Lenne miért visszavágnia az UTE-nak

   

Szeptember 28-án vesztette el az ártatlanságát az UTE, amikor a DEAC rendes játékidőben legyőzte Debrecenben.

A lilák akkor nem szereztek pontot először az idei Erste Liga-szezonban. Hétfőn este televíziós mérkőzésen vághatnak vissza az idény eddigi legkellemesebb meglepetését jelentő debrecenieknek. A DEAC pillanatnyilag hétpontos előnyben van az újpestiekkel szemben, de két meccsel többet játszott. Őket egyelőre nem, de a szintén kétmeccses előnyben levő Brassót és Dunaújvárost befoghatja a tabellán Szilassy Zoltán csapata, ha sikerül nyernie. Ehhez a liga legstabilabb védelmét kell feltörni és a leghatékonyabban védő kapust kell megoldhatatlan feladat elé állítani.

Vasárnap este a Vienna Capitals-farm ellen gyakorolhatták a góllövést az újpesti csatárok, akik között vasárnapi mesterhármasával a hosszú évek után magára találni látszó Nemes Benjámin vezeti a ranglistát. A csatár 6 gólnál tart, ha így folytatja, ez lehet pályafutása legeredményesebb éve. A bécsieknek hintett 7 góllal a lilák támadószekciója jelenleg átlagban a harmadik legtöbb találatot szerzi meccsenként. A szurkolók örömére a sérüléssel bajlódó Peter Huba visszatérhetett, viszont a Vienna elleni meccsen a térdére lövést kapó Csanyiért aggódhatnak.

A DEAC vasárnap Dunaújvárosban folytatta remek sorozatát. Náluk is van nagyon eredményes magyar játékos, mégpedig Nemes egykori sortársa a korosztályos válogatottakban: Németh Attila. Ő is 6 gólnál tart, Izackyval együtt vezeti a házi góllövőlistát. A DEAC csatárai között kellemes meglepetés a fiatal orosz Kulesov játéka is. Ő két éve mutatkozhatott be a felnőtt élvonalban, abban a szezonban egyetlen Erste Liga-meccsre nevezték. Így ez az első igazi felnőtt szezonja, és 7 mérkőzésen 4 gólnál és 1 gólpassznál jár, igaz, Dunaújvárosban nem játszott.

Úgy tűnik, eddig remekül sikerül David Musial vezetőedző visszatérése az Erste Ligába. A kulcskérdés a DEAC-nál a fegyelmezettség lehet. A Brassó mögött átlagban ők kapják a második legtöbb büntetést, és bár eddig remekül ment a hátrányok kivédekezése, a Hebar és Ropret fémjelezte újpesti csatársor ellen nem érdemes keresni a bajt.

civishir

fotó: Civishir.hu

UTE–DEAC 5-3

   

Izgalmas rangadót vívott két egyenlő erejű erejű csapat, a parázs harmadik harmadot uralta az UTE, így megérdemelten nyert.

Az első felvonásban Novotny révén megszerezte a vezetést a vendégcsapat, ám a másodikban nem kevesebb, mint három kétperces kiállítást használtak ki a hazaiak, és ez úgy is elég volt a vezetéshez, hogy 2-1 után egyenlíteni tudtak a debreceniek. A harmadik felvonásba 3-2-es hazai előnnyel mentek bele a csapatok, és innentől kisbüntetések tömkelege követte egymást. Az öt az öt elleni játék úgyszólván ritkaságszámba ment ekkor, más kérdés, hogy a negyedik hazai gólt így szerezte Hebar. A debreceni szépítés öt a négy ellen jött össze, de nem mondhatni, hogy klasszikus fórjátékból, hiszen Vuorijarvi hátba lőtte Turcotte-ot, előbb magasra pattant, majd behullott a hálóba a pakk. Ez az 53. percben történt. Onnantól nagyon ment a DEAC az egyenlítésért, tempós játék zajlott, újabb gól azonban egészen addig nem született, amíg David Musial le nem vitte a kapusát. A buliból egykettőre megszerezte a korongot az UTE, Csányi a félpályáról emelt fonákkal, így alakult ki az 5-3-as végeredmény. Utána még kibontakozott egy kis Sikorcin–Novotny konfliktus – a lila csatár nem választott elegáns megoldást –, de az eredmény nem változott. A lilák hárompontos sikerükkel feljebb kapaszkodtak, sűrűsödik az Erste Liga-mezőny a harmadik hely környékén, illetve közvetlenül alatta.

utedeac

Végre feszesek tudtunk maradni

 

Vezetőedzők az UTE–DEAC rangadóról.

Szilassy Zoltán, UTE: „Végre feszesek tudtunk maradni, reagált a csapat azokra az instrukciókra, amit az ellenfélről adtunk. A legveszélyesebb sorukra koncentráltunk, ezt megoldottuk, és közben effektívek maradtunk támadásban. Több helyzetünk volt, mint az ellenfélnek. Jó csapatot tudtunk legyőzni, fontos három pontot szereztünk. Ezzel együtt nem az eredmény foglalkoztat, sokkal inkább a tanulási folyamat, majd februártól kell jól játszani.”

David Musial, DEAC: „Jó meccset játszottunk, a csapatom harcolt. Fiatal együttesem van, az UTE nagy csapat, szoros csata volt. Párszor nem értettem a játékvezetőket, de ez nem kifogás.”

Erste Liga, Megyeri út, 339 néző. Játékvezetők: Haszonits, Haszonits, Pálkövi, Kövesi.
Sila: 90,6% (Ágoston)
K
Hetényi Z.: 88,6% (Nagy P.)
Huba, Szaller, Benk, Sikorcin, Csányi
1
Vuorijarvi, Kovács B., Turcotte, Izacky, Novotny
Kiss, Fekete, Nemes, Hebar, Ropret
2
Antal, Behal, Németh, Kulesov, Hári
Pokornyi, Varga, Szalma, Kocsis, Sági Martin
3
Hetényi P., Berta, Silló, Molnár, Vincze
Kovács S., Kovács A., Horváth
4
Erdei, Márton, Salló, Szokolov
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:42 DEB Novotny Turcotte
1-1 27:01 UTE PP Hebar Huba Ropret
2-1 27:58 UTE PP Ropret Hebar
2-2 28:18 DEB Kovács B. Kulesov
3-2 39:13 UTE PP Kocsis Hebar
4-2 42:44 UTE Hebar Nemes Szaller
4-3 52:55 DEB PP Turcotte Vuorijarvi Kovács B.
5-3 58:39 UTE EN Csányi
36 Kapura lövések száma 32
18 Kiállításpercek 20

Az UTE–DEAC galériája

 

Az UTE–DEAC rangadó összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum