak nem is lehet más a céljuk, mint hogy legalább egy időre kétszereplőssé tegyék az élmezőny küzdelmeit.

FTC-DEB-DSC_0683-900Fotó: Claus János

DEAC–FTC-Telekom 2-4

   

A Ferencváros nyerte a dobogós rangadót, miután hajtós, parázs mérkőzésen győzött Debrecenben.

A dobogós csatájára telt ház volt kíváncsi Debrecenben, és a szurkolók nagyon lendületes mérkőzést láthattak. Az első harmadban nem takarékoskodtak a puskaporral a csapatok, hiszen nem kevesebb, mint 33 lövést adtak le a felek, 13:20-as megoszlásban. A Fradi azonban nemcsak a lövésszámok, hanem gólok terén is előnybe került, hiszen a 10. percben emberelőnyben Walls, az utolsóban pedig Rantanen talált be Hetényi kapujába. A második harmadban sem lassítottak a csapatok, ám a nagy rohanás ezúttal a DEAC-nak sikerült jobban. Alig 27 másodperc telt el a játékrészből, amikor kettős előnyben Izacky faragott a hátrányból. Ezt követően a Fradi egy, a házigazdák két emberhátrányt védekeztek ki. A 35. percben teljes létszámban Karmeniemi állította vissza a kétgólos különbséget, két perc múlva viszont Berta találata ismét közelebb lopta a DEAC-ot a zöld-fehérekhez. A harmadik harmad elején kétszer is megtalálták egymást a párok: Turcotte és Rafaj, illetve Pavuk és Vincze is kóstolgatta egymást, két páros kiállításért cserébe. Az 50. percben Walls duplázott, így ismét kettő volt közte a Fradi javára. Négy perc múlva Turcotte és Rafaj újra közös produkciót mutatott be, hogy aztán mindketten két percig pihenjenek a büntetőpadon. Bő egy perccel a vége előtt David Musial időt kért, ám végül már nem tudtak változtatni az eredményen. A Ferencváros megnyerte a rangadót, és a táblázaton meglépett riválisától.

FTC-DEB-DSC_0738-900

Fotó: Claus János

Nem volt sima győzelem

   

A Ferencváros edzője szerint két jól felkészített csapat esett egymásnak Debrecenben.

David Musial, vezetőedző, DEAC: ”A Fradi top csapat, most nem tudtuk megverni őket. Mi kétszer hibáztunk, azt ki is használták. Valamikor győzünk, valamikor veszítünk. Ha valaki azt mondja a szezon elején, hogy az első négyben leszünk, annak veszek egy üveg bort.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: “Nem volt sima győzelem. Jó kis hokicsemegét láthattak a nézők, két jól felkészített csapat esett egymásnak. Ezúttal nem kellett hátrányból visszakapaszkodnunk, végig tudtunk vezetni, talán ez volt az a plusz, ami kellett ahhoz, hogy begyűjtsük a három pontot, ami nehéz itt Debrecenben, egy ilyen jó csapat ellen.”

Erste Liga, Debreceni Jégcsarnok, 598 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Herczeg, Pálkövi.
Hetényi Z.: 92,7% (Nagy P.)
K
Arany: 94,9% (Pleszkán)
Vuorijarvi, Kovács, Turcotte, Izacky, Novotny
1
Rantanen, Boros, Farkas, Tóth Richárd, Pavuk
Antal, Behal, Németh, Kulesov, Hári
2
Hegyi, Sarcia, Walls, Switzer, Rafaj
Hetényi P., Berta, Silló, Molnár, Vincze
3
Karmeniemi, Jászai, Fitzgerald L., Nagy G., Tóth A.
Erdei, Márton, Salló, Szokolov
4
Hardi, Roczanov, Tóth G.
Musial David, Kecskeméti Áron
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 09:43 FTC PP Walls Rantanen Karmeniemi
0-2 19:06 FTC Rantanen Tóth A. Fitzgerald L.
1-2 20:27 DEB PP2 Izacky Novotny
1-3 34:59 FTC Karmeniemi Tóth A. Fitzgerald L.
2-3 37:12 DEB Berta Hetényi Z.
2-4 50:45 FTC Walls Switzer Rafaj
39 Kapura lövések száma 55
18 Kiállításpercek 18

A DEAC–FTC galériája

   

A DEAC–FTC találatai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum