A Poprad ellen folytatja a rohanást a MAC

   

Nincs megállás az újbudaiak számára, akik utolsó meccsüket játsszák a Kontinentális Kupa előtt.

Nem rendeznek teljes fordulót az Extraligában a mai napon, a magyar csapatok közül is csak az egyik lép jégre. A DVTK Jegesmedvék majd csütörtökön meccselnek ismét – Zsolnán –, a MAC azonban nem pihenhet, hiszen a hét végén Rittenben lesz dolga a Kontinentális Kupa csoportkörének keretei között.

A nagy rohanást, egyelőre úgy tűnik, egész jól bírja a MAC, az utóbbi egy-két találkozóján legalábbis feltűnt, hogy képesek megnyomni a mérkőzések végét. Sebességgel és kondival sikerült megfordítaniuk a miskolciak elleni presztízsrangadót, majd egy nagyon erős utolsó harmaddal hajszál híján visszajöttek az Érsekújvár otthonában is, holott az ellenfél már 3-0-ra vezetett, és eldőlni látszott minden. Ehhez képest mínusz egy lett a vége, és nem sok hiányzott a pontszerzéshez. Más kérdés, hogy miközben a magyar újoncoknak szemmel láthatóan minden mérkőzésen mindent ki kell adniuk magukból, addig legjobb szlovákiai riválisaikon olykor érezhető, hogy nem szeretnének az összes szóba jöhető alkalommal hatvanból hatvan percen át meghalni a jégen.

A MAC effajta lazítást nem engedhet meg magának, erről beszélt a klub hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely vezetőedző is, értékelve az újvári 2-3-at: “Tulajdonképpen az okozta a vesztünket, hogy átlagos volt a teljesítményünk, ami a mérkőzés első részét illeti. Nem vétettünk kapitális hibákat, nem voltunk rosszak, egyszerűen csak átlagosak, ami a mi csapatunk esetében és ebben a ligában kevés. Viszont a meccs második felében kiválóak voltunk, ami bőven elég. Azt kellene megvalósítanunk, ami kimondva nagyon egyszerű, de pályára vinni sokkal nehezebb: hatvan percig kellene ezt a kiváló játékot nyújtanunk. Tovább nehezíti a dolgokat, hogy ezt hetente háromszor kellene tudnunk megcsinálni. Ez egyelőre nem működik, de azt hiszem, hogy közelítünk, és ha bizonyos blokkokra bontjuk a szezont, azok statisztikái is azt mutatják, hogy javul a helyzet. Bízom benne, hogy ez egyre inkább meg fog látszani pontokban is.”

Pontokból ez ideig 11-et gyűjtött az Újbuda, ami a 12. helyhez elegendő, miközben 1 mérkőzésnyi lőtávolságon belül van a Zsolna, a DVTK és a Liptószentmiklós. A keddi ellenfél HK Poprad nem tartozik azok közé a csapatok közé, amelyek ellen könnyű folytatni az eredményes szereplést, de miután tudjuk, hogy kapott már el nagyokat is Majoross Gergely csapata – és még többet megszorongatott –, ezért őket sem kell a verhetetlenek közé sorolnunk. Egyszer már találkoztak a felek, 3-1-re győztek akkor a tátraiak. Akik jelenleg úgy állnak a táblázat 5. helyén, hogy utóbbi öt mérkőzésükből hármat nyertek meg, kettőt elveszítettek. Köztük a legutóbbit is: a Dukla Trencín saját jegükön nullázta le őket vasárnap.

Ide kívánkozik még egy statisztikai érdekesség. Olyat korábbi előzeteseink során még nemigen írhattunk le, hogy egy MAC-játékos eredményességben felülmúlja az ellenfél aktuális legjobbját, most azonban megtehetjük. A poprádi Patrik Svitana 5+7-tel áll csapata kanadai táblázatának élén, míg az egyre hatékonyabb Jared Brown 6+7-nél tart, igaz, egy mérkőzéssel többől jutott el idáig. Nem elhallgatandó tény: a MAC centere ezzel a 13 ponttal bekerült a legjobb tíz közé az Extraliga kanadai táblázatán.

A mérkőzés 19 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban.

macburt

MAC Újbuda–HK Poprad 3-2

   

Az Erste Liga címvédője a poprádiak ellen megszerezte szezonbeli harmadik rendes játékidős sikerét.

A mérkőzés pontatlan játékkal indult, elég sok hibát követtek el a csapatok. A 9. percben a poprádiak megszerezték a vezetést: Matús Palocko próbálkozását hiába védte Rajna Miklós, a kipattanót Radomir Heizer közelről belőtte. Két perccel később egyenlített a magyar együttes, Tomás Klempa a saját kék vonalánál korongot szerzett, Jared Brownnak passzolt, aki jó ütemben érkezve belőtte a korongot Tomás Vosvrdának. A harmad utolsó másodperceiben nyomás alá került Rajna kapuja, a korong be is jutott oda, ám azt már a dudaszó után lőtték be oda a poprádiak.

A második harmad pörgős játékkal indult, az elején a MAC vezetett több akciót. A 24. percben Brance Orban kisebb arcsérülést szenvedett, a jégen maradt, a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. Két perccel később igen, emberelőnybe került a fővárosi együttes. Az 5 a 4 elleni helyzet rosszul sült el, a Poprad felszabadított, a MAC kapuja mögötti kavarodás végén Takác kapu mögüli passzát Koys lőtte be, így újra a vendégek vezettek. A játékrész végén kétszer is előnyben játszhatott a a hazai együttes, közel járt az egyenlítéshez, de a szlovák kapus a gólvonalon megállította a korongot.

A harmadik húsz perc elején az újbudaiak kibekkeltek egy hátrányt, aztán a harmad derekán alig több mint 1 perc alatt megfordították a meccset: előbb Keegan Dansereau egyenlített, aztán Chris Langkow találatával már a MAC-nál volt az előny. A végjátékban a Poprad időt kért, de hiába. A MAC Újbuda 3-2-re nyert, a legutóbbi 4 mérkőzéséből 3-szor győztesen hagyta el a jeget, sikerével feljött a tabella 10. helyére. A fővárosi együttes legközelebb október 24-én játszik Extraliga-meccset, ugyanis hétvégén a Kontinentális Kupában lép jégre.

mac

Fotó: Manases István (MAC)

Majoross: Át tudtuk lépni a saját árnyékunkat

   

A MAC Újbuda vezetőedzője így értékelte csapata HK Poprad felett aratott győzelmét.

Extraliga, 2018. okt. 16., kedd.
Rajna: 95,5%
K
Vosvrda: 90,9%
Pozsgai, Macaulay, Klempa, Brown, Dansereau
1
Petran, Brejcak, Svitana, Mlynarovic, Bellus
Burt, Garát, Odnoga, Nagy Krisztián, Terbócs
2
Salija, Tavoda, Takác, Paukovcek, Koys
Vokla, Dudas, Orban, Langkow, Bodó
3
Erving, Kozák, Zagrapan, Abdul, Bondra
Kreisz, Szabad, Majoross, Szigeti
4
Fabian, Cesánek, Palocko, Heizer, Macík
Majoross Gergely
E
Roman Stantien
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:41 POP Heizer Palocko Macík
1-1 10:49 MÚB Brown Klempa Vokla
1-2 25:53 POP SH Koys Takác
2-2 52:06 MÚB Dansereau Pozsgai
3-2 53:07 MÚB Langkow Orban Bodó
33 Kapura lövések száma 44
8 Kiállításpercek 6

A MAC–Poprad képekben

 

A MAC bravúros Poprád-verése videón

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum