Még mindig első győzelmére hajt a Hokiklub

   

Alsóházi rangadó lesz a Tüskecsarnokban, a Vienna Capitals II nem verhetetlen, de azért esélyesebb.

A két csapat a bajnokság nyitómeccsén már találkozott a Tüskecsarnokban. Akkor a bécsiek szervezettségükkel és remek speciális játékukkal 5-3-ra legyőzték budapesti vetélytársukat. A köztük látott különbség megmaradt, a bécsiek már 8 pontnál tartanak, túl vannak egy gyergyószentmiklósi győzelmen is, a HK Budapest viszont a mezőny egyetlen nyeretlen csapataként – 2 ponttal, a legrosszabb gólkülönbséggel – a mezőny végén található. Mégis: egymás elleni meccsük mindkettejük számára a nyerhető kategóriába tartozik, és nyilván mind a ketten a győzelemre hajtanak pénteken is.

Egy siker nagyon ráférne már a budapestiekre. Bár kétségtelenül küszködnek sérülésekkel is, hiszen a szezon eleje óta nem tud játszani Bernáth és Korbuly, az első meccsen kiesett Kovar, a negyediken Satek, majd Szécsi Patrik, a csapat egyetlen utánpótláskorú játékosa is csatlakozott hozzájuk – és Petres is csak a legutóbbi néhány mérkőzésen állt rendelkezésre –, ám azokon a meccseken sem láttunk túl sokat tőlük, amikor még a többségük jégen volt. Finoman szólva sem győzték meg a szurkolókat, hogy érettek az Erste Ligára. Szappanos Dávid a húzóembere a csapatnak, régi szokásához híven közel jár a pont/meccs átlaghoz, és Orbán Attila is szorgalmasan gyűjtögeti a gólokat, de mások nem nőnek fel hozzájuk, ketten együtt a csapat góljainak felét szerezték. A Miskolcról kölcsönkapott társaság sem mutatta meg igazán az erényeit. Albert, Szopos, Köllő és Jancsó összesen 36 meccsnél tart, és eddig 1 gólpasszt, 37 lövést – a fele Jancsó nevéhez fűződik – és –24-es mutatót hozott össze. Pedig egyértelműen a HKB a legrutinosabb és a legidősebb az úgynevezett fiatal csapatok között: Szappanos, Orbán, Godó, Petres, Csíki, Lévai és Albert papíron legalább 100 körüli Erste Liga-meccsen van túl, és rajtuk kívül Egyed, Izsák, Szopos, Németh, Köllő és Lakatos is legalább egy teljes szezont lehúzott a ligában, ahogy a két kapus, Hajek és Kiss Bence is. De 9 meccs után mindössze 7 gól- és 12 pontszerzőjük van, meccsenként másfél találatra képesek, és a mezőnyből egyedüliként jóval 5 fölött kapnak. Ezeken mindenképpen javítaniuk kell, ha valóra szeretnék váltani időnkénti győzelmi esélyeiket.

A bécsiek csapatában eddig 27-en fordultak meg: közöttük 9 junior és 4 ifjúsági korú játékos. Rajtuk kívül csak a fehérváriak nyúlnak ilyen bátran a legfiatalabbakhoz. Ehhez képest a mezőny végébe várt csapatokkal szembeni találkozóikat nyerték, és bár első két hazai meccsükön, a Dunaújváros és a Brassó ellen gyengén játszva sokgólos vereségeket szenvedtek, a Gyergyó ellen összekapták magukat, esélyük volt a pontszerzésre is. Aztán az erdélyi túrájukon a jobbik arcukat mutatták, és bár Brassóban kikaptak, nem játszottak rosszul, az orosz légiósokkal teletömött Gyergyói HK elleni idegenbeli győzelemre pedig feltétlenül büszkék lehetnek. A túra után viszont két csúnya vereség következett, a Ferencváros Bécsben, az UTE Budapesten nem adott szemernyi esélyt sem nekik. Ráadásul gyakorta követnek el komoly hibákat a játékosok, például legutóbb a csapat legrutinosabb tagja, a KHL-ben és a Bajnokok Ligájában is pályára lépett Santeri Saari lövetett gólt Sikorcinnal. Ilyen hibák a HKB ellen sem férnek bele a meccsbe. Van tehát min javítania Heiskanen vezetőedzőnek a játékban. Ami biztos, a Vienna képes fegyelmezett, szervezett, taktikus játékra is, és ha a Tüskecsarnokban újra ezt az énjét mutatja, akkor legyőzheti a házigazdát.

KMH-VC2-20180909

fotó: KMH facebook

HKB–Vienna Capitals II 6-3

   

A Hokiklub Budapest a bécsi farmcsapat ellen szerezte meg történelmi Erste Liga-sikerét.

Több kulcsjátékos is felépült a budapestieknél az alsóházi rangadóra. Visszatért a szlovák légiós Satek, a Miskolcról kölcsönkapott Bernáth, a rutinos Lévai és Szécsi is. A vendégeknél idei első Erste Liga-meccsére készült Julian Grosslercher, valamint először öltözött be cserekapusként Paul Mocher.

Hamar vezetést szerzett a Vienna, Satmark távoli lövése pattant meg valakin, és védhetetlenül vágódott a korong Kiss Bence hálójába. Ezt követően bécsi mezőnyfölény alakult ki, ám a harmad közepén kevesebb, mint egy perc alatt fordított a HKB. Előbb egy gyors kontrából az Egyed által hátrahagyott korongot varrta fel Szappanos a hálóba, majd Szűcs cipelte be az alapvonalon a korongot a kapu elé, és Wraneschitz mamutja mellett a hálóba kotorta. Sőt, jöhetett volna a harmadik hazai gól is, de a bírók belefújtak, pedig a bécsi kapus még nem birtokolta a korongot. A sokkból lassan ocsúdó bécsieket aztán egy gyorsan összeszedett kettős emberhátrány vetette vissza, Hiltunen ráadásul még fegyelmit is kapott. A másfél perc 5 a 3 elleni játékban legalább három óriási lehetőség is adódott a hazaiak előtt, de kétszer Wraneschitz kapus, egyszer a felső vas mentette meg a vendégeket az újabb góltól. A harmad vége előtt egy budapesti kiállítás következett, de a bécsiek csak helyzetekig jutottak ebből. Az első húsz perc kiváló színvonalat hozott.

A második harmadban egy kivédekezett emberhátrány után Orbán keresztpasszát Petres vágta be a bécsi kapuba. A meccs felénél a vendégek időt kértek. A 35. percben egy nem is akármilyen emberelőnyös találattal nőtt tovább a HKB előnye: korongjáratás közben a jégen fekvő Horváth  Egyednek passzolt, ő továbbtette Szűcsnek, aki lőtt, a korongjába rosszul ért bele Wraneschitz, az osztrák kapus fölött behullott a korong. A harmadik játékrészre Mocher érkezett a bécsi kapuba. A 19 éves hálóőr nem kapott gólt, ellenben a kapuslehozatalok során az üres hálóba Szécsi és Orbán is betalált. Közben a bécsiek két emberelőnyös gólt lőttek Maxa és Hiltunen révén.

A Hokiklub Budapest 6-3-ra győzött, a fővárosiak történelmi sikerét 128 néző láthatta a Tüskecsarnokban.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 128 néző. Játékvezetők: Nedeljkovic, Nedeljkovic, Árkovics, Berkesi.
Kiss: 93,6% (Gadácsi)
K
Wraneschitz: 76,5% (Mocher: 100%)
Orbán, Szécsi, Petres, Sátek, Szappanos
1
Saari, Pallierer, Hiltunen, Kittinger, Rejn
Csíki, Bernáth, Egyed, Godó, Szűcs
2
Piff, Satmark, Bauer, Grosslercher, Maxa
Jancsó, Lévai, Horváth, Köllő, Albert
3
Pelz, Wolf, Hofer, Artner, Rohm
Lakatos, Vajda, Berendi, Izsák, Németh
4
Pohl, Schlögl, Ranftl
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
E
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 02:08 VIC Satmark Artner Hofer
1-1 12:30 HKB Szappanos Egyed
2-1 13:12 HKB Szűcs Albert
3-1 23:09 HKB Sátek Orbán Szécsi
4-1 34:19 HKB PP Godó Szűcs Egyed
4-2 54:17 VIC PP Maxa Hiltunen Rejn
5-2 57:56 HKB EN Szécsi
5-3 58:53 VIC PP Hiltunen Rejn Mocher
6-3 59:04 HKB EN Orbán
25 Kapura lövések száma 47
10 Kiállításpercek 20

A HKB–Vienna Capitals II galériája

 

A Hokiklub Budapest első sikere videón

 

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk