Ismét lendületet akar venni a DAB

   

Hárommeccses vereségsorozatban vannak az Acélbikák, amelyet a Vienna Capitals II ellen szakítanának meg.

A dunaújvárosiak összességében jól kezdték a szezont, és rosszul most sem állnak, hat rendes játékidős győzelmük mellett hatszor kaptak ki, de ebből egyszer egy pontot azért szereztek: az előző hétvégén, Brassóban. Azzal mondjuk nem feltétlenül lehettek elégedettek, hiszen háromgólos előnyt adtak el az utolsó percekben, a hazai csapat kapuslehozatallal egyenlített, majd büntetőkkel behúzta a meccset. 3-1-es vezetésről buktak az Acélbikák Csíkszeredában is, és ha hozzávesszük, hogy utolsó hazai találkozójukon a DEAC-tól is vereséget szenvedtek – sovány vigasz, hogy azon a találkozón nem vezettek egyszer sem –, akkor láthatóvá válik, hogy nem túl fényes ez a széria.

Ezzel együtt dráma nincs, a DAB az Erste Liga-tabella 5. helyén áll, és két-három sikerrel máris megközelítheti a dobogósokat. Segítheti őket, hogy finoman szólva sem verhetetlen ellenfelet kaptak péntek estére. A Vienna Capitals II, a tavalyi idény messze leggyengébbje önmagához képest kiválóan, győzelemmel indított, majd két további sikert aratott. 1-0-s gyergyói diadaluknak komoly következményei lettek, megtörtént az idény első edzőváltása. Azóta viszont elakadt a szekér, sorozatban négy vereség következett, amelyek közül három esetben egyértelműen erősebb rivális kerekedett a bécsiek fölé, ám a Hokiklub Budapest elleni 3-6 fájhatott a bécsi farmnak.

Az tehát a kérdés most, hogy melyik fél rossz szériája ér véget Újvárosban. Ha tippelnünk kellene, a hazaiakra tennénk, akik a héten egyébként rutinos csatárral, Vladimir Dubekkel erősítették meg a hazai kontingenst. DAB–Vienna meccs volt már a szezonban, Bécsben 6-3-ra nyertek Azariék.

“Az elsődleges feladatunk az, hogy a legutóbbi mérkőzéseken elkövetett hibáinkból tanuljunk – mondta a DAB hivatalos honlapjának Antti Karhula vezetőedző. – Ezen a héten mindössze egy meccsünk van, tehát minden energiánkat és figyelmünket erre tudjuk összpontosítani. Nagyon szeretnék meggyőző játékot látni minden egyes játékostól a jégen péntek este.”

dabvc2

Fotó: DAB

DAB–Vienna Capitals II 7-4

   

A közel másfél órás csúszással kezdődött találkozón hiába léptek meg két góllal a bécsiek, a dunaújvárosiak végül legyőzték az osztrák fiatalokat.

Közlekedési fennakadások miatt a tervezettnél közel másfél órával később, 19:25-kor dobták be a korongot Dunaújvárosban. A vendégek kapujában a 19 éves Jabok Holzer pályafutása első Erste Liga-mérkőzésére készült. Az első percekben a bécsiek keresték magukat, a 4. percben Jaborník az üresen maradt Iossafovnak passzolt, aki vezetéshez juttatta a DAB-ot. A nyitó harmad végén megszületett a második hazai találat, ezúttal az elsőnél gólpasszos Jaborník volt eredményes. A második játékrész közepe drámaian alakult az Acélbikák számára. A Vienna Capitals II alig több mint 5 perc alatt 4 gólt lőtt Garbacznak, a 35. percben 4-2-re megléptek az osztrákok. A dunaújvárosiak még a középső harmadban 63 másodperc alatt egyenlítettek. Az utolsó húsz perc csak hazai gólt hozott, Erdélyi emberelőnyben, Saluga 5 az 5 ellen, míg Török Viktor üres kapura talált be, amivel kialakult a 7-4-es végeredmény. A DAB-nál debütáló Dubek Vladimir a 6. gólnál asszisztot jegyzett.

Úgy tűnt, mi vagyunk a juniorok, és nem ők

   

A DAB vezetőedzője kritikusan nyilatkozott csapata Vienna Capitals II elleni teljesítményét illetően.

Antti Karhula, vezetőedző, DAB: ”Nem volt a legkönnyebb kezdés a nagy késés miatt. Kétgólos előnyt azért ettől függetlenül nem szabad így eladni. Az előny kényelmessé tett minket, azon gondolkoztak a fiúk, hogy kinek hány pontja lesz, és ezt nem szabad. Az ellenfél keményen dolgozott, korcsolyázott, a második harmadban úgy tűnt, mi vagyunk a juniorok, és nem ők. A harmadik harmad jobban sikerült, de boldog nem vagyok a mutatott játéktól. Most jön egy kis szünet, ami alatt rendet lehet tenni a fejekben.”

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals II: “Végig izgalmas, jó meccs volt, az utolsó pillanatig kiélezett. 4-2-nél nagy esélyünk volt a pontszerzésre, emiatt csalódott is vagyok egy kicsit. Fejben az utolsó pillanatokban nem jó megoldásokat választottunk, de így is volt a legvégén is esélyünk.”
Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 600 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Abonyi, Ozsváth.
Garbacz: 91,5% (Sevela)
K
Holzer: 89,1% (Wraneschitz)
Jaborník, Erdélyi, Uski, Turtiainen, Iossafov
1
Saari, Satmark, Kittinger, Ranftl, Schlögl
Franssila, Léránt, Nagy M., Török, Tóth
2
Wolf, Pelz, Hiltunen, Maxa, Rejn
Hruby, Mestyán, Saluga, Azari, Dubek
3
Pallierer, Piff, Artner, Bauer, Pohl
Lencsés, Szabó, Borbás, Németh, Makovics
4
Rohm
Karhula Antti, Eerme Mart
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:10 DAB Iossafov Jaborník
2-0 18:17 DAB Jaborník Borbás Németh
2-1 29:28 VIC Pohl Bauer
2-2 30:51 VIC Saari Kittinger Schlögl
2-3 31:49 VIC Maxa Saari Satmark
2-4 34:47 VIC Wolf
3-4 36:34 DAB Makovics
4-4 37:37 DAB Iossafov Uski
5-4 48:32 DAB PP Erdélyi Németh Borbás
6-4 55:27 DAB Saluga Azari Dubek
7-4 59:20 DAB EN Török Nagy M.
56 Kapura lövések száma 47
4 Kiállításpercek 10

Így gyűrte le a DAB a Vienna Capitals II-t

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum