Lewis: Remek dolog Titánok-játékosnak lenni

 

Mire eljön a rájátszás, nagyon veszélyes csapattá válhatunk, állítja az Erste ligás Fehérvár-farm gólgyáros légiósa.

Nem akármilyen teljesítményt nyújtott a Jack Lewis, a Fehérvári Titánok kanadai támadója a Gyergyói HK elleni idegenbeli találkozón vasárnap. A 26 éves csatár a második harmadban, 0-3-as állásnál előbb 11 perc alatt klasszikus mesterhármast vágott, majd megfejelte mindezt még egy góllal a harmadik játékrészben. Igencsak ritkaságszámba megy az ilyesmi mifelénk. Vajon fel tudja idézni Lewis, hogy mikor lőtt utoljára négy gólt egy meccsen?

SAE_0008

“Ha jól emlékszem, az utolsó ilyen alkalom akkor volt, amikor hatéves voltam, és a hátsó kertünkben hokiztunk. De most a hétvégi meccseket megelőző napokban teljesen lefárasztott állandóan azt hallgatni, hogy Madácsi Benedek négy gólt lőtt az U20-as csapatban, így muszáj volt az övéhez hasonló teljesítményt nyújtanom. Jóleső érzés, hogy sikerült. Az elmúlt húsz évben persze volt néhány mesterhármasom, de mindig nagy szerepük volt ebben a sortársaimnak, az ő passzaiknak. Nekem csak le kellett tennem az ütőmet a jégre, és belőnöm a pakkot.” (A 19 éves Madácsi Benedek a Titánokban 9 meccsen 2+1 pontnál tart, de az idén egy alkalommal a Fehérvár U20-as csapatában, az EBYSL-ben is szerepelt, ahol 4+1-gyel zárt, ez a fenti Lewis-poén magyarázata.)

Jack Lewis az előző szezont a francia élvonalban, a Gap csapatában töltötte, ott 48 mérkőzésen 22 pontot (9 gólt, 13 asszisztot) hozott össze. Fehérváron még jobb formát fut, vasárnapi produkciójával 9 meccsen 12 pontnál (8 gól, 4 gólpassz) jár. “Nagyon jól érzem magam Fehérváron, remek dolog Titánok-játékosnak lenni. Kitűnő a hangulat a pályán és az edzéseken is, úgy érzem, napról napra jobbak leszünk. A klub körüli közösség, a szurkolótábor is sokat segít nekünk, ezt az egész városban érezzük.”

SAE_0069

A 26 éves csatár megfordult már itt-ott, így érdekes lehet a véleménye az Erste Ligáról. “Eddig kifejezetten jók a tapasztalataim a ligáról. Minden mérkőzés komoly kihívást jelent, nem lehet lazítani, egy-két kivételtől eltekintve szoros csatáink voltak. Minden mérkőzésre százszázalékosan készen kell állnunk, ezt nagyon szeretem ebben a bajnokságban. Egyébként már elkezdtem felszedni néhány magyar kifejezést a bíróktól és a többi játékostól, ezt is élvezem.”

De milyen esélyekkel szereplhet a jelenleg a 8. helyen álló, immár 4 győzelmet számláló gárda a továbbiakban? “Azt hiszem, néhány csapat a bajnokság elején leírt bennünket, mert nagyon sok fiatallal állunk fel, de mi folyamatosan bizonyítjuk, hogy itt a helyünk. Arra számítok, hogy tovább tudunk fejlődni az idő előrehaladtával, és mire eljön a rájátszás, nagyon veszélyes csapattá válhatunk. Személy szerint nincs más célom, mint hogy a csapat hasznára legyek abban, hogy minél több győzelmet arassunk, a fiataloknak pedig szívesen segítek a fejlődésben, az előrelépésben.”

SAE_0320

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk