A Vákárban állna fel a pofonból a Gyergyó

   

3-0-ról kaptak ki a Titánoktól a gyergyóiak, de búslakodni nincs idő, máris mehetnek a bombaformában lévő Csíkszeredához.

Nem tartott sokáig a Gyergyói HK menetelése. Azok után, hogy edzőt – és egy légióst is – cserélt a klub, a Hokiklub Budapestet nagyon simán verték. Ekkor minden szurkoló azt gondolhatta, a csapat elindult felfelé, ám hamar jött a kijózanító pofon, a Fehérvári Titánok szállították, akik vasárnap este 6-3-ra nyertek Gyergyószentmiklóson. Pedig minden jól indult hazai szemszögből, hiszen a második harmad első percében már 3 góllal vezettek. Innentől viszont csak a Fehérvárnak osztottak lapot, sorozatban hatszor mattolták a hazaiak védelmét, John Lewis mesternégyesével és Bennett duplájával.

Ezzel ellentétes utat járt be a Csíkszereda, amely az első két harmadban még szenvedett a HK Budapest ellen, az első szünetre 3-2-es, a másodikra 4-3-as vezetéssel vonultak az öltözőbe a felek. Ezt követően azonban beindult a henger, a végén 8-3-nál állt meg az eredményjelző. Ám a 30 kapott kapura lövés intő jel lehet a székely rangadó előtt, mert ennyiből a Gyergyó több gólra lehet képes, mint a magyar ligaújonc.

GYE-SCC_20180902-033-900

Ennél lényegesebb, hogy a hét végi meccsek eredményeként a Csíkszereda megerősítette vezető helyét a tabellán, Leo Gudas tanítványai 11 mérkőzésen 29 pontot szereztek. Vereségével a Gyergyó egy helyet visszacsúszott, már csak nyolcadik, kilenc meccsen 8 ponttal. Az esélyek tehát egyértelműen a Csíkszereda mellett szólnak. Betano Casino

A papírformát egyszer már sikerült érvényre juttatni, nem egészen egy hónappal ezelőtt 6-3-ra nyertek a szeredaiak. Akkor a hat gólon hat különböző játékos osztozott. A keret mélysége mit sem csökkent az azóta eltelt időben, sőt hazai pályán még veszélyesebb lehet a Sportklub. A mérkőzés kettős téttel bír, hiszen az Erste Liga mellett a román bajnokság küzdelmeibe is beszámít az eredmény.

SC Csíkszereda–Gyergyói HK 3-4

   

A Sportklub hatpontos mérkőzésen elvesztette hazai veretlenségét, a gyergyószentmiklósiak gyorsan felálltak a Titánok elleni kudarc után.

A romániai bajnoki pontokért is zajló találkozó bővelkedett kiállításokban. A Gyergyói HK a 16. percben 5 a 3 elleni helyzetbe került, amit Roman Tománek révén kihasznált. A második játékrész hatodik percében Péter Zsolt emberhátrányból növelte kétgólosra a vendégek előnyét, aztán a harmad hajrájában kevesebb mint 1 perc alatt egyenlített a Sportklub: előbb Bíró Tamás emberelőnyben, aztán Részegh Tamás teljes létszámos helyzetben talált be Ruczuj Gellértnek. A 47. percben Becze Tihamér szintén speciális játékszituációban, 5 a 4 ellen fordított, hiába, ám 3 és fél perc múlva Makszim Vesutkin kettős emberelőnyben egalizált. A rendes játékidő hátralévő részében kétszer is kettős emberelőnyben játszhattak a csíkiak, de nem tudták megszerezni a győztes gólt, majd a hosszabbítás utolsó percében Vesutkin döntött.

A Gyergyói HK 4-3-ra nyert, sikerével pontszámban beérte a Fehérvári Titánokat és feljött a 7. helyre. A Sportklub hazai veretlenségi sorozata véget ért.

gyergyocsik-gyescc201809

Fotó: Lukács Zsolt (Gyergyói HK)

Amit a szurkolók csinálnak itt, az nagyszerű

   

Vezetőedzők a Sportklub–Gyergyó székely rangadót követően.

Leo Gudas, Sportklub: “Nem voltunk elég fegyelmezettek, ez rengeteg energiánkat elvitte, ebből kifolyólag sok lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Ezen, illetve az előnyös játékunkon változtatnunk kell, ellenkező esetben sok jóra nem számíthatunk.”

Vitalij Donyika, Gyergyói HK: “A körítés, amit a szurkolók csinálnak itt Csíkszeredában, az nagyszerű, és ehhez párosul egy jó hazai csapat is. Ezért különösen örülök, hogy nyerni tudtunk egy nagyon fontos meccsen. Az első perctől az utolsóig keményen küzdöttünk. Nagyon sok időt töltöttünk emberhátrányban, de ezt kitűnően oldottuk meg, önfeláldozóan játszottunk, és a kapusteljesítmény is remek volt.”

becze

fotó: Pál Zoltán/SC Csíkszereda

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1800 néző. Játékvezetők: Csata, Csata, Redai, Crisan.
Onodi: 85,2% (László)
K
Ruczuj: 91,4% (Szakács)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
1
Góga, Nagy, Tománek, Vesutkin, Vorobjov
Sulakov, Farkas, Rokaly Sz., Panov, Taratuhin
2
Kozma, Orbán, Csergő, Pesztunov, Sára
Salló, Gecse, Bíró, Antal, Fodor
3
Ferencz Csibi, Vaszilcsenko, Barabás, Constantin, Péter
Györfy, Rokaly N., Egyed, Sándor
4
Benedek, Daradics, Timaru
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Vitali Donika, Novák Václav
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 15:03 GYE PP2 Tománek Vorobjov Nagy
0-2 25:09 GYE SH Péter Kozma
1-2 38:13 SCC PP Bíró Antal
2-2 39:08 SCC Részegh T. Rokaly Sz.
3-2 46:18 SCC PP Becze Valchar Belov
3-3 49:49 GYE PP2 Vesutkin Tománek
3-4 64:48 GYE Vesutkin Constantin
35 Kapura lövések száma 27
14 Kiállításpercek 22

Így nyert a Gyergyói HK Csíkszeredában

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum