A nap Erste Liga-rangadóját Szeredában játsszák

   

Javuló formát mutató UTE érkezik a listavezető otthonába.

A csíkiak repülőrajtot vettek a bajnokságban, a Ferencváros elleni büntetős hazai győzelmet hét rendes játékidős siker követte. Ráadásul a többiek számára ijesztő minőségben jégkorongoztak, a játékosok ontották a gólokat, egyszer sem álltak meg négy alatt. A lendület az első magyarországi túra utolsó napjáig tartott, akkor a Ferencváros megálljt parancsolt a robogó székely gyorsnak, Wallsék 7-3-ra intézték el a meccsdömpingbe kissé belefáradt ellenfelet. Azt lehetett gondolni, ez egyszeri kisiklás volt, és utána megy minden tovább a régi kerékvágásban, hiszen a Titánok, majd a HKB is megkapta a magáét a Vákárban. Legutóbb viszont a gyenge szezonkezdés és az edzőváltás után álló Gyergyó ugyancsak megviccelte saját pályájukon a csíkiakat. Akik ennek ellenére is a mezőny élén állnak, ám mostanra mind a Ferencváros, mind az UTE közel került hozzájuk a vesztett pontok számát tekintve. Pihenni és a sorokat rendezni nem sok idő maradt a hazai vereséget követően, hiszen a héten még két bajnokit le kellett játszani a Sapientia U23 ellen. Ezeken biztos Sportklub-győzelem született – előbb 10-0, majd 15-2 arányban –, de a pihenő- és az edzésekre fordítható idő nem volt túl sok.

Az újpestiek a mezőny legkevesebbet játszott tagjaként egyelőre csak három ponttal buktak többet, mint Beczéék. Ez azt is jelenti, hogy egy esetleges lila győzelemmel vesztett pontokban beérhetnék a Sportklubot. Hogy mire is lehet szükség ehhez? Leginkább fegyelmezett védekezésre, hiszen a csíkiak továbbra is ontják a gólokat, meccsenként több mint 5 és felet, ezzel kiemelkednek a mezőnyből. Az UTE viszont a kevés gólt kapó csapatok közé tartozik, Szilassy Zoltán filozófiája a stabil védekezésre alapuló játékot részesíti előnyben. Sportszerű nehezítés, hogy éppen a védelemben van hiányzó a keretben. Nagy Nilan még mindig csak lábadozik a Dunaújváros ellen szerzett sérüléséből, és mivel Florian Iberer is elment, a szezon elejéhez képest két kulcsjátékossal kevesebb van hátul. Ami örömteli, hogy az így több jégidőt kapó fiatal játékosok szépen megállják a helyüket.

“A Gyergyói HK ellen sok esetben fegyelmezetlenek voltunk, ez okozta a vereséget – idézi a csapat előzetese Hozó Levente másodedzőt. – Nem szabad olyan hibákat elkövetnünk, hogy egy támadáson belül két büntetést szedünk össze. Ezen mindenképp változtatnunk kell. Ugyanekkora jelentőséggel bír a speciális helyzetek megoldása is. A legutóbbi meccsen ez sem működött. A héten ezen játékelemeket gyakoroltuk, hiszen javulnunk kell.”

“Nagyon nehéz mérkőzés vár ránk Csíkszeredában – mondta Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Forró hangulatú csarnokban, lelkes közönség előtt a liga egyik legjobbja ellen kell játszanunk. A Csíkszereda tele van kreatív játékosokkal, nem véletlen, hogy messze ők lövik a legtöbb gólt a szezonban. Ha keresni akarunk ellenük valamit, nem szabad engednünk, hogy kibontakozhassanak. Nagyon fontos a stabil védekezés, a korongbirtoklás. Minél többet kell nálunk legyen a korong, és ha nincs, akkor el kell érnünk, hogy az ellenfél a pálya számunkra biztonságosabb területein birtokolja azt. Mindehhez kellő fegyelmezettség is kell. Taylor Stefishen az eltiltása után visszatérhet, vele beljebb vagyunk, de Nagy Nilan továbbra sem játszhat. Öt juniort viszünk magunkkal, örömteli, hogy egyre több jégidőt lehet adni nekik. Természetesen szeretnénk győzni, amihez nagyon sok és kemény munka kell tőlünk.”

EL_SCC-UTE_20171007-900

SC Csíkszereda–Újpesti TE 5-3

   

Fordulatosan alakult a nap Erste Liga-rangadója, melynek a végén a csíkiak örülhettek.

Az első harmadot megnyerték a lila-fehérek Karol Csányi góljával, aztán viszont lényegében hengereltek a hazaiak, a második menetben előbb Panov egyenlített, majd az újra egészséges Casaneanu fordított. A legmozgalmasabbnak az utolsó felvonás bizonyult, ekkor Becze és Valchar góljaival elhúztak a székelyek. Az UTE viszont nem adta fel, három perc leforgása alatt feljöttek mínusz egyre, Ropretnek és Szallernek köszönhetően. A végén jöhetett a szokásos kapuslehozatal, amely után rövid idővel bebiztosította sikerét a Sportklub, ismét Becze iratkozott fel a táblára, 5-3 lett ezzel a vége. A Csíkszereda ezzel megerősítette vezető helyét az Erste Liga-tabellán.

csik

Túl jól játszottunk ahhoz, hogy veszítsünk

   

Szilassy Zoltán szerint sokkal több volt az UTE szeredai vendégjátékában.

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszeredai Sportklub: „Az egész mérkőzés alatt jól játszottunk. A harmadik harmadban elkövettünk pár egyszerű hibát, amelyet kihasználtak és feljöttek mínusz egyre. Utána viszont nem volt gólszerzési lehetőségük. A 60 perc alatt, de leginkább az első két harmadban, mindkét csapat remekül védekezett. Ez a második harmadban ránk is fért, hiszen többször voltunk hátrányban.”

Szilassy Zoltán, vezetőedző, Újpest: „Azt mondtam a fiúknak, hogy túl jól játszottunk ahhoz, hogy ezt a meccset elveszítsük. Nem volt sok helyzet a találkozó alatt, de nekünk volt három vasunk. A jó Isten valamikor majd besegíti, a Szereda valamit jobban csinált, hogy melléjük állt. Ettől függetlenül nagyon jó jégkorongmérkőzés volt. Amit viszont még mondtam a srácoknak, hogy amit eltervezünk, azt nem 59 percig kell csinálni, hanem hatvanig. Sajnos kaptunk olyan gólt, amire készültünk és kaptunk könnyű gólt is, ki nem kényszerített hibából. A struktúránk, a munkamorálunk, a munkaetikánk, illetve a helyzeteink megvoltak, hogy nyerjünk. Ezért voltak túl drágák a minimális nem odafigyelések, hiszen egy ilyen szintű csapat ezeket kihasználja. Visszajöttünk a meccsbe, ez föltétlenül pozitív, karaktert mutattunk újfent, közel álltunk az egyenlítéshez. Egy-nullánál megvoltak a lehetőségeink, hogy eldöntsük a meccset, ez most így sikerült. Készülünk a következő meccsre.”

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1450 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Andre, Péter.
Lakosil: 88,0% (Onodi)
K
Sila: 83,3% (Ágoston)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
1
Huba, Szaller, Hebar, Ropret, Stefishen
Sulakov, Salló, Rokaly Sz., Panov, Taratuhin
2
Kiss, Fekete, Kocsis, Nemes, Sági Martin
Farkas, Gecse, Bíró, Casaneanu, Fodor
3
Kovács A., Varga, Benk, Csányi, Sikorcin
Györfy, Sándor, Rokaly N., Egyed, Antal
4
Pokornyi, Szalma, Kovács S., Horváth Á.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:04 UTE Csányi Kocsis
1-1 24:54 SCC Panov Sulakov Salló
2-1 39:55 SCC Casaneanu Fodor Bíró
3-1 43:10 SCC Becze Részegh T. Belov
4-1 50:00 SCC PP Valchar Részegh T.
4-2 51:49 UTE Ropret Varga Hebar
4-3 54:57 UTE Szaller Csányi Huba
5-3 58:57 SCC EN Becze Gecse
25 Kapura lövések száma 25
8 Kiállításpercek 10

A Sportklub–UTE videó-összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum