Nincs könnyű szezonunk, de ezt tudtuk előre

 

A Hokiklub Budapest vezéregyéniségnek szerződtette Szappanos Dávidot, aki két meccs erejéig az Extraligába is belekóstolhatott.

A nyári átigazolási szezonban sokan felkapták a fejüket a hírre, hogy Szappanos Dávid az Erste Liga újoncához, a Hokiklub Budapesthez igazolt. A háromszoros MOL Liga-győztes csatár választása egy egyszerű ok miatt esett a magyar felnőttbajnokságban először induló csapatra. ?Több helyről is kerestek, volt pár opció előttem. Nekem azonban az volt a legfontosabb, hogy Budapesten játszhassak, és végül mindent összevetve ez volt számomra az ideális lehetőség, így elfogadtam.?

A Hokiklubra átkeresztelt KMH korábban az utánpótlás-nevelésben jeleskedett, majd a szlovák harmadosztályban indítottak csapatot, de a keret nagy részét továbbra is fiatalok alkotják. Szappanos Dávid az egyik tapasztalt játékos, akire vezérszerep hárul, aminek meg is felel, hiszen a házi kanadai táblázatot vezeti ? Orbán Attilával közösen ? a 9 mérkőzésen összegyűjtött 6 pontjával, ami 4 gólt és 2 asszisztot takar. Ám a feladat komoly kihívást jelent. ?Nincs könnyű szezonunk, de ezt tudtuk előre. A 22-es keretben 14 játékos van, aki korábban soha nem játszott ilyen szinten, az ő fejlődésükhöz időre van szükség. A klubvezetés ezért igazolt olyan tapasztaltabb játékosokat, amilyen én is vagyok. Nekünk kell példát mutatni, vezetni, irányítani a fiatalokat a jégen és azon kívül is. A vezetőedző segítségére vagyunk olyan apróságokban is, hogy például a srácok pontosan érkezzenek az edzésre, a hozzáállásuk olyan legyen, amilyen elvárható, de ha arra van szükség, akkor a buszon is rendet tartunk. Ez teljesen más szint, ehhez a fiataloknak hozzá kell szokniuk. Eddig szerencsére semmi gondunk nincs, a srácok elfogadják, amit mondunk, úgy gondolom, jó úton járunk.?

szappanos-hkb-kmh

Fotó: Somogyi Viktor

Szappanos Dávid nemrégiben rövid időre elhagyta csapatát, hogy kisegítse a sérülések miatt megfogyatkozott DVTK Jegesmedvéket a szlovák Extraligában. Mekkora volt a szintkülönbség, amit hirtelen meg kellett lépnie? ?Nagyon örültem a lehetőségnek, nagy megtiszteltetés volt számomra ez. A beilleszkedéssel nem volt gondom, hiszen a csapat felével már játszottam együtt valahol, de a többieket is ismertem. Ahogy mondani szokás, valóban másik kávéházba kerültem. A tempó, a hoki teljesen más volt, mint az Erste Ligában ? de nem volt akkora a különbség, mint amire számítottam. Néhány mérkőzésre mindenképpen szükség van, hogy valaki felvegye a sebességet, de nem lehetetlen a feladat. Két meccsen léphettem jégre, és kiderült, hogy a játék szinte minden elemében jobbak az ellenfelek. Ügyesebbek, erősebbek, gyorsabbak. A sebesség a döntő faktor. Sokkal kevesebb időd van döntéseket hozni egy-egy játékhelyzetben, és ha nem vagy elég gyors, máris leütköznek, elveszik a korongot. Ezt kell a magyar játékosoknak megtanulniuk.?

A két meccs letelt, ám a folytatásról nem lehetett hallani. ?Eleve két mérkőzésről volt szó, így készültem én is. Glen Hanlon vezetőedző elégedett volt velem, de a vezetőkkel annyiban maradtunk, hogy még egyeztetnek házon belül, illetve a Hokiklubbal is az esetleges későbbi szereplésemről.?

Szappanos Dávid tehát visszatért az Erste ligás klubjához, és a hét végi erdélyi túrán gólt lőtt a Gyergyó ellen, ám így is két súlyos vereséggel tértek haza. Hogyan alkalmazkodott a csapat az eddigi meccseken a magasabb színvonalhoz? ?Mivel rengeteg a fiatal, mint mondtam is, tudtuk, hogy nem elég egy-két hónap. Apró lépésekben már javulunk, a hozzánk hasonlóan sok fiatallal felálló csapatokkal szoros mérkőzéseket játszunk. Ha ellenük előre tudunk lépni, több pontot szerezhetünk. Ebben az esetben feljebb kapaszkodhatunk a tabellán, és megcélozhatjuk a rájátszást, ami az idei célunk.?

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum