Tovább üldözi az FTC-Telekom a Csíkszeredát

   

A zöld-fehérek legutóbb 8-0-ra verték a Brassót, míg vasárnap a Gyergyói HK-t fogadják.

Fodor Szabolcs csapata 12 meccsen 28 pontot gyűjtött, ami az elérhető mennyiség 78%-át jelenti. Ennél jobbra csak az Erste Liga tabelláját vezető Csíkszereda képes, amely 85%-on áll. Ez önmagában is tiszteletet parancsoló, hát még ha figyelembe vesszük, hogy mennyi változás történt a keretben nyáron. Az igazolások azonban jól sikerültek, Fodor is kiváló munkát végez, így az idei szezonban talán sikerül szintet lépni az előző évekhez képest. A csapat sikerének a titka a stabil védekezés mellett nyújtott hatékony támadójáték. 55 gólt szereztek, és mindössze 27-et kaptak, utóbbi mutatóban messze a legjobbak az egész mezőnyben, a DEAC a második, de David Musial csapata is közel fél góllal kap többet meccsenként. Az még inkább egyedülálló, amikor egy csapat több mint kétszer annyi gólt lő, mint amennyit kap. Történelmi perspektívából szemlélve sem sok példa van hasonlóra, a közelmúltban a DVTK Jegesmedvék és a MAC, illetve régebben a HSC Csíkszereda és a DAB volt erre képes, de ők sem minden általuk dominált szezonban.

fradika

fotó: Fradihoki-facebook

Legutóbb a Brassó ellen gólzáport zúdított ellenfelére a csapat, 8-0-s vereséggel küldték haza Mihály Árpádékat. Most azt a Gyergyót fogadják, amely a nagy remények és a bombasztikus igazolások ellenére pocsékul kezdte a szezont, de az edzőváltás és a szerényebb pedigrével rendelkező légiósok mind hatékonyabb játéka meghozni látszanak a gyümölcsüket. Jól jelzi ezt, hogy a Csíkszeredát otthonában verték meg, és a Debrecennek is közel negyvenet lőttek kapura egy olyan meccsen, amelynek végén mindkét szakvezető Hetényi Zoltánról áradozott. Egyelőre tehát nem lehet belőni, hogy hova kell pozícionálni ezt a szezon első hónapjában máris megújuló csapatot, ezért a Fradi is jobban teszi, ha gőzerővel készül ellene. Annál inkább, mert edzőváltásnak még nyoma sem volt, amikor először mérkőztek, és már akkor alaposan megszenvedtek Nagy Gergőék, hiszen csak hosszabbításban tudtak nyerni idegenben. Ezzel együtt nagy meglepetés lenne, ha ezúttal pontosztozkodásra kerülne sor, pláne ha nyernének a vendégek.

A jubileumi hokiderbire készülő Fradi nyilván szeretné minél jobb pozícióból fogadni az UTE-t október 29-én, ehhez viszont a Gyergyónak is lesz egy-két szava.

FTC-Telekom–Gyergyói HK 5-4

   

A ferencvárosiak a gyergyószentmiklósiak legyőzésével sorozatban tizedik győzelmüknek örülhettek.

Az FTC már az 59. másodpercben emberelőnybe került, amit ha nem is használt ki, a kiegészülés után fél percen belül megszerezte a vezetést Pavuk Attila találatával. A zöld-fehérek második előnye kimaradt, a harmadik nem: Orbán Szilárd büntetését Brett Switzer váltotta gólra. A következő percek a kiállításokról szóltak, Alekszej Szimakov palánkra lökésért 2+10 perces büntetést kapott, míg a hazaiaknál Hegyi Ádám és Anssi Rantanen is kiült a büntetőpadra. A Gyergyói HK a 4 a 3 elleni helyzetben szépített, Góga Attila talált be Arany Gergelynek. A legjobb online jégkorong-játékok jégkorong online ingyen Webhelyünk a legjobb jégkorong-mérkőzéseket kínálja online

A meccs felénél megint idő előtt térhetett vissza Orbán Szilárd a kiállítása után, Tóth Adrián lőtt emberelőnyös gólt Ruczuj Gellértnek. Alig egy perccel később Roman Tománek visszaállította az egygólos differenciát, míg a második harmad végjátékában Myles Fitzgerald belőtte a negyedik FTC-gólt. A harmadik játékrész kevésbé szólt a játékról: a hazaiak 6, a vendégek 5 kisbüntetést kaptak. Gólok tekintetében a zöld-fehérektől Rafaj Attila, a gyergyóiaktól Góga talált be, majd a végjátékban Ruczuj lekorcsolyázott, Nagy Csaba 6 a 4 ellen visszahozta a vendégek reményeit. Hiába, az egyenlítés nem jött össze, az FTC 5-4-re győzött, ezzel sorozatban 10. sikerét aratta.

fradi

fotó: Fradihoki-facebook

A Ferencváros remek csapat, jobbak nálunk

   

A vezetőedzők az FTC-Telekom–Gyergyói HK mérkőzésről.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: “Nagyon jól kezdük a mérkőzést, tudtuk játszani a hokinkat. Ez hozta magával a kiállításaikat, nekünk pedig sikerült egy előnyt kihasználnunk. 2-0 után talán úgy éreztük, ez is egyszerűbb mérkőzés lesz, ugyanúgy, mint az a Brassó elleni. Nem így lett, hiszen nagyon jól össze van rakva az edzőváltás óta ez a gyergyói csapat. De azt gondolom, uraltuk a mérkőzést. A végén a sok kiállítás miatt – ami eddig nem volt ránk jellemző egyálalán – nagyot kellett küzdenünk, de megint a srácokat tudom dicsérni, megoldották a feladatot, megérdemelték ezt a három pontot.”

Vitalij Donyika, Gyergyói HK: “Nagyon kemény mérkőzés volt, a Ferencváros remek csapat, gratulálok kollégámnak, Fodor Szabolcsnak. Ők jelenleg egyértelműen jobbak nálunk.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 650 néző. Játékvezetők: Gangel, Gangel, Kövesi, Váczi.
Arany: 87,9% (Pleszkán)
K
Ruczuj: 87,8% (Szakács)
Rantanen, Boros, Nagy G., Tóth A., Fitzgerald M.
1
Góga, Nagy Cs., Tománek, Vesutkin, Vorobjov
Hegyi, Sarcia, Walls, Switzer, Rafaj
2
Orbán, Kozma, Barabás, Pesztunov, Constantin
Karmeniemi, Jászai, Pavuk, Farkas, Tóth Richárd
3
Vaszilcsenko, Ferencz Csibi, Szimakov, Péter, Csergő
Tóth Renátó, Hardi, Roczanov, Tóth G.
4
György, Timaru, Daradics, Benedek
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Novák Václav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 03:24 FTC Pavuk Tóth A. Hegyi
2-0 10:39 FTC PP Switzer Rantanen Nagy G.
2-1 13:03 GYE PP Góga Vorobjov Nagy Cs.
3-1 29:03 FTC PP Tóth A. Rantanen
3-2 30:09 GYE Tománek Góga
4-2 37:37 FTC Fitzgerald M. Tóth A. Nagy G.
5-2 41:53 FTC Rafaj Jászai Walls
5-3 49:58 GYE Góga Vaszilcsenko Vorobjov
5-4 58:36 GYE PP Nagy Cs. Tománek Vesutkin
41 Kapura lövések száma 33
20 Kiállításpercek 30

Így aratta sorozatban 10. sikerét az FTC

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum