Először meccsel a Vasas a Titánokkal

   

Az erőviszonyok tisztázása szempontjából is fontos alsóházi rangadóra kerül sor a Jégcentrumban.

A sorsolás szeszélye folytán azonos játéknapon kerül sor a Schiller Vasas HC–Fehérvári Titánok és a HKB–Vienna mérkőzésekre. Az újonc piros-kékek és a fehérváriak ebben az idényben még nem találkoztak. Két valóban fiatal csapatról van szó, de a Titánokat négy légiós támogatja, a Vasas viszont csak az észt válogatott kapus, Villem-Henrik Koitmaa segítségére számíthat. Mindkettejüknél az utánpótlásban évek óta együtt játszó mag alkotja a törzsgárdát. Sok utánpótláskorú játékos lépett már jégre a színeikben ebben az idényben, a Titánokban 8, a Vasasnál 4 olyan U20-as van, aki a meccsek többségén játszott.

A Vasas 5 pontot gyűjtött, mindet túlórában. Egyetlen győzelmüket a HK Budapest ellen aratták, de bátran kijelenthető, hogy a Brassó ellen két pontot ajándékoztak az ellenfélnek, és a Vienna ellen is jártak már közel a sikerhez. Komoly fegyverténynek számít – különösen az azóta lejátszott mérkőzések eredményének ismeretében – az első fordulóbeli debreceni pontszerzés. A szoros végeredményű mérkőzések mellett ugyanakkor kétszer is a kerekek alá került a gárda, Dunaújvárosban, illetve hazai pályán a Csíkszereda ellen is kiszakadt a gólzsák az ellenfélnél. A Vasas átlagban a második legkevesebb gólt szerzi és a harmadik legtöbbet kapja. 20 játékosuk szerzett pontot, közülük 11-en gólt, de a probléma az, hogy nincs olyan közöttük, aki megbízhatóan húzná a csapatot. A pontkirály eddig a 4 egységig jutott Bödök Bence.

Ugyancsak 11 gólszerzője van a Titánoknak is, de nagy különbség, hogy közülük hárman is pont/meccs környékén vagy afölött termelnek. Nem kis részben ennek is köszönhető, hogy sokkal masszívabb csapat benyomását kelti egyelőre a fehérvári farm. Héttel több gólt szereztek, mint a Vasas, 11-gyel kevesebbet kaptak, és bár ők is pont nélkül maradtak 5 mérkőzésen, a másik 5-ből 4-et megnyertek, kettőt – a Gyergyói HK és a HKB ellenit – ráadásul rendes játékidőben. Ezen kívül még egyszer legyőzték a HKB-t túlórában, és van egy igazán nagy skalpjuk is, az UTE-é, amelyet hosszabbításban múltak felül. A Titánok szereplése arra is jó példa, hogy néhány húzóember leigazolásával máris olyan csapatot lehet építeni saját nevelésű fiatalokból is, amelyet az Erste Ligában mindenkinek komolyan kell vennie. A Vasasnak akkor lehet reális esélye a győzelemre, ha sikerül ezekkel a légiósokkal – köztük a mesternégyeses Jack Lewisszal – is felvenniük a harcot.

IMG_3140

Schiller-Vasas–Fehérvári Titánok 3-8

   

A székesfehérvári fiatalok a második harmadban lőtt 4 góljukkal eldöntötték a kék-pirosak elleni első mérkőzésüket. Kiss Patrik 3+3 ponttal zárt.

A hazai együttesben ezen a mérkőzésen debütált Kedves Richárd. A Titánok már a 3. percben megszerezték a vezetést, John Lewis talált be Villem-Henrik Koitmaa kapujába. Három perccel később Kiss Patrik váltotta gólra Csiki Attila kiállítását, aztán a szépítő gólt Inglis Ákos lőtte a 11. percben. A második harmad a székesfehérváriakról szólt. Előbb Lewis használt ki egy áthúzódó emberelőnyt, két percre rá Kiss Patrik megszerezte önmaga 2., csapata 4. gólját. Ekkor Koitmma helyét Tóth Károly Balázs vette át a Vasas kapujában. A csereként érkező hálóőr 29 másodpercig maradt kapott gól nélkül, Imre Patrik talált be neki. Ladányi Balázs ekkor időt kért, sikerült rendeznie csapatát. A 34. percben Kiss Patrik mesterhármasig jutott 4 a 4 elleni játékhelyzetben. A harmadik játékrészben a hazaiak 17:10-re nyerték a kapura lövési mutatót, gólokat tekintve pedig 2-2 találat esett. A 30. másodpercben Mihály Ákos növelte hatgólosra a Titánok előnyét, később Czakó Barna és Csiki Attila csökkentette a különbséget. A 8-3-as végeredményt Mark Bennett állította be 20 másodperccel a vége előtt.

A fehérváriaktól Kiss Patrik kiemelkedett, a fiatal csatár 3-3 gólt lőtt és asszisztot jegyzett, míg John Lewis 2+2 ponttal zárt.

Fotó: Mudra László - MJSZ

Fotó: Mudra László (MJSZ/jkb.hu)

Minden harmadot kapott góllal kezdtük

   

A Vasas vezetőedzője úgy érezte, mindegyik játékrész előtt az öltözőben ragadtak.

Ladányi Balázs, vezetőedző, Vasas: „A Titánok elleni meccsen háromszor ragadtunk be az öltözőbe, minden harmadot kapott góllal kezdtük. Ráadásul később is ajándékoztunk pár könnyű gólt az ellenfélnek, nem voltunk egy súlycsoportban. Egy kicsit megnyomta a csapatot a teher, sokan győzelmet vártak tőlünk. El kell felejteni ezt a kudarcot, hétfőn új nap, új meccs, amelyiken szeretnénk javítani.”

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Annak, hogy ilyen sima volt a meccs, az volt az oka, hogy nem gondoltuk, hogy sima lesz. Tudtuk, hogy a Vasas jó képességű csapat, amelyik a végsőkig küzd, komolyan vettük őket, rengeteg helyzetet dolgoztunk ki. Örülök, hogy az előnyös játékunk is jól ment, de leginkább a csapat 5 az 5 elleni teljesítményére vagyok büszke. Minden meccset így szeretnénk kezdeni, mert ha nálunk van az előny, jobban tudunk játszani. Mi is fiatal csapat vagyunk, az a legkevesebb, hogy megpróbálunk gyorsan játszani, mindenütt ott lenni, nem hagyni sem időt, sem teret az ellenfélnek.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 200 néző. Játékvezetők: Kókai, Kókai, Kövesi, Mizsák.
Koitmaa: 77,8% (Tóth: 81,8%)
K
Szeles: 90,0% (Gyenes)
Bugár, Seregély, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
1
Beukeboom, Sándor, Lewis, Mihály, Kiss P.
Tornyai, Surányi, Szlama, Schmál, Czakó
2
Reiter, Vas, Vizi, Mazzag, Bennett
Bálint, Bukor, Bödök, Varga, Szlépka
3
Kiss R., Szabó B., Hamvai, Péter, Balogh
Inglis, Kedves, Rózsa, Hegyi, Gágyor
4
Imre, Erdély, Almási, Búzás, Nagy
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:42 FHA Lewis Kiss P. Mihály
0-2 05:36 FHA PP Kiss P. Bennett Beukeboom
1-2 10:53 VAS Inglis Csiki
1-3 20:15 FHA PP Lewis Beukeboom Sándor
1-4 22:24 FHA Kiss P. Kiss R. Szabó B.
1-5 22:53 FHA Imre Kiss P. Mihály
1-6 33:08 FHA Kiss P. Vas Szabó B.
1-7 40:30 FHA Mihály Kiss P. Lewis
2-7 45:28 VAS Czakó Szlama Bálint
3-7 52:44 VAS Csiki Turbucz Seregély
3-8 59:40 FHA Bennett Sándor Hamvai
30 Kapura lövések száma 40
12 Kiállításpercek 2

A Vasas–Titánok góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum