A Brassó akár el is indulhatna felfelé

   

Nem lesz egyszerű, ehhez azt az UTE-t kell legyőznie, amely a Sportklub dolgát is nehézzé tudta tenni Szeredában.

Az igazság fontos szeleteit hallgatnánk el, ha csak annyit mondanánk, hogy nem kezdte jól a szezont a Brassó. A bajnokság első hónapjában nem egyszerűen vereségeket szenvedett a liga jobb csapataitól, de ezek általában jelentős gólkülönbségűek is voltak, ami mindig demoralizáló. A dunaújvárosi 1-4 még nem is annyira, de a DEAC-tól és a Sportklubtól elszenvedett 1-6, valamint a Fradi pályáján összehozott 0-8 nem sejtetett sok jót Greg Lindqvist vezetőedző számára. A DAB elleni pénteki győzelemből azonban építkezhetnek a játékosok. Az újvárosiak már három góllal is vezettek, innen sikerült visszakapaszkodni, majd nyerni. A svéd szakember a tőle megszokott stílusban fogadta a sikert. Egyrészt elismerte annak fontosságát, másrészt azt is hangsúlyozta, hogy a kapu előtt többnyire ugyanúgy szenvedtek a játékosai, mint eddig. Ez annál is nagyobb baj, mert a védelem közel sem annyira stabil, mint a többieknél. A Brassó gólkülönbsége mínusz kettő, miközben az első hat csapat közül a második legrosszabb DEAC is +13-mal rendelkezik.

bradab

Ettől függetlenül az UTE célja nem lehet más, mint a győzelem. A lilák játszották a legkevesebb mérkőzést az elmezőnyből, így hatodik helyezésük megtévesztő lehet. A Brassó két meccsel többön van túl, előnye mégis csak egy pont. Egy győzelemmel tehát őket biztosan megelőznék, és hacsak a DAB nem borítja fel a papírformát Csíkszeredában, jó esélyük lenne a negyedik helyre is. Hogy a lilák a jelenlegi hatodik pozíciónál előrébb tartanak játékban, azt jól jelzik az élmezőnyhöz tartozó csapatok ellen eddig elért eredményeik. Kétszer roppant szoros mérkőzést játszottak legnagyobb riválisukkal, az FTC-Telekommal, egyszer nyertek, egyszer kikaptak hosszabbításban. A DEAC-tól idegenben kikaptak, de hazai pályán nyertek ellene. A DAB-ot szintén a Megyeri úton gyűrték le, majd legutóbb pénteken a Csíkszereda otthonában 1-4-ről jöttek vissza, és csak üres kapus találattal kaptak ki 5-3-ra.

Erős, masszív, jó szellemű társaság tehát az UTE, úgyhogy meglátjuk, a Brassónak mennyi pluszt adott a sírból visszahozott legutóbbi meccs.

Corona Brassó–Újpesti TE 3-2

   

Ahogy pénteken, úgy vasárnap is a semmiből jöttek vissza a brassóiak, ismét büntetőkkel nyerték rangadójukat.

Az UTE az első harmad 9. percében megszerezte a vezetést Petr Huba révén, majd a második menetben egy olyan esemény sem történt, ami a jegyzőkönyvbe kívánkozott volna. A harmadikban megduplázta előnyét a vendégcsapat, Benk András volt eredményes a 46. percben, 0-2. Ám miként két napja a Dunaújváros ellen – akkor 1-4-ről kezdtek kapaszkodni –, úgy ezúttal sem adták fel a hazaiak, és az 55. percben szépítettek Jereme Tendler révén. A legvégén következhetett a kapuslehozatal, pénteken is bejött, és most is. 17 másodperccel az utolsó dudaszó előtt egyenlített Cody Carlson. Jöhetett a túlóra, ennek során nem esett gól, a szétlövésekre maradt a döntés. A győztes rávezetést az a Garrett Clarke abszolválta, aki előzőleg két kisbüntetéssel vétette észre magát, ergo végigjátszhatta a meccset. Leszögezhető: volt értelme. A Brassó két pontot gyűjtött, tartja a lépést az élmezőnnyel az Erste Ligában.

Visszajöttünk, igazi karaktert mutattunk

   

Vezetőedzők a Brassó–UTE mérkőzés után.

Greg Lindqvist, Corona Brassó: “Az első harmadban sokkal jobb volt nálunk az UTE, rengeteg hibát követtünk el, a másodikban viszont domináltunk. Szoros mérkőzés volt, visszajöttünk, ahogyan pénteken is, igazi karaktert mutattunk. A szétlövések mindig különlegesek, bárki nyerhetett volna. Gratulálok Patrik Polcnak és a csapatnak, hogy emelni tudták a szintet.”

Szilassy Zoltán, UTE: “Szurkolói szemmel nagyszerű mérkőzés volt, de kicsit szomorú vagyok, hiszen 55 percen át keményen dolgoztunk, és aztán engedtük, hogy az ellenfelünk visszajöjjön kétgólos hátrányból. Pénteken is eladtuk az előnyünket a Csíkszeredával szemben, utána azt mondtam a játékosaimnak, hogy másképpen kell játszanunk, és így is tettek. Úgy gondolom, az első harmadban jobbak voltunk, az utolsóban viszont ők kerekedtek felül, akkor egyszerűbb hokit kellett volna játszanunk. Megnyerhettük volna a mérkőzést, de a büntetők nem úgy sikerültek. Gratulálok a Brassónak.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 620 néző. Játékvezetők: Nebojsa, Nebojsa.
Polc: 94,3% (Tőke)
K
Sila: 93,0% (Ágoston)
Carlson, Peretyagin, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Huba, Szaller, Csányi, Sikorcin, Benk
Clarke, Cescon, Péter, Molnár Zs., Bíró G.
2
Kiss, Fekete, Ropret, Stefishen, Hebar
Bíró O., Nagy I., Bíró M., Tranca, Zsók
3
Pokornyi, Varga, Nemes, Sági Martin, Kocsis
Haraga, Molnár Z., Gajdó, Boriszenko, Mihály E.
4
Kovács A., Szalma, Kovács S., Horváth
Lindqvist Greg Kjell
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:38 UTE Huba Szaller Sági Martin
0-2 45:23 UTE Benk Csányi
1-2 54:31 BRA Tendler Gliga Cescon
2-2 59:43 BRA PP Carlson Gliga Lidhammar
3-2 65:00 BRA GWS Clarke
42 Kapura lövések száma 35
6 Kiállításpercek 2

A Brassó–UTE teljes összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum