Éhes Titánok várják az egysoros Gyergyót

   

Tabellaszomszédok találkoznak hétfő este Fehérváron. Hazai győzelem esetén a Titánok elléphetnek a Gyergyótól.

Aligha gondolták volna a szezon elején sokan, hogy a rengeteg juniorkorú játékost foglalkoztató Fehérvári Titánok 10 meccs után három ponttal előzni fogja a nála két meccsel előrébb tartó, orosz légiósokkal kitömött Gyergyót. Márpedig ez a helyzet, a Titánok esélyesként várhatják újonc ellenfelüket. Ez többek között éppen egy Gyergyó elleni idegenbeli győzelemnek is köszönhető. Nyolc napja fordított pályaválasztás mellett találkozott egymással a két csapat, akkor a Titánok a négy találatig jutó Lewis vezetésével háromgólos hátrányból fordítva 6-3-ra győztek. Az erdélyi túra nem sikerült rosszul a fiataloknak, hiszen két nappal korábban a Csíkszereda ellen is szépen helytálltak, csak 4-2-re kaptak ki. Ugyanakkor a Titánokra is jellemző a szélsőséges formaingadozás, ami a többi fiatal csapatra, hiszen hazai jégen kaptak 8 gólt a Brassótól, 6-ot a Szeredától, viszont legyőzték túlórában az Újpestet is. A Gyergyó elleni meccset mindenesetre jó előjelekkel várhatják, legutóbb a Schiller-Vasas HC-t is fölényesen intézték el, a Jégcentrumban 8-3-ra győztek.

A Gyergyó hárommeccses magyarországi túrájának utolsó állomására érkezik. Az eddigi eredmények nem voltak jók, a DEAC 5-3-ra, a Ferencváros 5-4-re verte őket. Szaporítja a gondokat, hogy a stabil és viszonylag ponterős hátvéd, Jezsov két hete nem tudott meccsen jégre lépni. Továbbra is keresi Vitalij Donyika vezetőedző és Vaclav Novak sportigazgató-másodedző az optimális felállást, ezen a túrán az eredményesség érdekében a csapat két legtapasztaltabb hazai hátvédjét, Gógát és Nagy Csabát egy sorba rakták, és előttük a Tomanek–Vesutkin–Vorobjov légióstrió rohamozott. Pesztunov a második, Szimakov a harmadik sorba került, ahogy Vaszilcsenko is. Ami a debreceni és pesterzsébeti tapasztalatok alapján mindebből leszűrhető: egysoros csapattá vált a Gyergyó, a túra mind a hét gólját a Góga-féle ötös szerezte, és Debrecenben, illetve a Ferencváros ellen a többiek mindössze egy-egy gólpasszra voltak jók. Apró örömhír a gyergyói szurkolóknak, hogy Vaszilcsenko megszerezte első pontjait piros-fehér mezben. Éppen Gyergyószentmiklóson, a Titánok vendégjátéka során láttuk, hogy olykor egyetlen ember is megnyerhet egy meccset a csapatnak, de az is biztos, hogy azok az idők az Erste Ligában már elmúltak, amikor ez hosszú távon elegendő volt a jó szerepléshez.

GYE-900

fotó: Gyergyói HK facebook

Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 6-2

   

A kis Volán ezúttal nagynak bizonyult, Kiss Dávid csapata kiütötte Székesfehérváron a gyergyóiakat.

Azonnal rárontott fáradtabb – négy nap alatt harmadik meccsét játszó – ellenfelére a Fehérvár: Bennett cselezte magát helyzetbe a kapu mögül, majd Reiter lőtt a kék vonalról, végül Mazzag közelije zárta le ideiglenesen az offenzívát. Többször öt az ötben is felálltak a Titánok, az első tíz perc jobbára a vendégek harmadában telt. Sokat köszönhetett ekkor Gorjacsevszkih kapusnak és a pontatlanul célzó hazai csatároknak a székely együttes. A sportszerű játékot hozó első harmad egyetlen kiállítása a 15. percben esett, de ebből sem tudtak betalálni Mazzagék. Hiába érett a gól, a hazaiak többször is túljátszották a helyzeteiket, vagy a befejezés nem volt elég pontos. A vendégek erejéből csak kósza kontrákra futotta, és ezekből se nagyon jutottak el lövésekig. A 19. percben aztán Góga lépett ki, Kornakkernek kellett spárgáznia – ez volt a gyergyószentmiklósiak legnagyobb helyzete.

Teljesen más hozzáállású Gyergyó korcsolyázott ki a folytatásra a szünet után. Tománek bombája, majd Vesutkin közeli kísérlete jelezte szándékaik komolyságát. A 22. percben jött is a gól: Csergő az alapvonalról lőtt, a korong Kornakker sarkáról, a kapuvas érintésével került a gólvonalon túlra (0-1). Lendületben maradtak az erdélyiek, Benedek lőhetett tisztán, de ezt már védte a Titánok kapusa. Jó 6 perc után tért magához a Fehérvár, hogy aztán gyorsan sokkolja a csapatukat elkísérő vendégszurkolókat. A 28. percben Bennett egyenlített (1-1), majd 121 másodperc alatt további négy gólt szerzett a kis Volán. Hamvai, majd Balogh Bence kotort be egy-egy közelit (3-1), és hiába kért időt Vitalij Donyika, minden sikerült ekkor a hazaiaknak. Madácsi szerezte a negyediket, majd húsz másodpercre rá az ezúttal a Titánoknál szerepet kapott Sárpátki lövése vágódott a vasról a hálóba (5-1). A Titánok 3 és fél perc alatt ötöt lőttek, eldöntve a mérkőzést. A vendégek kapust cseréltek, Szakács állt be, de a 40. percben Mihály Ákos őt is felavatta (6-1).

A záró harmadban sem lassítottak a Titánok, de a gyergyóiak is próbáltak kozmetikázni az eredményen, így – bár a meccs már eldőlt – ez a húsz perc is élvezhető hokit hozott. A játék képe az első harmadra emlékeztetett, sorra maradtak ki a hazai helyzetek, míg a vendégek kontrákból veszélyeztettek. Az 54. percben Császár mehetett a büntetőpadra, Kornakker több bravúrt is bemutatott, végül Vaszilcsenko lövésével szemben már tehetetlen volt (6-2). A végére még egy kimaradt Csergő-szóló maradt, de az eredmény nem változott. A Titánok majdnem a teljes mérkőzésen domináltak, a második játékrész közepén volt egy ritkán látható varázslatos periódusuk, így ilyen arányban is megérdemelten nyertek.

Ezzel a fehérvári fiatalok egymás után a harmadik hárompontos győzelmüket aratták, és megközelítették a 6. helyen álló UTE-t. A Gyergyói HK pont nélkül utazik haza magyarországi túrájáról, és inkább hátrafelé kell tekintgetnie, mint előre.

SAE_0070

fotó: Soós Attila/Fehérvári Titánok

Rendet kell raknunk a fejekben, mégpedig gyorsan

   

Vezetőedzők a Titánok–Gyergyó mérkőzésről.

Vitalij Donyika, Gyergyói HK: „Nagyon szomorú vagyok, mert csalódást okoztunk nagy létszámú szurkolótáborunknak. Tény, hogy a második mérkőzésünket játszottuk két nap alatt, de ez nem lehet mentség erre a gyenge teljesítményre. Elsősorban nem fizikális, hanem mentális problémáink voltak és vannak. Mindenképpen rendet kell raknunk a fejekben, mégpedig gyorsan.”

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: „Kicsit nehezen lendültünk bele, a második harmadban azonban volt egy olyan tízperces periódusunk, amikor kiválóan játszottunk. A csapat nagy energiákat mozgósított az újabb gólokért ekkor. A harmadik játékrészre azonban visszaestünk, ezt a húsz percet el is veszítettük, emiatt némi keserűséget érzek.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Babic, Babic, Kedves, Somos.
Kornakker: 91,7% (Gyenes)
K
Gorjacsevszkih: 70,6% (Szakács: 91,7%)
Beukeboom, Sándor, Lewis, Mihály, Kiss P.
1
Góga, Nagy Cs., Tománek, Vesutkin, Vorobjov
Reiter, Vas, Madácsi, Balogh, Bennett
2
Orbán, Kozma, Pesztunov, Péter Zs., Csergő
Kiss R., Szabó B., Péter A., Mazzag, Sárpátki
3
Vaszilcsenko, Ferencz Csibi, Daradics, Benedek, Timaru
Imre, Erdély, Hamvai, Császár, Nagy A.
4
György, Barabás, Constantin
Kiss Dávid
E
Vitali Donika, Novák Václav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 21:31 GYE Csergő
1-1 27:01 FHA Bennett Balogh Kiss R.
2-1 28:47 FHA Hamvai Sárpátki
3-1 29:24 FHA Balogh Bennett Szabó B.
4-1 30:27 FHA Madácsi Balogh Bennett
5-1 30:48 FHA Sárpátki Császár Beukeboom
6-1 39:21 FHA Mihály Kiss P. Lewis
6-2 54:12 GYE PP Vaszilcsenko Pesztunov
29 Kapura lövések száma 24
4 Kiállításpercek 2

Így verték másodszor is a Titánok a Gyergyót

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR INFO
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum