Elhúzna a Titánoktól a Brassó

   

Volna miért visszavágniuk a Titánoknak Brassóban, de a házigazdák is egyre jobb formában játszanak.

“Jó úton járunk” – nyilatkozta a Vasas legyőzését követően Marius Trandafir, a Brassó másodedzője, és valóban, úgy tűnik, Greg Lindqvistnek és csapatának sikerült úrrá lennie a nehézségek egy részén. A Fradi elleni nyolcgólos égést követően kétszer is nagyon erős karaktert mutatva szereztek két-két pontot, méghozzá két erős csapat ellen. A Dunaújváros és az Újpest ellen is többgólos hátrányról mentették meg a meccset döntetlenre szó szerint az utolsó percekben és pillanatokban, úgy, hogy az idegrendszerük is rendben maradt a játékosoknak. Bizonyítja ezt a kiállítások teljesen elfogadható mennyisége, hogy az egyenlítés másodpercekkel a rendes játékidő vége előtt, kapus nélkül játszva sikerült, és hogy a büntetőkben is jobbak voltak ellenfelüknél. Csapatépítésnek is beillett ez a két meccs, amelynek a jótékony hatását a Vasas ellen láthatták a szakvezetők és a nézők. Ahogy Trandafir mester mondta, minden jel arra mutat, kezdi megtalálni a fonalat a csapata. Vasárnap tehát egy lendületbe jövő és az eddigieknél fegyelmezettebb Brassó vár a rendkívül masszív Titánokra.

A fehérváriaknak sincs különösebb okuk a panaszra, a legutóbbi négy meccsükből hármat megnyertek, és a legutolsó, gyergyói csatában is jó esélyük volt. Akkor a rutinos rókákkal felálló piros-fehérek végül kétgólos hátrányból fordítottak. Kiss Dávid vezetőedző nem volt felhőtlenül boldog a produkciótól, “nem voltunk elég acélosak” – mondta a meccset követően. Javításra máris itt a Brassó elleni csata, aminek különös ízt ad az, hogy a Titánoknak van elszámolni valójuk a szeptember közepi 3-8-as vereségért is. Ebben segítségükre lehet Sárpátki Tamás is. A válogatott keretbe is többször behívott, tapasztalt, több, mint 160 EBEL-meccsen is túllevő csatár a Gyergyó elleni legutóbbi két meccsen segítette a fiatalokat, összesen 3 pontot termelve. Ha sikerül a pályán megmutatniuk a fiataloknak, mit is tudnak igazából, mindenkire veszélyesek tudnak lenni, és a Brassó ráadásul egyelőre lőtávolban van hozzájuk képest. Mihály Árpádék eddig 18 pontot vesztettek, a náluk két meccsel kevesebbnél tartó Titánok pedig 20-at, így egy rendes játékidős fehérvári győzelem azt jelentené, hogy ebben a mutatóban a Brassó elé kerülhetnének. A hazaiak pedig szeretnék folytatni a felzárkózást az élmezőnyre, és leszakítani a Titánokat, így izgalmas csatára számíthatunk kettejük összecsapásán.

TIT-BRA_20180916

fotó: Fehérvári Titánok, Soós Attila

Brassó–Fehérvári Titánok 6-4

   

A székesfehérvári fiatalok végig szorossá tették a keleti túrájuk második mérkőzését.

A találkozó első harmada egyetlen kiállítást, és abból adódóan egy emberelőnyös gólt hozott, Mihály Árpád használta ki a brassói fórt. A második játékrész elején kimaradt 1-1 előny, majd ezt követően Szabó Bence egyenlített. Alig telt el fél perc, amikor Bennett és Kiss Roland is kétperces büntetést kapott, a Brassóra 2 percnyi 5 a 3 elleni lehetőség várt. A kettős előny 9 másodperc alatt véget ért, Lidhammar újra vezetéshez juttatta a hazaiakat. A mérkőzés felénél 17 másodperc alatt fordítottak a Titánok: Sárpátki  és Beukeboom is betalált Tőke Zoltánnak. A második szünetre Corona-előnnyel vonultak a felek, Szergej Peretyagin első Erste Liga-gólja egyenlítést ért, majd Tendler újra a Brassót hozta előnybe. A záró húsz perc elején Tranca kihasznált egy előnyt, a végjátékban pedig 1-1 gól esett.

A Brassó 6-4-re nyert, sorozatban 4. győzelmének örülhetett, míg a Titánok szerzett pont nélkül térnek haza túrájukról.

A kemény munka eredményezte a győzelmet

   

Másodedzői nyilatkozatok a Brassó–Titánok mérkőzés után.

Marius Trandafir, másodedző, Brassó: “A kemény munka eredményezte a győzelmet. Fontos három pontot szereztünk. A meccsen volt minden: egyéni hibák, fordulatok. Nagyon boldogok vagyunk az eredménnyel és a pontokkal.”

Arany Máté, másodedző, Fehérvári Titánok: “Mindent megpróbáltunk, megbízható játékot nyújtottunk, de a Brassó egy nagyon jó csapat, és tudtunk, nehéz dolgunk lesz ellenük. A jobb csapatok ellen még jobban kell játszanunk, mint most.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 632 néző. Játékvezetők: Nebojsa, Nebojsa, Bandi.
Tőke: 84,6% (Polc)
K
Gyenes: 84,4% (Szeles)
Peretyagin, Carlson, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Beukeboom, Sándor, Lewis, Mihály Ákos, Kiss P.
Clarke, Dorofejev, Tranca, Péter B., Zsók
2
Reiter, Vas, Madácsi, Sárpátki, Bennett
Bors, Nagy I., Molnár Zs., Bíró G., Bíró M.
3
Kiss R., Szabó B., Vizi, Császár, Mazzag
Mihály E., Vasile, Boriszenko, Mihály Árpád, Molnár Z.
4
Imre, Hamvai, Balogh, Búzás
Lindqvist Greg Kjell
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 12:57 BRA PP Mihály Árpád Dorofejev Gliga
1-1 27:01 FHA Szabó B. Lewis
2-1 27:47 BRA PP2 Lidhammar Dorofejev Clarke
2-2 30:15 FHA Sárpátki Reiter
2-3 30:32 FHA Beukeboom Kiss P.
3-3 35:18 BRA Peretyagin Carlson Tendler
4-3 37:32 BRA Tendler Lidhammar Peretyagin
5-3 42:34 BRA PP Tranca Tendler
5-4 55:38 FHA PP Kiss P. Lewis
6-4 59:38 BRA EN Dorofejev Lidhammar Clarke
32 Kapura lövések száma 26
22 Kiállításpercek 14

A Brassó–Titánok góljai

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum