Horváth Bálint-dupla a svéd SuperElitben

 

Körkép a külföldi juniorbajnokságokban szereplő magyar fiatalokról.

A svéd SuperElitben a Rögle a Malmö Redhawkst fogadta és győzte le magabiztosan 4-1-re. Horváth Bálint két gólt lőtt, a második és a negyedik hazai találat fűződik a nevéhez. A magyar csatár 12 meccsen 8 pontnál jár, a Rögle őrzi ötödik helyét a déli csoportban, ami felsőházi kvalifikációt ér. Tavaly a Rögle ezt a kört a déli csoport kilencedik, utolsó előtti helyén zárta.

A svéd U20-as másodosztály keleti régiójában a Vallentuna 10-2-re verte a Värmdőt, majd otthon 3- 1-re kikapott a Nyköpingtől. Galló Olivér a második meccsen védett, 38 lövésből 35-öt fogott. A fiatal hálóőr eddig 88,6%-os a szezonban. A Wings HC Arlanda a Sollentuna vendégeként tudott 5-3-ra győzni, majd két nappal később a Tyresö Hanviken csarnokában 4-2-re alulmaradt. A második összecsapás nyitó találatánál Kemény Patrik előkészítőként jeleskedett, ez volt idei ötödik pontja, amivel vezeti a házi kanadai tabellát. A Vallentuna még tartja negyedik helyét, a Wings utolsó.

A déli divízióban a Boras három találkozót is vívott, mindet sikertelenül. Kozma Dávidék a Vita Hasten (1-4), a Halmstad (1-4) és a Skövde (4-6) ellen sem jártak sikerrel. Kozma mindegyik meccsen játszott, az utolsó mérkőzésen ő tette szorossá az eredményt, ez volt a második gólja a juniorok között. A Boras utolsó a tabellán.

A svájci Elite A-ban a Langnau otthon súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Klotentől. Kovács Dávid kezdő volt, három gólt kapott. Két nappal később javított a Langnau, a Lausanne otthonában 4-3-ra győztek, Kovács ismét 3 gólt kapott. A magyar kapus 2,36-os gólátlaggal rendelkezik, ez a harmadik legjobb mutató a bajnokságban.

A GCK Lions rosszabb hétvégét zárt, Lausanne-ból nem tudott ponttal távozni, 2-5 lett a vége. Pár nappal később Bielbe utazott a GCK, ez a találkozó remekül indult a számukra, Révész Marcell már a kilencedik percben vezetéshez juttatta őket, egy tökéletesen középre adott passzt követően lőtte el a pakkot a kapus mellett. A Biel később fordított, és 4-2-re behúzta a meccset. Révész 11 meccsen 5+3-nál jár. A Langnau továbbra is első, a GCK nyolcadik a svájci juniorbajnokságban.

Közel volt a tökéletes héthez az Elite B-ben játszó ZSC Lions. A zürichiek a Dragont otthon 4-1-re, a Churt idegenben 3-1-re verték, majd a HCT Young Lions otthonában az utolsó percben bekapott góllal szenvedtek 3-2-es vereséget. Mint már előző cikkünkben megírtuk, Falus Ádám az első meccsen megszerezte első gólját. A ZSC ötödik a tabellán.

A német DNL-ben az Augsburg az Eisbären Berlint látta vendégül a hétvégén. Az első meccsen a hazaiak 4-2-re nyertek, a másodikat a fővárosiak 8-4-gyel húzták be. Péter Donát az első meccsen egy gólpasszt és +3-as mutatót, a másodikon egy gólt és +1-es mutatót ért el. A vendégeknél Kánya Tamás játszott, de pontot nem szerzett, az Augsburgnál Szűcs Ádám nem lépett jégre. A Berlin negyedik, az Augsburg hatodik a ligában.

A finn Nuorten SM-ligában (juniorliga első osztály) a HPK a KooKoo-tól hosszabbításban 2-1-re, a Jukurittól 5-1-re kapott ki. Egy nappal később a Pelicanst viszont 4-3-ra legyűrte. A negyedik soros Vértes Nátán mindhárom mérkőzésen játszott, pontot nem szerzett. A HPK hatodik a tabellán.

Egy osztállyal lejjebb, a Nuorten Mestisben a TPS két buktán van túl, a LeKi csarnokában 5-3-ra, a KJT Haukat otthonában 5-2-re maradtak alul. Farkas Márton mindkét mérkőzésen játszott, a másodikon gólpasszos volt, Nagy Zoltán az elsőn szerepelt. A TPS nyolcadik a 15 fős mezőnyből.

A finn B SM-sarjában (U18 első osztály) játszik a még mindössze 15 éves Varga Balázs. Csapata, a KooKoo nem zárta a legjobb hetet, a SaiPától otthon 4-0-ra, a HPK-tól (Vértes Nátán a junioroknál szerepelt) idegenben szintén 7-0-ra maradtak alul. Varga eddig 5 találkozót kapott az ifik között, ezeken egy gólt szerzett. A KooKoo tizenötödik a bajnokságban.

Halász Béni védte az osztrák juniorligában a Linz kapuját. A linziek EBYSL-csapata a MAC (1-5) és a Volán (2-5) otthonában kikapott, Újpesten büntetőkkel 4-3-ra győzni tudott. Halász az első és a harmadik meccsen kezdőként végig védett, Székesfehérváron egy harmad után váltotta kollégáját. A 17 éves kapus 92,1%-os hatékonysággal dolgozik a juniorok között. A Linz hatodik az A csoportban.

A legjobb amerikai juniorbajnokságban, a USHL-ben a Madison Capitolsra két hazai mérkőzés várt. A Chicago Steel 6-2-re, a Central Illinois büntetőkkel 3-2-re győzte le őket. Papp Kristóf mindkét mérkőzésen négyszer vette célba az ellenfél kapuját, az első találkozón gólpasszos volt. A Capitols nyolcadik a keleti konferenciában.

A múlt hét végén három mérkőzés várt a CSSVHL-ben szereplő International Hockey Academyre. A két magyart is foglalkoztató klub a Pursittól 4-2-es, az Okanagantől 5-2-es, míg a Shawigantól 8-2-es vereséget szenvedett. Szekeres Tamás 1+1-gyel, László Márk pont nélkül zárt. En plus de vous faire perdre une somme d?argent importante, un faux comprimé de achat Kamagra Oral Jelly sans ordonnance peut se montrer tr?s dangereux pour la santé de celui qui le consomme.

horvath_balint1

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum