Ott folytatná a Gyergyó, ahol pénteken elkezdte

   

A személyi változások elsőre látványosan beváltak, vasárnap kiderül, mindez mire elég a Fehérvári Titánok ellen.

Októberre kettészakadt az Erste Liga mezőnye. Az elitben hat csapat található, 10 pont felett vannak, az alsóházat öt csapat alkotja. Ami az élcsapatoknak a Csíkszereda, az a mezőny hátsó felének a Gyergyó. Előbbit a Fradi, a DEAC, a DAB, az UTE és a Brassó üldözi, utóbbit a Fehérvár, a Vienna Capitals II, a Schiller-Vasas és a HK Budapest. A Gyergyóhoz a bécsiek állnak a legközelebb, mindkét csapatnak 8 pontja van. De a Titánok lemaradása is csak 1 pont, így vasárnap estére simán helyet cserélhetnének a tabellán.

Gyergyóban a szezonkezdet nem sikerült jól, a várakozások alatt teljesített a társaság, a jók ellen alig mutattak valamit, a gyengébbekkel szenvedtek. A menedzsment nem nézte sokáig tétlenül a vergődést, a Vienna Capitals-zakó után menesztették Alekszandr Tromifov vezetőedzőt, majd Kirill Jelagin légióstól is megváltak. A kispadra érkezett az ukrán Vitalij Donyika, a jégre a szlovák elitligában több száz meccset játszó és azokon több száz pontot összehozó Roman Tománek. Mindennek péntekre meg is lett az eredménye, a Hokiklub Budapestet soha nem látott magabiztossággal intézték el 9-1-re. Különösen az új légiós volt elemében, a szlovák csatár két gólt lőtt és három asszisztot adott. Mindent elmond a csapat eddigi szerepléséről, hogy Tománek ezzel az egy meccsel rögtön a házi kanadai tabella ötödik helyére ugrott, miközben a második Pavel Vorobjov is csak egy ponttal termelt többet nála.

gyergyocsik

A Titánok ellen is szükség lesz minden tudományukra, hiszen a Fejér megyei csapat erősen kezdett Csíkszeredában. Az első harmadban 2-0-ra is vezettek, a másodikban viszont emberelőnyben kaptak gólt, amitől mentálisan megzuhantak. A Sportklub végül 4-2-re nyert a Vákárban, de fontos tudni, hogy eddig csak a Debrecennek sikerült négy lőtt gólon tartani az elképesztő támadópotenciállal rendelkező listavezetőt otthonában. Ezzel együtt a speciális játékhelyzetekben javulniuk kell a fiataloknak, hiszen meccsek óta ez jelenti a legnagyobb problémát, különösen az erősebb csapatok ellen. A csapat 56 és fél percet töltött emberelőnyben az eddigi nyolc mérkőzésen, ami a hetedik legtöbb. Ezeknek az előnyöknek azonban csak a 8,8%-át sikerült kihasználni, ami a második legrosszabb mutató a mezőnyben. Ha ez nem lenne elég, az emberelőnyben lőtt gólokat lenullázzák a fórban kapott találatok, három-három gólt lőttek és kaptak úgy, hogy náluk egy emberrel több volt a jégen. Ez persze jellemzően generációs probléma, nem véletlen, hogy ebben a mutatóban a három legfiatalabb kerettel rendelkező csapat áll a mezőny végén, ráadásul a különbség jelentős, hiszen a Brassó hatékonysága 16,3%, míg a többieké 20% felett van.

A Titánok most is meg tudják szorítani bármely ellenfelüket, de igazán veszélyesek akkor lesznek, ha az előnyös játékot is sikerül rendbe tenniük.

Gyergyói HK–Fehérvári Titánok 3-6

   

Szenzációs győzelmet aratott a Volán-farm Gyergyóban, John Lewis négy góllal vette ki a részét a bravúrból.

A gyergyóiak ott szeretnék folytatni, ahol pénteken abbahagyták, írtuk beharangozónkban, és ez meg is történt. Roman Tomanek második Erste Liga-mérkőzésén már a második percben megszerezte a vezetést csapatának, majd a 16. percben Csergő Hunor megduplázta a fórt. Ezzel nem volt vége, a második felvonás legelején Vesutkin bevágta a harmadikat is – Gorjacsevszkih kapus asszisztosként iratkozott fel a jegyzőkönyvbe –, a 0-3-ra reflektálva Kiss Dávid vezetőedző behozta Gyenes Dávidot Szeles Martin helyére. Innentől minden megváltozott – avagy beindult a John Lewis-henger. A Titánok légiósa a 22., a 24. és a 33. percben klasszikus mesterhármast ért el, míg a 40.-ben Bennett révén már 4-3-ra vezettek a vendégek. Aztán az utolsó felvonásban jött még egy Lewis-találat, és 3-5 után hiába mentek a szépítésért a hazaiak, semmi sem sikerült nekik. Rosszul sült el a kapuslehozataluk is, Bennett állította be a 6-3-as végeredményt. Ezzel a fehérváriak felzárkóztak a középmezőnyhöz, a Gyergyóról pedig újfent kiderült, hogy van még mit tökéletesíteni a játékukon.

lewis

Erste Liga, Gyergyószentmiklós, 950 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Andre, Péter.
Gorjacsevszkih: 89,8% (Ruczuj)
K
Szeles: 81,2% (Gyenes: 100%)
Góga, Orbán, Szimakov, Pesztunov, Csergő
1
Beukeboom, Sándor, Vizi, Kiss P., Bennett
Nagy Cs., Ferencz Csibi, Tománek, Vesutkin, Vorobjov
2
Reiter, Vas, Lewis, Mihály, Mazzag
György, Kozma, Sára, Constantin, Péter Zs.
3
Kiss R., Szabó B., Hamvai, Péter A., Nagy A.
Benedek, Ivacson, Barabás, Daradics, Elekes Darabont
4
Erdély, Madácsi
Vitali Donika, Novák Václav
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 01:17 GYE Tománek Nagy Cs.
2-0 15:46 GYE SH Csergő Góga
3-0 20:38 GYE Vesutkin Gorjacsevszkih
3-1 21:48 AVS Lewis Mihály
3-2 23:42 AVS Lewis Kiss P.
3-3 32:11 AVS Lewis Kiss P.
3-4 39:06 AVS Bennett Beukeboom
3-5 44:13 AVS PP Lewis Beukeboom
3-6 59:07 AVS EN Bennett Mihály Kiss P.
53 Kapura lövések száma 50
6 Kiállításpercek 14

Lewis mesternégyese és még öt gól Gyergyóból

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk