Vissza akarnak vágni a Nyitrának a Jegesmedvék

   

A két csapat az első Extraliga-fordulóban már találkozott, a szlovákok akkor egyértelmű győzelmet arattak.

Annál a szeptember 14-ei 1-6-nál nagyobb különbségű vereséget egyszer sem szenvedtek később a miskolciak, csak a Zólyommal szembeni hazai 0-5 vehető vele egy kalap alá. A piros-fehérek ugyanakkor fokozatosan elkezdtek belenőni a ligába, első sikerüket már a második körben megszerezték a Zsolna ellen, majd további három győzelmet arattak, köztük az akkori listavezető Érsekújvár felett. Persze az is igaz, hogy a Zámky elleni siker óta nincsenek jó szériában Vas Jánosék, egymás után négy vereséget szenvedtek. Kettővel így is gyarapították pontjaik számát, lévén, hogy a Poprád és a MAC Újbuda is csak túlórában tudta felülmúlni őket. A feladat ezzel együtt adott: meg kellene törni a rossz sorozatot, amire kiváló alkalom kínálkozik az újabb hazai összecsapáson.

A Nyitra nem a legkönnyebb ellenfelek közül való. A Robert Lantosi, Marek Slovák, Judd Blackwater és Samuel Bucek fémjelezte csapat jelenleg ugya csak 6. a táblázaton, de összességében az élmezőnyhöz sorolható, mögötte 4 pont lemaradással következik a Dukla Trencín. Legutóbbi 5 találkozójukra ők sem lehetnek büszkék, csak a Zsolnát verték magabiztosan, a Gyetvát pedig büntetőkkel, miközben simán kikaptak hazai jégen – 4-0-ra! – a Liptószentmiklóstól, idegenben a Kassától, túlórában a Zólyomtól. Egyrészt ennél tőlük is több kell, ha fel akarnak zárkózni a legjobbakhoz, tehát alaposan rápöröghetnek a miskolci összecsapásra, másrészt az a következtetés is levonható, hogy nem verhetetlenek. De tudják ezt a miskolciak maguk is, minthogy a Visegrád Kupa tavalyi kiírásának döntőjét csak óriási csatában, büntetőkkel veszítették el a HK Nitra vendégeként.

dvtk

fotó: Teszárovics Zsuzsa/JKB

Érintette ezt a kérdést a DVTK hivatalos honlapjának nyilatkozva Glen Hanlon vezetőedző is: “A bajnokság első játéknapján ugyan vereséget szenvedtünk Nyitrán, de már nem ugyanaz a csapat vagyunk, mint akkor voltunk, hiszen sokat fejlődtünk. Újabb nehéz kihívás előtt állunk, a HK Nitra igazi topcsapatnak számít a ligában. Készen állunk arra, hogy újra megméressük magunkat velük szemben, ezúttal hazai pályán. Izgatottan várom a mérkőzést.”

A találkozó 18 órakor kezdődik a Népkertben.

DVTK Jegesmedvék–HK Nitra 1-3

   

A hétvége második hazai mérkőzését is elvesztették a miskolciak, a végig fölényben játszó Nyitra elvitte a három pontot.

Ráfordultak a második körre a csapatok a szlovák Extraligában, a Nyitra látogatott vasárnap este Miskolcra. A szlovák gárda kezdett nagyobb lendülettel, de ez kimerült a korongbirtoklásban, és csak néhány veszélytelen lövési kísérletet láthattak a szurkolók. A 4. percben a miskolci kapuba került a korong, de a játékvezetők nem adták meg a találatot magas bot miatt. Simboch első védeni valójára az 5. percig kellett várni. Beszorultak a Jegesmedvék, és ismét Adorjánon múlt, hogy nem szerezték meg a vezetést a kék-fehérek. A 10. percben fújták be az első miskolci kiállítást, de ezt elég simán kivédekezték a hazaiak. Teljes létszámban is dominált a Nyitra, a lendületüket csak egy elrontott csere, és az érte kapott kétperces büntetés törte meg a 14. percben. Ezt ki is használták a házigazdák, miután Pance a bedobópont közeléből kilőtte a hosszú sarkot (1-0). Szűk egy perc múlva Pance egy kontra végén előbb a kapusba lőtt, majd a középre adása az egyik védőről alig pattant a kapuvas mellé. Az utolsó percekben ismét nagy fölénybe kerültek a vendégek, sorra dolgozták ki, de ugyanazzal a lendülettel ki is hagyták a helyzeteiket, így az eredmény már nem változott.

A második harmad nyitrai előnnyel kezdődött, mert az előző játékrész utolsó pillanatában Szirányit kiállították, de ez a két perc nem generált újabb jegyzőkönyvi bejegyzést. Felborult a pálya, a Jegesmedvék a harmadukból sem nagyon tudtak kijönni, és az óriási nyomás végül vendéggólhoz vezetett. A 25. percben Crawford vétette el a harmadba belőtt korongot, amely így Lantosihoz került, ő pedig a hosszú felső sarokba bombázott (1-1). A 27. percben jött a második miskolci emberelőny, és bár kétszer is felhördült a szurkolósereg, gólörömre nem volt módjuk. Teljes létszámban visszaállt a vendégek fölénye, meg is sorozták a miskolci kaput, de vagy sikerült blokkolni, vagy sokadszor is védett Adorján. A 36. percben azonban ismét behorpadt a miskolci védelem a nagy nyomás alatt: Pupák a kék vonal közeléből lőtt, a bedobókörben Blackwater szúrt bele, és a korong a hosszú sarokban kötött ki (1-2). A 38. percben 71 másodpercig játszhatott kettős előnyben a Nyitra, és bár nagy izgalmak árán, de ezt és a szimpla hátrányt is ki tudták védekezni a Jegesmedvék. A vendégek fölényére jellemző volt a lövési arány, amely ebben a harmadban 12:2 volt a javukra (az első 20 percben ez csak 12-6 volt, hasonló elosztásban).

A harmadik játékrészből nem telt el egy perc, amikor egy kék vonalas nyitrai lövés csaknem szétforgácsolta a miskolci ketrec baloldali vasát. A 44. percben ismét kihagytak egy emberelőnyt a vendégek., öt perc múlva pedig már a hatodik emberhátrányát védekezte ki a Miskolc. Az 53. percben a Jegesmedvék játszhattak két percig emberfórban, de nem sikerült kihasználni. A következő cserékben többször is lövőhelyzetbe kerültek a miskolciak, de Simboch mindent védett. Szűk két perccel a vége előtt Glen Hanlon időt kért, és levitte kapusát. Ez a húzás nem jött be, mert 47 másodperccel a lefújás előtt Rapac a saját harmadából betalált az üres kapuba, eldöntve végleg a három pont sorsát (1-3). A Nyitra végig nagy fölényben játszott, és nemcsak a lövési arányt (35:14), hanem a mérkőzést is megnyerték.

misnit201810

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (JKB)

A döntő faktornak a sebességet nevezném meg

   

Mestermérleg a Jegesmedvék–Nyitra Extraliga-mérkőzés után.

Glen Hanlon, DVTK Jegesmedvék: “Sokat fejlődtünk a Nyitrával játszott első mérkőzés óta. A mai meccsenis a döntő faktornak a sebességet nevezném meg, ebben az ellenfelünk jobb volt.

Antonin Stavjana, HK Nitra: “Nagyon fontos győzelmet arattunk, mert ebből a csarnokből nem könnyű elvinni a pontokat. Nagyon lényeges volt, hogy emberhátrányban jól játszottunk.”

Extraliga, 2018. okt. 14., vasárnap.
Adorján: 93,9%
K
Simboch: 92,9%
Crawford, Kiss, Harrison, Magosi, Miskolczi
1
Mezei, McCormack, Blackwater, Slovák M., Lantosi
Szirányi, Slovák T., Pance, Kulmala, Vas
2
Rais, Morrison, Bucek, Richard, Scheidl
Láda, Milam, Somogyi, Hajós, Loiseau
3
Pupak, Sloboda, Rapác, Bortnák, Foltán
Vojtkó, Ritó, Vincze, Galanisz
4
Rácz, Patoprsty, Siska, Hrusík
Glen Hanlon
E
Antonín Stavjana
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 14:26 MIS PP Pance Vas Crawford
1-1 24:38 NIT Lantosi Slovák M. Blackwater
1-2 34:43 NIT Blackwater Pupak Bortnák
1-3 59:13 NIT EN Rapác Bortnák
14 Kapura lövések száma 35
12 Kiállításpercek 16

A DVTK Jegesmedvék–HK Nitra képekben

 

Így nyert a Nyitra Miskolcon

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum