A MAC-nak vernie kell a felzárkózáshoz a Gyetvát

   

A 12. helyezett újbudaiak 5 ponttal lemaradtak az előttük álló duótól, a HC Detvát fontos lenne elkapni.

Közel sem verhetetlen az Extraliga-tabella tizedikje, ez nem kevesebb, mint hat alkalommal bizonyosodott be eddig a szezonban. A gyetvaiakat előzetesen is a gyengébbek közé sorolták az esélylatolgatók, tavalyi produkciójuk alapján nem is tehettek másként. Akkor a licencproblémák miatt kizárt MHC Martin helyére az utolsó pillanatokban léphettek fel a másodvonalból, és pocsék szezonkezdet után végig utolsók maradtak. Extraliga-tagságukat ugyanakkor sikerült megőrizniük az osztályozókon, majd az új idénybe ügyesebben álltak bele. Három rendes játékidős és egy túlórás győzelmet arattak eddig, hosszabbításban legyűrték a címvédő Besztercebányát idegenben, verték a szlovák juniorválogatottat, a Zsolnát és a DVTK Jegesmedvéket is. Oda kell tehát tennie magát a MAC-nak alaposan, ha rossz sorozatát megszakítva el akarja kezdeni a felzárkózást.

Az újbudaiak első és eddig egyetlen sikerük óta hét alkalommal hagyták el vesztesen a jeget, úgy, hogy ezeken a találkozókon mindössze két pontot szereztek, büntetőkkel kaptak ki – egyaránt hazai pályán – a Liptószentmiklóstól és a Nyitrától. Ezen a hét találkozón a legtöbbször a Majoross Gergely vezetőedző által elvárt magas energiaszinten játszott a csapat, pontokat mégsem sikerült szereznie. Ami a szurkolókat kissé bosszússá teheti, az az, hogy miközben a Kassa vagy a Zólyom ellen jó volt nézni a csapatot, éppen a verhető ellenfelekkel szemben nem mentek eléggé a lábak, gondolunk itt elsősorban a Liptószentmiklós és a Zsolna elleni összecsapásokra. Érdekes lesz megfigyelni, mennyire lesznek élesek vasárnap este a MAC-játékosok, hiszen a Gyetva is ebbe a sorba illeszkedik.

“Az elmúlt napokban sokszor mondtuk, hogy a játékunk képével a legtöbbször alapvetően elégedettek vagyunk – elemzett a klub hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely. – Nyilván mindig van min javítani, és ezen dolgozunk is, de ahhoz képest, hogy mennyi idő telt el, elég jól állunk. Azt is tudjuk viszont, hogy ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, pontokat kell szereznünk. Nem elég az, hogy szoros meccseket játszunk topcsapatok ellen, vagy szerzünk egy-egy pontot valamelyik csapattól, hanem el kell kezdeni gyűjteni a pontokat. Nincs erre jobb alkalom, mint egy hazai mérkőzés, úgyhogy remélem, elindulunk most a helyes irányba, ami újabb lökést adhat a csapatnak.”

Ami a MAC összeállítását illeti, a kapuban ezúttal Bálizs Bence kezd, a védők közé pedig visszatér Jesse Dudas. Fejes Nándor ezúttal nem szerepel a keretben, a hetedik bekk Bukor Rajmund lesz. Pápa Márton ismét Nagy Krisztián és Terbócs István társaságában rohamozhat. A mérkőzés 18 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban.

maclipto

Fotó: Manases István (MAC)

MAC Újbuda–HC 07 Detva 2-4

   

A vendégek behúzták az első harmadot, és ez elég volt, hogy mind a három pontot vigyék a végén.

Az első lövés ugyan a Gyetváé volt a 20. másodpercben, ám utána átvette a játék irányítását a MAC, különösen Bodó volt elemében, helyzetbe is került, ígéretes passzokat is adott, a szlovák kapus azonban a helyén volt. Az első emberelőnyt a hazai csapat kapta, sikerült felállni, ám Jared Brown elrontott egy keresztpasszt, a sárgák kiléptek, Pulis ügyesen fejezte be a kontrát, 0-1. Ettől összezavarodtak az újbudaiak, és mire ismét megtalálták volna a játékukat, megint jött egy pofon, Matus Chovan három kék gyűrűjében bújt ki, csinált egy szép cselt, azonmód be is fejezte, 0-2. Másodpercekkel később kis híján a harmadikat is belőtték, de szerencsére rontottak. Voltak a folytatásban MAC-helyzetek is, Langkow és Odnoga is jól mozgott, Nagy Krisztián sorára sem lehetett panasz, ám dominanciáról nem lehetett beszélni.

A második harmad elején Nagy Krisztián előtt volt lehetőség, majd jöttek a gyetvaiak, a legnagyobb ziccerüknél éles szögből leadott lövés után átcsorgott a korong Bálizson, majd végigvánszorgott a gólvonal előtt pár centivel, későn ébredt mindenki, csak a spárgázó kapus nem. A 26. percben így is megszületett a harmadik vendéggól, kék vonalas bombába ért bele Tibensky, 0-3. Ez végre felébresztette a MAC-ot, sebességet váltottak, helyzet helyzetet követett, Dansereau egy cserében kétszer is betalálhatott volna, előbb fonákkal emelt el keresztbe a kapu előtt, majd nagyot lőtt viszonylag közelről, átjutott a kapuson a pakk, visszanyúlva utolérte még. Hazai kiállítás kellett, hogy a megszülessen a hazai gól i, Nagy Krisztián és Terbócs lépett meg, gyönyörűen játszották meg a kettő-semmit, 1-3. Ment a magyar gárda a felzárkózásért, jó néhány lehetőségük volt, talán Klempa előtt a legnagyobb, hiába, mégis a Gyetva növelte a különbséget ismét. Pulis kivárta a pillanatot, amikor semmit sem láthatott Bálizs, és a jobb felsőbe lőtt, 1-4 a 36. percben. Utána kétszer egymás után emberelőnybe került a MAC, nem tudták kihasználni.

Az utolsó menetben igyekezett mindent megtenni a különbség szűkítéséért a hazai gárda, de semmi sem jött össze nekik, valami mindig hiányzott, az utolsó pillanatban ott volt egy védő, egy bot, vagy ha egyik sem, akkor Riecicky kapus. Több előnyt is kihagytak Dansereau-ék, az egyik alkalommal majdnem megszerezték a második hátrányos találatukat is a gyetvaiak. A második MAC-gól végül csak megjött, de már későn, 1:17-tel a vége előtt: a vendégek eladták a korongot a harmadukban, Bodó lecsapott és felvarrta, 2-4.

Majoross Gergely csapata sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el, maradt 6 ponton és a 12. helyen. Most néhány nap szünet következik, lehet rendezni a sorokat. Csütörtökön az U20-as válogatott érkezik a Tüskecsarnokba. Azt a meccset már tényleg muszáj lesz megnyerni.

macc

fotó: Manases István/MAC

Extraliga, 2018. okt. 7., vasárnap.
Bálizs: 80,0% (Rajna)
K
Riecicky: 92,0% (Petrik)
Pozsgai, MacAulay, Klempa, Brown, Dansereau
1
Kuklev, Chovan Martin, Daloga, Fekiac V., Zilka
Burt, Garát, Pápa, Nagy Krisztián, Terbócs
2
Hrasko, Sladok, Scurko, Murcek, Pulis
Vokla, Dudas, Szabad, Langkow, Bodo
3
Jendrol D., Fekiac F., Magogin, Surovy, Král
Kreisz, Bukor, Szigeti, Majoross, Odnoga
4
Gachulinec, Simon, Tibensky, Valent, Chovan Matus
Majoross Gergely
E
Josef Turek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:12 DTV SH Pulis Chovan Martin
0-2 11:20 DTV Chovan Matus Kuklev
0-3 25:39 DTV Tibensky Simon Chovan Matus
1-3 29:43 MAC SH Nagy Krisztián Terbócs
1-4 35:22 DTV Pulis Murcek Chovan Matus
2-4 58:43 MAC Bodo
25 Kapura lövések száma 20
18 Kiállításpercek 22

A MAC–Gyetva összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
október 18., csütörtök
EXL 17:00 ZILMIS 4-1VÉGE
U18 18:20 OHAMIS 0-19VÉGE
U18 19:00 DABETO 5-6 HVÉGE
U18 19:10 MACPEF 3-0VÉGE
október 19., péntek
U18 14:00 UTEOKW 2-3 HVÉGE
KK 16:00 MACCRZ 8-0VÉGE
EL 17:30 BRAVAS 6-0VÉGE
EL 17:30 GYETIT 4-3VÉGE
EL 18:00 DABVC2 7-4VÉGE
EL 18:00 UTEHKB 5-4VÉGE
EL 19:30 DEBSCC 2-3VÉGE
KK 20:00 JESRIT 1-6VÉGE
október 20., szombat
U18 12:05 DHKOHA 11-2VÉGE
U18 12:40 ZEGAVS 1-6VÉGE
KK 16:00 MACJES 3-4VÉGE
EBEL 17:00 AVSHCB 2-5VÉGE
    • DIGI SPORT 3
KK 20:00 RITCRZ 6-4VÉGE
október 21., vasárnap
KK 14:00 CRZJES INFO
U20 14:30 MACVAS INFO
EL 16:00 BRATIT INFO
EXL 17:00 KOSMIS 
EBEL 17:30 AVSRBS 
    • DIGI SPORT 2
EL 17:30 GYEVAS INFO
EL 17:50 VC2UTE INFO
KK 18:00 RITMAC INFO
EL 18:30 DEBFTC INFO
EL 18:40 HKBSCC INFO
október 22., hétfő
EL 20:00 FTCSCC 
Partnerünk