Nincs könnyű szezonunk, de ezt tudtuk előre

 

A Hokiklub Budapest vezéregyéniségnek szerződtette Szappanos Dávidot, aki két meccs erejéig az Extraligába is belekóstolhatott.

A nyári átigazolási szezonban sokan felkapták a fejüket a hírre, hogy Szappanos Dávid az Erste Liga újoncához, a Hokiklub Budapesthez igazolt. A háromszoros MOL Liga-győztes csatár választása egy egyszerű ok miatt esett a magyar felnőttbajnokságban először induló csapatra. “Több helyről is kerestek, volt pár opció előttem. Nekem azonban az volt a legfontosabb, hogy Budapesten játszhassak, és végül mindent összevetve ez volt számomra az ideális lehetőség, így elfogadtam.”

A Hokiklubra átkeresztelt KMH korábban az utánpótlás-nevelésben jeleskedett, majd a szlovák harmadosztályban indítottak csapatot, de a keret nagy részét továbbra is fiatalok alkotják. Szappanos Dávid az egyik tapasztalt játékos, akire vezérszerep hárul, aminek meg is felel, hiszen a házi kanadai táblázatot vezeti – Orbán Attilával közösen – a 9 mérkőzésen összegyűjtött 6 pontjával, ami 4 gólt és 2 asszisztot takar. Ám a feladat komoly kihívást jelent. “Nincs könnyű szezonunk, de ezt tudtuk előre. A 22-es keretben 14 játékos van, aki korábban soha nem játszott ilyen szinten, az ő fejlődésükhöz időre van szükség. A klubvezetés ezért igazolt olyan tapasztaltabb játékosokat, amilyen én is vagyok. Nekünk kell példát mutatni, vezetni, irányítani a fiatalokat a jégen és azon kívül is. A vezetőedző segítségére vagyunk olyan apróságokban is, hogy például a srácok pontosan érkezzenek az edzésre, a hozzáállásuk olyan legyen, amilyen elvárható, de ha arra van szükség, akkor a buszon is rendet tartunk. Ez teljesen más szint, ehhez a fiataloknak hozzá kell szokniuk. Eddig szerencsére semmi gondunk nincs, a srácok elfogadják, amit mondunk, úgy gondolom, jó úton járunk.”

szappanos-hkb-kmh

Fotó: Somogyi Viktor

Szappanos Dávid nemrégiben rövid időre elhagyta csapatát, hogy kisegítse a sérülések miatt megfogyatkozott DVTK Jegesmedvéket a szlovák Extraligában. Mekkora volt a szintkülönbség, amit hirtelen meg kellett lépnie? “Nagyon örültem a lehetőségnek, nagy megtiszteltetés volt számomra ez. A beilleszkedéssel nem volt gondom, hiszen a csapat felével már játszottam együtt valahol, de a többieket is ismertem. Ahogy mondani szokás, valóban másik kávéházba kerültem. A tempó, a hoki teljesen más volt, mint az Erste Ligában – de nem volt akkora a különbség, mint amire számítottam. Néhány mérkőzésre mindenképpen szükség van, hogy valaki felvegye a sebességet, de nem lehetetlen a feladat. Két meccsen léphettem jégre, és kiderült, hogy a játék szinte minden elemében jobbak az ellenfelek. Ügyesebbek, erősebbek, gyorsabbak. A sebesség a döntő faktor. Sokkal kevesebb időd van döntéseket hozni egy-egy játékhelyzetben, és ha nem vagy elég gyors, máris leütköznek, elveszik a korongot. Ezt kell a magyar játékosoknak megtanulniuk.”

A két meccs letelt, ám a folytatásról nem lehetett hallani. “Eleve két mérkőzésről volt szó, így készültem én is. Glen Hanlon vezetőedző elégedett volt velem, de a vezetőkkel annyiban maradtunk, hogy még egyeztetnek házon belül, illetve a Hokiklubbal is az esetleges későbbi szereplésemről.”

Szappanos Dávid tehát visszatért az Erste ligás klubjához, és a hét végi erdélyi túrán gólt lőtt a Gyergyó ellen, ám így is két súlyos vereséggel tértek haza. Hogyan alkalmazkodott a csapat az eddigi meccseken a magasabb színvonalhoz? “Mivel rengeteg a fiatal, mint mondtam is, tudtuk, hogy nem elég egy-két hónap. Apró lépésekben már javulunk, a hozzánk hasonlóan sok fiatallal felálló csapatokkal szoros mérkőzéseket játszunk. Ha ellenük előre tudunk lépni, több pontot szerezhetünk. Ebben az esetben feljebb kapaszkodhatunk a tabellán, és megcélozhatjuk a rájátszást, ami az idei célunk.”

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk