A Vasason át közeledhet az elsőkhöz a DAB

   

Ladányi Balázs csapatának lenne miért visszavágnia, legutóbb 2-8-cal mentek haza Dunaújvárosból.

Még csak október eleje van, de a Schiller-Vasas HC máris másodszor látogat Dunaújvárosba. Az első meccsről nincsenek túl jó élményeik, 8-2-re kaptak ki. Azóta a velük egy polcon lévő csapatokkal szoros csatákat vívtak, a Hokiklub Budapestet legyőzték, a Vienna Capitalstól kikaptak, mindkét találkozó hosszabbításban ért véget. Az erősebbeket egyelőre nem nagyon tudják megszorítani, ez alól a Fradi elleni 1-3 jelenti a kivételt, ott 6 perccel a vége előtt még döntetlenre álltak. Arra a játékra lehet építeni, így látta ezt Ladányi is a mérkőzés után, kiemelve, hogy a védekező harmadbeli “tökös játék” volt a siker kulcsa. Ezt péntekről vasárnapra nem sikerült átmenteni, a Csíkszereda átgázolt rajtuk, a vége 10-3 lett a kék-fehérek javára.

DAB_VAS

Most az ellen a Dab ellen kell megpróbálniuk a helytállást, amely a negyedik helyen áll. Az egy meccsel többet játszott Csíkszereda 8 ponttal gyűjtött többet, ami jelentős különbség, de a második helyen álló FTC-Telekom hétpontos fórja korántsem behozhatatlan, hiszen a zöld-fehérek tíz találkozónál tartanak. A két éllovas után sűrűbb a mezőny, harmadik helyen a DEAC áll 16 ponttal, 4–5. a DAB és a Brassó 15-tel, és a hatodik helyezett UTE sincs elmaradva tőlük, hiszen egy meccsel kevesebből is 12-t gyűjtött. A Debrecen és a Brassó egymással játszik, tehát egy győzelemmel az ottani vesztessel szemben előnybe lehet kerülni, ez a tétje a pénteki mérkőzésnek.

Antti Karhula, a DAB vezetőedzője szerint: “Nagyon fontos, hogy koncentráltan lépjünk jégre az első pillanattól fogva, hiszen a tabellára pillantva világosan látszik, hogy minden egyes pontnak kiemelt jelentősége van, nagyon szoros az állás. A Vasas fiatal, keményen küzdő csapat, őket sem szabad fél vállról venni, és nagyon fontos, hogy a DEAC elleni vasárnapi mérkőzés előtt ne rögződjenek rossz szokások. Sajnos Jonas Westerling kiválásával egy centernyi mínuszba került a csapat, amit minél előbb szeretnénk orvosolni egy új igazolással.”

“Pénteken nagyot küzdött a csapat a Ferencváros ellen, tulajdonképpen egészen a végjátékig volt esély a pontszerzésre – vázolta blogunknak Ladányi Balázs, a Vasas vezetőedzője. – Sajnos úgy tűnik, vasárnapra nem tudtuk teljesen kipihenni magunkat, az első harmadban még jó volt a játék képe, aztán jött egy pár perces rövidzárlat, a Csíkszereda eldöntötte a meccset, és mi ettől kicsit összezuhantunk. De fel voltunk készülve arra, hogy ebben a szezonban lesznek ilyen mérkőzéseink. Nemcsak a tempót, a terhelést is meg kell szokniuk a fiúknak. A lábak képesek a nagy sebességre, de ezt idén hetente két-három alkalommal is tudni kell. Ez új dolog, ezt meg kell tapasztalnia mindenkinek. Ezt az évünket részben arra is áldozzuk, hogy megnézzük, ki az a csapatunkból, akire hosszabb távon is számíthatunk. A Dunaújváros egyszer már nagy különbségű győzelmet aratott felettünk, ezúttal természetesen szeretnénk közelebb kerülni hozzájuk. Vasárnap óta volt idő a regenerációra, ha a srácok képesek lesznek teljes erőbedobással küzdeni, akkor ez nem lesz lehetetlen.”

DAB–Schiller-Vasas 4-0

   

A dunaújvárosiak a 15 éves Gebei Bencével a soraikban kapott gól nélkül győztek a ligaújonc ellen.

A mérkőzésen mindkét csapat avatott újoncot. Az Acélbikáknál idén először lépett jégre Borbás Gergely, valamint első felnőtt mérkőzését játszotta a 2002 decemberében született, tehát még csak 15 éves Gebei Bence. A Schiller-Vasasnál szezonbeli első találkozójára készült Inglis Ákos és a MAC-tól kölcsönkapott Lőczi Árpád, valamint bemutatkozott az UTE-tól távozott Schmál Kristóf. Az első emberelőny a vendégek előtt adódott, ami kimaradt, viszont a másodikat gólra váltották a hazaiak: Artem Iossafov kék vonalas lövését nem védte a DAB korábbi kapusa, Villem-Henrik Koitmaa. A 26. percben kétgólosra nőtt a dunaújvárosiak előnye, egy megnyomott csere során Tóth Gergely lövése a kapu mellett álló Azari Zsoltról a kapuba hullott. Alig két perccel később Mestyán István lőtt kék vonalas gólt, a középső harmad végén pedig Miika Franssila szintén onnan talált be Koitmaa kapujába. A záró játékrész egyetlen érdemi eseménye az utolsó pillanatokban zajlott, Schmál 27 másodperccel a vége előtt palánkra lökésért 2+10 perces büntetést kapott.

A DAB 4-0-ra nyert, Peter Sevela 23 védéssel ért el shutoutot, de kollégája, Koitmaa 44 védése is említést érdemel.

Az ellenfél talán két-három jó esélyt kapott

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a DAB–Schiller-Vasas HC mérkőzés után.

Antti Karhula vezetőedző, Dunaújváros: “Nem volt ez számunkra egyszerű mérkőzés, mert elvesztettük az egyik legjobb centerünket, néhány hátvédünk könnyű sérülések miatt nem volt játékra fogható, emellett két pihenőnapunk is volt a héten, illetve Makovics a mérkőzés előtt közvetlenül lett rosszul, tehát nem volt meg a teljes négy sorunk sem. Mindezt figyelembe véve nagyon jól játszottunk. Az ellenfél talán két-három jó esélyt kapott, nálunk volt körülbelül 20 minőségi lehetőség a gólszerzésre. Mindenki jól dolgozott, és ez megmutatkozott a jégen is.”

Revák Zoltán másodedző, Vasas: “Úgy gondolom, azt a játékot kell játszanunk, amit a harmadik harmadban mutattunk. Az már az volt, amit körülbelül elvárhatunk magunktól. Az első két játékrészben gyengén játszottunk. Úgy nem lehet meccset nyerni, hogy sem a támadás, sem a védekezés nem működik. A kapusunk nagyon jó teljesítményt nyújtott, amikor nem volt magára hagyva, akkor kiemelkedő volt.”
Erste Liga, Dunaújvárosi Jégcsarnok, 700 néző. Játékvezetők: Loicht, Loicht, Berkesi, Kocsány.
Sevela: 100% (Garbacz)
K
Koitmaa: 91,7% (Tóth K. B.)
Franssila, Léránt, Uski, Turtiainen, Nagy M.
1
Bugár, Bálint, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
Hruby, Mestyán, Iossafov, Azari, Tóth G.
2
Tornyai, Surányi, Szlama, Schmál, Czakó
Lencsés, Szabó, Németh, Saluga, Török
3
Inglis, Seregély, Fliszár, Varga, Szlépka
Gebei, Borbás, Pinczés O., Makovics
4
Lőczi, Rózsa, Hegyi, Gágyor
Eerme Mart
E
Revák Zoltán, Székely Csaba
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:00 DAB PP Iossafov Turtiainen Mestyán
2-0 25:50 DAB Azari Tóth G.
3-0 28:06 DAB Mestyán Iossafov Tóth G.
4-0 38:11 DAB Franssila Uski
48 Kapura lövések száma 23
12 Kiállításpercek 22

Iosaffov külsőzött egy gólpasszt Mestyánnak

 

Így győzték le a Dunaújvárosi Acélbikák a Schiller-Vasas HC-t.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk