A MAC-nak vernie kell a felzárkózáshoz a Gyetvát

   

A 12. helyezett újbudaiak 5 ponttal lemaradtak az előttük álló duótól, a HC Detvát fontos lenne elkapni.

Közel sem verhetetlen az Extraliga-tabella tizedikje, ez nem kevesebb, mint hat alkalommal bizonyosodott be eddig a szezonban. A gyetvaiakat előzetesen is a gyengébbek közé sorolták az esélylatolgatók, tavalyi produkciójuk alapján nem is tehettek másként. Akkor a licencproblémák miatt kizárt MHC Martin helyére az utolsó pillanatokban léphettek fel a másodvonalból, és pocsék szezonkezdet után végig utolsók maradtak. Extraliga-tagságukat ugyanakkor sikerült megőrizniük az osztályozókon, majd az új idénybe ügyesebben álltak bele. Három rendes játékidős és egy túlórás győzelmet arattak eddig, hosszabbításban legyűrték a címvédő Besztercebányát idegenben, verték a szlovák juniorválogatottat, a Zsolnát és a DVTK Jegesmedvéket is. Oda kell tehát tennie magát a MAC-nak alaposan, ha rossz sorozatát megszakítva el akarja kezdeni a felzárkózást.

Az újbudaiak első és eddig egyetlen sikerük óta hét alkalommal hagyták el vesztesen a jeget, úgy, hogy ezeken a találkozókon mindössze két pontot szereztek, büntetőkkel kaptak ki – egyaránt hazai pályán – a Liptószentmiklóstól és a Nyitrától. Ezen a hét találkozón a legtöbbször a Majoross Gergely vezetőedző által elvárt magas energiaszinten játszott a csapat, pontokat mégsem sikerült szereznie. Ami a szurkolókat kissé bosszússá teheti, az az, hogy miközben a Kassa vagy a Zólyom ellen jó volt nézni a csapatot, éppen a verhető ellenfelekkel szemben nem mentek eléggé a lábak, gondolunk itt elsősorban a Liptószentmiklós és a Zsolna elleni összecsapásokra. Érdekes lesz megfigyelni, mennyire lesznek élesek vasárnap este a MAC-játékosok, hiszen a Gyetva is ebbe a sorba illeszkedik.

“Az elmúlt napokban sokszor mondtuk, hogy a játékunk képével a legtöbbször alapvetően elégedettek vagyunk – elemzett a klub hivatalos közösségi oldalán Majoross Gergely. – Nyilván mindig van min javítani, és ezen dolgozunk is, de ahhoz képest, hogy mennyi idő telt el, elég jól állunk. Azt is tudjuk viszont, hogy ahhoz, hogy a céljainkat elérjük, pontokat kell szereznünk. Nem elég az, hogy szoros meccseket játszunk topcsapatok ellen, vagy szerzünk egy-egy pontot valamelyik csapattól, hanem el kell kezdeni gyűjteni a pontokat. Nincs erre jobb alkalom, mint egy hazai mérkőzés, úgyhogy remélem, elindulunk most a helyes irányba, ami újabb lökést adhat a csapatnak.”

Ami a MAC összeállítását illeti, a kapuban ezúttal Bálizs Bence kezd, a védők közé pedig visszatér Jesse Dudas. Fejes Nándor ezúttal nem szerepel a keretben, a hetedik bekk Bukor Rajmund lesz. Pápa Márton ismét Nagy Krisztián és Terbócs István társaságában rohamozhat. A mérkőzés 18 órakor kezdődik a Tüskecsarnokban.

maclipto

Fotó: Manases István (MAC)

MAC Újbuda–HC 07 Detva 2-4

   

A vendégek behúzták az első harmadot, és ez elég volt, hogy mind a három pontot vigyék a végén.

Az első lövés ugyan a Gyetváé volt a 20. másodpercben, ám utána átvette a játék irányítását a MAC, különösen Bodó volt elemében, helyzetbe is került, ígéretes passzokat is adott, a szlovák kapus azonban a helyén volt. Az első emberelőnyt a hazai csapat kapta, sikerült felállni, ám Jared Brown elrontott egy keresztpasszt, a sárgák kiléptek, Pulis ügyesen fejezte be a kontrát, 0-1. Ettől összezavarodtak az újbudaiak, és mire ismét megtalálták volna a játékukat, megint jött egy pofon, Matus Chovan három kék gyűrűjében bújt ki, csinált egy szép cselt, azonmód be is fejezte, 0-2. Másodpercekkel később kis híján a harmadikat is belőtték, de szerencsére rontottak. Voltak a folytatásban MAC-helyzetek is, Langkow és Odnoga is jól mozgott, Nagy Krisztián sorára sem lehetett panasz, ám dominanciáról nem lehetett beszélni.

A második harmad elején Nagy Krisztián előtt volt lehetőség, majd jöttek a gyetvaiak, a legnagyobb ziccerüknél éles szögből leadott lövés után átcsorgott a korong Bálizson, majd végigvánszorgott a gólvonal előtt pár centivel, későn ébredt mindenki, csak a spárgázó kapus nem. A 26. percben így is megszületett a harmadik vendéggól, kék vonalas bombába ért bele Tibensky, 0-3. Ez végre felébresztette a MAC-ot, sebességet váltottak, helyzet helyzetet követett, Dansereau egy cserében kétszer is betalálhatott volna, előbb fonákkal emelt el keresztbe a kapu előtt, majd nagyot lőtt viszonylag közelről, átjutott a kapuson a pakk, visszanyúlva utolérte még. Hazai kiállítás kellett, hogy a megszülessen a hazai gól i, Nagy Krisztián és Terbócs lépett meg, gyönyörűen játszották meg a kettő-semmit, 1-3. Ment a magyar gárda a felzárkózásért, jó néhány lehetőségük volt, talán Klempa előtt a legnagyobb, hiába, mégis a Gyetva növelte a különbséget ismét. Pulis kivárta a pillanatot, amikor semmit sem láthatott Bálizs, és a jobb felsőbe lőtt, 1-4 a 36. percben. Utána kétszer egymás után emberelőnybe került a MAC, nem tudták kihasználni.

Az utolsó menetben igyekezett mindent megtenni a különbség szűkítéséért a hazai gárda, de semmi sem jött össze nekik, valami mindig hiányzott, az utolsó pillanatban ott volt egy védő, egy bot, vagy ha egyik sem, akkor Riecicky kapus. Több előnyt is kihagytak Dansereau-ék, az egyik alkalommal majdnem megszerezték a második hátrányos találatukat is a gyetvaiak. A második MAC-gól végül csak megjött, de már későn, 1:17-tel a vége előtt: a vendégek eladták a korongot a harmadukban, Bodó lecsapott és felvarrta, 2-4.

Majoross Gergely csapata sorozatban nyolcadik mérkőzését veszítette el, maradt 6 ponton és a 12. helyen. Most néhány nap szünet következik, lehet rendezni a sorokat. Csütörtökön az U20-as válogatott érkezik a Tüskecsarnokba. Azt a meccset már tényleg muszáj lesz megnyerni.

macc

fotó: Manases István/MAC

Extraliga, 2018. okt. 7., vasárnap.
Bálizs: 80,0% (Rajna)
K
Riecicky: 92,0% (Petrik)
Pozsgai, Macaulay, Klempa, Brown, Dansereau
1
Kuklev, Chovan Martin, Daloga, Fekiac V., Zilka
Burt, Garát, Pápa, Nagy Krisztián, Terbócs
2
Hrasko, Sladok, Scurko, Murcek, Pulis
Vokla, Dudas, Szabad, Langkow, Bodó
3
Jendrol D., Fekiac F., Magogin, Surovy, Král
Kreisz, Bukor, Szigeti, Majoross, Odnoga
4
Gachulinec, Simon, Tibensky, Valent, Chovan Matus
Majoross Gergely
E
Josef Turek
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:12 DTV SH Pulis Chovan Matus
0-2 11:20 DTV Chovan Matus Kuklev
0-3 25:39 DTV Tibensky Simon Chovan Matus
1-3 29:43 MÚB SH Nagy Krisztián Terbócs
1-4 35:22 DTV Pulis Murcek Chovan Matus
2-4 58:43 MÚB Bodó
25 Kapura lövések száma 20
18 Kiállításpercek 22

A MAC–Gyetva összefoglalója

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 2-1VÉGE
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR INFO
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum