Kirill Jelagint elküldte a Gyergyó

 

Péntek este a Hokiklub Budapest ellen már Vitalij Donyika irányítja a csapatot vezetőedzőként.

Az ukrán szakember vízumügyintézés miatt volt távol a csapattól az elmúlt időszakban, ezért volt szükség arra, hogy Alekszandr Trofimov távozása után hétfőn Vaclav Novak sportigazgató vezesse a piros-fehéreket Brassóban ? tudtuk meg a klubtól. Vitalij Donyika időközben visszatért, így nincs akadálya annak, hogy a Gyergyói HK élére álljon. Vaclav Novak ugyanakkor a sportigazgatói pozíció betöltése mellett másodedzői szerepet is vállal mostantól.

További személyi hír, hogy változás történt a játékoskeretben is: a klub megvált Kirill Jelagintól, akinek a leigazolását augusztusban harmadikként jelentették be. Noha a 31 éves orosz a VHL-ben és a kazah bajnokságban is tisztes teljesítményre volt képes a korábbi években ? igaz, utolsó idényében mindössze 9 mérkőzésen játszott a HK Almatiban, amelyeken csak 3 gólpasszig jutott ?, a Gergyói HK-ban finoman szólva sem váltotta meg a világot: 2 találkozón szerepelt, pontot nem szerzett, ?2-vel zárt. Ugyanitt érkezőkre is számítani lehet, de egyelőre hivatalosan ezt még nem jelentették be a gyergyóiak.

jelaginVaclav Novak így kommentálta a történéseket: ?Donyika és én sokat fogunk beszélgetni a játékosokkal együttesen és külön-külön is. Ki kell alakuljon az az összhang, amikor mindenki képes a társáért harcolni, mindenki pontosan tudja, mikor mi a feladata a jégen, ahogy ennek már a a Brassó elleni mérkőzésen is láthattuk jelét. Még sokat kell dolgoznunk, míg hullámvölgyektől mentes, kiegyensúlyozott játékot tud nyújtani a csapat. A cél az, hogy az szezon végén legyünk elégedettek. A Hokiklub Budapest ellen kell a három pont. A győzelemre azért is szükség van, hogy a csapatmorál is pozitív legyen. Ez majd megadja azt az impulzust, ami a további mérkőzésekhez kell.?

A Gyergyói HK 7 mérkőzésen szerzett 5 ponttal a 9. helyen áll a magyar bázisú nemzetközi bajnokságban.

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum