Garrett Clarke: A jégkorong a férfiak sportja

 

A Brassó tengerentúli légiósa idén is sok beszédtémát kínál a szurkolóknak. Néhány kérdést feltettünk neki ezzel kapcsolatban.

Garrett Clarke az egyik legmegosztóbb játékos az Erste Ligában. Egyrészt sokan egyszerűen csak verőembert látnak benne, aki egymás után kapja az eltiltásokat, másrészt olyan fantasztikus gólokra is képes, mint legutóbb az Újpest ellen, amikor a szétlövésben az ő büntetőjével szerezte meg csapata a pluszpontot. A 25 éves kanadai hokis másodszor játszik a Cenk alján. ?Nyáron úgy döntöttem, hogy megkeresésüket elfogadva visszatérek a Coronához. Brassó egy gyönyörű város, és nagyszerű hely a profi jégkorongozáshoz. Győzni mindig fantasztikus, és ők olyan átkozottul akarnak nyerni, mint én.?

A csapat eddig alig 50 százalék fölötti teljesítménnyel áll a táblázat ötödik helyén, de vesztett pontok tekintetében az Újpest is megelőzi. A mérkőzéseken mutatott produkció inkább hasonlított eddig a hullámvasútra. ?Még nagyon a szezon elején járunk, a társaság csak most kezdett összerázódni, így én nem magyaráznék bele túl sokat a helyezésekbe vagy a pontokba. Nincs nagy jelentősége, hogy hol végzünk az alapszakasz végén, hiszen a rájátszásban vadonatúj bajnokság kezdődik. Ott kell sorban, egymás után megverni a legjobb csapatokat, ha bajnok akarsz lenni.?

clarke3

A legutóbbi, Újpest elleni mérkőzésen a brassói szurkolók olyat láthattak a helyszínen ? illetve a többiek az összefoglalóban ?, amire eddig nemigen volt példa. Garrett Clarke a szétlövésben nemcsak elvállalta a feladatot, hanem egy különleges figurával meg is szerezte a meccset eldöntő találatot. ?Nyilvánvalóan jó érzés, hogy az én gólommal nyertük meg a mérkőzést. De azt is hozzá kell tennem, hogy nem lett volna lehetőségem beütni azt a találatot, ha a srácok iszonyú kemény csapatmunkával nem erőszakolják ki a hosszabbítást kétgólos hátrányból.?

Vessünk egy pillantást Garrett Clarke játékának másik oldalára, amely leginkább felszítja a szenvedélyeket. Vajon mit gondol arról a kőkemény bekk, hogy rajta van a verőember bélyege. ?Engem mindig megnevettet, amikor azt látom vagy hallom, hogy a szurkolók azt taglalják, milyen mocskosan játszom és állandóan verekszem. Mikor volt az utolsó bunyóm? Hogyan kezdődött? Megnyertem azt? Én nem emlékszem, mikor verekedtem utoljára Európában. Tudomásul kell venni, hogy a hoki fizikai sport, és én ezt a megfelelő módon játszom. Nem tudom megfogni a többi játékos kezét, és biztosítani őket, hogy nem bántom meg az érzéseiket. Én azért játszom, hogy győzzek, és ha az utamba állsz, akkor átmegyek rajtad. Mindent, amit a jégen csinálok, okkal teszek. A csapatomért dolgozom, és balszerencsémre ebben a ligában a bírók nem mindig állnak a helyzet magaslatán. Végül az ellenfelek szurkolóinak szeretném üzenni: mutassanak nagyobb büszkeséget a saját városuk és klubjuk iránt ahelyett, hogy érmékkel dobálnak és köpködnek bennünket a mérkőzések alatt.?

clarke2

Fotók: DEAC

A kanadai hátvéd a tengerentúlon sem hazudtolta meg magát, hiszen a tavalyi szezonban ő lett legtöbbet büntetett játékos az ECHL-ben, összesen 259 perccel. ?Valóban engem büntettek a legtöbbet azért, mert a csapattársaimért játszottam, és megvédtem a csúcsjátékosainkat bármi áron. Nem aggódtam akkor sem a csapatok rinyálása, panaszkodása miatt, hogy miként játszom. A jégkorong a férfiak sportja, és ha úgy játszol, mint egy gyerek, akkor azt kapod, amit megérdemelsz.?

Clarke nyáron elindított egy blogot, amelyben karrierjének korábbi szakaszairól írt. ?Pár hónapja kezdtem el írni, amolyan szórakozásként. Most kicsit zsúfoltak a hetek, így akkor folytatom majd, ha több szabadidőm lesz.?

Sokan mondták már el a véleményüket az idei Erste Liga erejéről. Garrett Clarke eddig két szezonban játszott itt néhány mérkőzést, először Miskolcon, majd rá egy évre Brassóban, így már van összehasonlítási alapja. ?A bajnokság igazán erős az idén. Bárki megverhet bárkit, de összességében nagy elvárásaim vannak a Brassóval kapcsolatban. A bajnoki címen kívül minden csalódás lenne számomra. Személy szerint nekem csupán annyi célom van, hogy megfelelő segítséget tudjak nyújtani a végső győzelem megszerzéséhez, mind az Erste Ligában, mind a román bajnokságban.?

clarke1

Fotó: ASC Corona Brassó

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum