Mély gödörből kellene kimásznia a Gyergyónak

   

Rövid időn belül a harmadik Gyergyói HK–Fehérvári Titánok meccset rendezik, a Volán-farm eddig uralja a párharcot.

Egyetlen pontot sem szerzett múlt hét végi magyarországi túráján a gyergyószentmiklósi Erste Liga-újonc. Vitalij Donyika csapata előbb két szoros vereséget szenvedett az éllovasok közé tartozó DEAC és FTC-Telekom otthonában, majd komoly pofont kapott a közvetlen rivális Fehérvári Titánok vendégeként. Alekszandr Trofimov vezetőedző menesztése után úgy tűnt, magára találhat a csapat, hiszen a listavezető SC Csíkszereda otthonában például nyerni tudott, ám hiába kapaszkodtak Góga Attiláék, visszazuhantak a gödör mélyére. Miként a csapatkapitány blogunknak elmondta, van még min dolgozniuk, de a feszes naptár miatt voltaképpen a meccseken tudják csak csiszolni a részleteket. Szerinte sokat fognak javulni, és jobbak lesznek a légiósok is. Talán az ő teljesítményük eddig a legnagyobb csalódás. Fölöttébb jellemző, hogy a csapat legeredményesebb játékosa nem valamelyik sok száz meccses ex-KHL-es sztár, hanem az a 24 éves Makszim Vesutkin – 10 góllal, 5 gólpasszal –, aki a VHL-ben nem tudott meggyőző lenni, majd Gyergyóba már az orosz harmadvonalból érkezett. Ebből is látszik, az Erste Liga olyan bajnokság immár, ahol rutinból és félgőzzel nem lehet elérni semmit, karriert csinálni itt is csak az igazán éhes hokisok tudnak.

A Fehérvári Titánok egészen más pályán vannak éppen. Ők hárommeccses sikerszériából érkeznek, úgy, hogy ezeken a találkozókon – közülük kettőt is a GYHK-val vívtak – összesen húsz gólt ütöttek, és a 7. helyen állva nem pusztán lerázták üldözőiket, de az előttük állókat is megközelítették. A mindössze három légióssal és rengeteg fiatallal – egyre jobbak sokan, Kiss Patrik sem véletlenül lett a hét játékosa – felálló csapat célja nyilván az, hogy tartsák a tempót erdélyi túrájukon is. Kiss Dávid vezetőedző és Mihály Ákos csatár az alábbi videón beszéltek várakozásaikról, illetve arról, hogy nem engedik, hogy a fejükbe szálljanak a sikerek.

A mérkőzés magyar idő szerint 17:30-kor kezdődik, és a Gergyói HK közösségi oldalán élőben közvetítik.

titgye-201810

Fotó: Soós Attila (Fehérvári Titánok)

Gyergyói HK–Fehérvári Titánok 4-3

   

A gyergyószentmiklósiak kétgólos hátrányból fordítva gyűrték le a székesfehérvári fiatalokat.

Az első harmadban a csapatok megdolgoztatták a kapusokat: Gorjacsevszkih és Gyenes is 15-15 védéssel zárta a nyitó játékrészt, ellenben a hazai hálóőr kapott egy gólt, a 16. percben Madácsi vezetéshez juttatta a Titánokat. A második húsz perc jól indult a vendégek számára, a 36. másodpercben Mihály Ákos belőtte a második fehérvári gólt. Három perccel később hiába szépítettek a gyergyóiak Jezsov révén, újabb három percre rá Madácsi visszaállította a kétgólos differenciát. A mérkőzés fordulópontját egy kettős emberelőny hozta: a 32. percben 5 a 3 ellen játszhatott a Gyergyói HK, a kettős fórt Tománek, a szimplát Péter Zsolt váltotta gólra, aminek köszönhetően egyenlítettek a hazaiak. A harmadik harmad közepén hiába védekezett ki egy újabb kettős emberhátrányt a székesfehérvári együttes, a teljes kiegészülés után 3 másodperccel Benedek Roland találatával már a gyergyószentmiklósiaknál volt az előny. A végjátékban Gyenes lekorcsolyázott, hiába.

A Gyergyói HK 4-3-ra győzött, ezzel megszakította hárommeccses nyeretlenségi sorozatát, míg a Titánok három mérkőzésen át tartó diadalsorozata véget ért.

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 1100 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Rédai, Péter.
Gorjacsevszkih: 90,6% (Ruczuj)
K
Gyenes: 89,5% (Szeles)
Góga, Jezsov, Pesztunov, Vesutkin, Péter Zs.
1
Beukeboom, Sándor, Mazzag, Mihály, Péter A.
Orbán, Kozma, Tománek, Vorobjov, Csergő
2
Reiter, Vas, Sárpátki, Madácsi, Bennett
Nagy Cs., Ferencz Csibi, Daradics, Benedek, Constantin
3
Kiss R., Szabó B., Kiss P., Lewis, Vizi
Pál, Elekes Darabont, Ivácson, Timaru
4
Imre, Búzás, Hamvai, Császár, Balogh
Vitali Donika, Novák Václav
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:54 FHA Madácsi Császár
0-2 20:36 FHA Mihály Lewis
1-2 23:34 GYE Jezsov Pesztunov
1-3 26:59 FHA Madácsi Bennett Sárpátki
2-3 32:09 GYE PP2 Tománek
3-3 32:37 GYE PP Péter Zs. Jezsov Pesztunov
4-3 51:24 GYE Benedek
38 Kapura lövések száma 32
8 Kiállításpercek 12

Így fordított a Gyergyói HK a Titánok ellen

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum