Sokat kell dolgoznia az Újpestnek a sikerért

   

Kötelező hoznia a Hokiklub Budapest elleni meccset az UTE-nak, ha komolyan gondolja, hogy az élmezőnyhöz szeretne tartozni.

Egyszerre könnyű és nehéz a lila-fehérek feladata, hiszen a két csapat játékereje között papíron nagy a különbség. Ugyanakkor ezt érvényre is kell juttatni. Ráadásul az UTE két vereséggel érkezik a csatába, az erdélyi túrán a Csíkszereda elleni feltámadás már későn jött, és egy üres kapus gól megpecsételte a csapat sorsát, a Brassó ellen pedig az utolsó 5 és fél percben sikerült döntetlenre adni a találkozót, az egyenlítés 17 másodperccel a vége előtt érkezett, a büntetőket pedig a túlóráit eddig sorra megnyerő Brassó lőtte jobban Garrett Clarke révén. Bár a szurkolók egy része enyhén szólva sem boldog a csapat teljesítményétől, fontos megjegyezni, hogy az újpestiek vesztett pontok tekintetében nem állnak rosszul, ráadásul eddig ők játszottak a legkevesebbszer a Vasas, HKB, Vienna trió ellen. Így ha a most következő három meccsükön hozzák a papírformát, jelentősen előreléphetnek.

Ez azonban nem lesz könnyű, hiszen a HKB két kiesési rangadó megnyerésével felzárkózott, ráadásul lendületet és önbizalmat is szereztek játékosai. Hiába nyerte a két csapat első meccsét az UTE 8-0-ra, abból nem lehet kiindulni. A KMH sérültjeinek többsége felépült, és mivel ezek a játékosok javarészt az első két sorban játszanak, masszívabbá vált az egész csapat. A Vasas elleni idegenbeli győzelem során nem volt kérdés, hogy melyik fél az erősebb, a HKB megérdemelten nyert. Még az is megfordult az ember fejében a meccset nézve, hogy Szappanosék képesek lehetnek arra, hogy el-elkapjanak valakit a nagyok közül. Hogy ez látszani fog-e az UTE ellen idegenben, nagy kérdés. Az élcsapatok ellen eddig háromszor játszottak vendégségben, Újpesten és Csíkszeredában 8-8, Gyergyóban 9 gólt kaptak, és összesen 4-et lőttek. A megerősödött gárda első igazán komoly tesztje lesz így az újpesti összecsapás.

“Az elmúlt hét végi erdélyi túránkon a játékkal túlnyomórészt elégedettek lehettünk, de az eredményekkel nem – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Átbeszéltük a csapattal a meccseket a videók alapján, és igyekeztünk csiszolni azokon az apróságokon, amik a vereségeinkhez vezettek. Péntek este olyan csapat érkezik hozzánk, amely ellen egyértelműen mi vagyunk az esélyesek, és ezt az esélyt valóra kell váltanunk. Ugyanakkor nem lehet fél vállról venni őket, hiszen két győzelemmel érkeznek, ami biztosan feldobta őket, és van jó pár veszélyes játékosuk, akiknek nem szabad helyet hagynunk. A saját játékunkat kell játszanunk, iramot diktálni, sokat lőni kapura. Meg kell teremtenünk azokat a helyzeteket, amelyekben benne lehet a gólveszély. Sokat kell dolgoznunk ehhez az ellenfél harmadában és a kapuja előtt is. Nagyon fontos lesz, hogy hogyan bánunk a koronggal, és hogyan dolgozunk nélküle. Sajnos vannak sérültjeink és betegeink. Sikorcin vírusos megbetegedés miatt nem játszhat, Nagy Nilan még mindig a DAB ellen összeszedett sérülését nyögi. Horváth Ákos sem egészséges, az ugyancsak junior Mansson izomsérülése miatt hazautazott kezeltetni magát. De nélkülük is meg kell oldani a feladatot.”

“Nagyon jól jött a két győzelmünk az elmúlt héten – értékelt Dusan Kapusta, a HKB vezetőedzője. – A fiúk ettől felszabadultak egy kicsit, és remélhetőleg az önbizalmuk is megnőtt. Tovább kell mennünk az úton, sokat kell dolgoznunk. Újpesten nem mi leszünk az esélyesek, de megpróbálunk szép eredményt elérni. Ehhez elsősorban fegyelmezettség kell, és sok munka a jégen. Egyszer már játszottunk a Megyeri úton, akkor 8-0 lett oda, most mindenképpen sokkal jobb eredményt szeretnénk elérni.”

UTE-KMH_20180915-900

fotó: TSH fotó

UTE–Hokiklub Budapest 5-4

   

Nem a védelmek dicséretéről szólt az Újpest és a Hokiklub péntek esti mérkőzése, ahol a gólzápornak végül a lila-fehérek örülhettek.

Az utolsó két mérkőzését megnyerő, a DVTK Jegesmedvéktől kölcsönkapott Vojtkó Mátyással megerősített Hokiklub Budapest látogatott a Megyeri útra, hogy a mindössze egypontos erdélyi túráról hazaérkező Újpest ellen folytassák jó sorozatukat. A találkozó elején a házigazdák támadtak többet, ám a vendégvédelem kommunikációs hibája is kellett, hogy megszerezzék a vezetést. A 8. percben egy kapu mögé érkező korongot Kiss Bence állított le, ám a közelben lévő védő nem ment érte. Kovács Sebestyén annál inkább, megkerülte a kaput és az üresen maradt hálóba lőtt (1-0). Villámgyorsan, fél perc múlva érkezett a válasz. Az újpesti harmadban bedobott buli után egy lövés kijött Siláról, a védők nem tudtak felszabadítani, és Godó próbálkozása után végül Szűcs ütötte be a korongot (1-1). Három perc múlva már a Hokiklubnál volt az előny: Godó a palánk mellől korcsolyázott be két védő között a kapu előterébe, kicsalogatta Silát, majd mellette lőtt a hálóba (1-2). Nem sokkal később előnybe került az Újpest, és ki is használták a lehetőséget: Varga lövése lecsorgott Kiss Bencéről éppen Benk elé, aki egy lépésről megtalálta a korongnyi rést a hálóig (2-2). A 18. percben Berendi lökte palánkra Hubát igen keményen, a légiós a jégen is maradt, Csányi pedig gyorsan társa védelmére kelt, alaposan ellátva a fiatal játékos baját. Berendi az 5+20 perc mellé kapott 2+2-t, és szintén 4 perc lett Csányi jutalma is.

A második harmad elején fölényt harcolt ki az Újpest, és ez a 25. percben érett góllá. Kettő az egy ellen vihették a korongot, Nemes lövése oldalra pattant ki a kapusról, így Hebarnak csak a gólvonal mögé kellett pöckölni a korongot (3-2). A harmad derekán Bernáthot egymás után kétszer állították ki, így az Újpest – 13 másodperc híján – folyamatosan négy percet játszhatott előnyben, ám Kiss Bence remek védéseivel tartotta meccsben csapatát. Az utolsó percekben kijött a szorításból a Hokiklub, több veszélyes helyzetben is védenie kellett Silának. A 38. percben az újpesti védők nem tudtak felszabadítani a harmadukban, Sátek szerzett korongot a palánk mellett, középre passzolt, Petres pedig senkitől sem zavartatva kilőtte a hosszú sarkot (3-3).

A harmadik játékrészben a felek nagy elánnal vetették magukat a küzdelembe, hogy megszerezzék a győztes gólt. Mindkét oldalon adódtak helyzetek, ám valami apróság mindig hiányzott a gólhoz, vagy éppen a kapusok védtek jól. Fordult a kocka, a Hokiklub játszhatott kétszer egymás után emberelőnyben, ám a másodikban az Újpest szerzett gólt. A piros-fehérek a támadó harmadban vesztettek korongot, a lilák 2 az 1 elleni kontrát vezettek, amelynek végén Kiss Bence még védett, ám a második kísérletet Benk már eredményesen fejezte be (4-3). Egy újabb újpesti kiállítás miatt csaknem egy percig játszhattak kettős fórban a vendégek, hiába. Ezt követően szinte azonnal újabb egy percre kaptak lehetőséget a kettős előny gyakorlására, miután az újpestiek elcserélték magukat, túl sokan voltak a jégen. Ezt már gólra váltotta a Hokiklub: az 50. percben szépen kipasszolt figura végén Sátek lőtt közelről a hazai kapuba (4-4). Újabb egy perc múlva tovább szakadt a gólzsák. Négy a négy elleni játékban Hebárt nem tudták megállítani a vendégvédők, bekorcsolyázott a kapus elé, és közelről csúsztatta a korongot a gólvonal mögé (5-4). A hazaiak az utolsó két percben még kihasználatlanul hagytak egy emberelőnyt, ám végül ha nehezen is, de begyűjtötték a három pontot.

ute

Fotó: TSH Fotó

Amit a védőzónában csináltunk, az nem elég

   

Vezetőedzők az UTE–HKB mérkőzésről

Szilassy Zoltán, UTE: „A támadójátékkal elégedett voltam, mert sokat lőttünk kapura, megvoltak a lehetőségeink, de amit a védőzónában csináltunk, az nem elég. Nem voltunk közel az emberhez, és az ellenfélnél vannak játékosok, akik ezt meg tudják oldani. Elégedetlen vagyok azzal, ha egy ilyen meccsen négy gólt kapunk, mert ezen sokat dolgozunk, mégsem lépünk előre. Az agresszivitásban látom a hiányt, nem olvassuk a játékot, nem reagálunk rá, nem ütközzük le, akit kell.”

Dusan Kapusta, HK Budapest: „Szoros meccs volt, az értékét növeli, hogy jó csapattal játszottunk, amelytől az első körben 8-0-ra kaptunk ki. Az első harmadban azt is kibírtuk, amikor hátrányban játszottunk, aztán az utolsóban sajnos akkor kaptunk gólt, amikor mi voltunk előnyben.”

Erste Liga, Megyeri út, 378 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Sindel, Kedves.
Sila: 83,3% (Ágoston)
K
Kiss B.: 89,8% (Hajek)
Huba, Szaller, Ropret, Nemes, Hebar
1
Orbán, Szécsi, Petres, Sátek, Szappanos
Kiss P., Fekete, Csányi, Stefishen, Benk
2
Csíki, Vojtkó, Egyed, Godó, Szűcs
Kovács A., Varga, Szalma, Sági Martin, Kocsis
3
Lévai, Bernáth, Horváth B. D., Köllő, Albert
Kovács S.
4
Lakatos, Jancsó, Berendi, Izsák, Németh
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 07:50 UTE Kovács S. Kocsis
1-1 08:20 HKB Szűcs Godó
1-2 11:09 HKB Godó Petres Szappanos
2-2 14:56 UTE PP Benk Varga Csányi
3-2 24:06 UTE Hebar Nemes
3-3 37:32 HKB Petres Sátek Szappanos
4-3 48:46 UTE SH Benk Stefishen
4-4 50:56 HKB PP2 Sátek Szappanos Petres
5-4 51:40 UTE Hebar
49 Kapura lövések száma 24
14 Kiállításpercek 41

Nagyot csatázott az UTE és a Hokiklub

 

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 3-2VÉGE
VB18 16:30 JPNHUN 3-6VÉGE
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN INFO
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum