Mindig a magyar himnuszt énekeltem magamban

   

Hetényi Zoltán nyáron karrierje folytatása mellett döntött. Eddigi teljesítménye azt mutatja: ez helyes elhatározás volt.

Az Erste Liga idei első hónapjának egyik kellemes meglepetése, hogy a Debreceni Egyetem égisze alatt feltámadt cívis hokicsapat, a DEAC masszív teljesítményének köszönhetően a bajnoki tabella harmadik helyén áll. Az eddigi sikerek egyik kulcsfigurája Hetényi Zoltán, aki a brassói Patrik Polccal párban vezeti is a kapusrangsort, 93,5 százalékos hatékonysággal. Pedig nyáron olyan hírek is lábra kaptak, hogy felhagy a profi jégkoronggal.

?Szerencsére nem így történt, de valóban felmerült ez a lehetőség ? erősítette meg a 30 éves kapus. ? A hozzám közel állók biztattak, hogy az én koromban még nem kellene abba hagyni a sportolást, lehetne még pár jó évem. Amerikában a három ikszes sportolók már veteránnak számítanak, ott 18-20 évesek törnek az idősebbek babérjaira. Négy klubtól kaptam ajánlatot, hívtak külföldre is, ami szintén adott egyfajta megerősítést, hogy még számítanak rám. Ugyanakkor szeretnék diplomát szerezni, hogy később biztos lábon állhassak a civil életben. A debreceni lehetőség ezt a kettőt ötvözte, szinte tökéletes módon. Amikor igent mondtam a DEAC ajánlatára, akkor futott be egy újabb szerződéstervezet a norvég első osztályból, de így már tárgytalan volt.?

A nyári hónapok alatt tehát fontos döntést kellett mérlegelnie, majd meghoznia Hetényi Zoltánnak, miközben a sorsa még bizonytalan volt. Mindez mennyire nyomta rá a bélyegét a felkészülésére? ?Azt mondhatom, hogy semennyire. Immár 22 éve vagyok a sport világában, pontosan tudtam, mit kell tennem azért, hogy ha a karrierem folytatása mellett döntök, akkor megfelelő állapotban legyek. Hetente háromszor edzettem, kétszer egy sukorói lovardába jártam, a mozgásra nem lehetett panaszom.?

HetenyiZ_kiemelt_02jpg

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

A DEAC tehát remekül szerepel, miközben Hetényi Zoltán teljesítményét több ellenfél edzője is kiemelte. Van-e valamilyen titka az első sikereknek? ?Nem tudok semmiféle nagy kulisszatitokról beszámolni. Talán kicsit közhelyes, de igaz, a szorgalom, az alázat és a kemény munka hozhat csak jó eredményeket, és most ebben a csapatban ez mind megvan. Számomra megtiszteltetés egy ilyen rangos egyetemi csapatban játszani, és bár előzetesen kevesen vártak tőlünk ilyen jó hokit, örülök, hogy tényleg megálljuk a helyünket. Nem nézzük, ki az ellenfél, nem latolgatjuk az esélyeket, ki erős, ki nem, csak a magunk dolgával törődünk. A magam részéről annyit mondhatok, rengeteg tapasztalattal jöttem haza Amerikából, amelyeket igyekszem felhasználni.?

A csapatok túl vannak már jó néhány mérkőzésen ? a debreceniek nyolcon ?, és látszik, hogy a mezőny nagyon sűrű. Mit érzékelni ebből a jégen? ?Igen, az egyértelmű, hogy most tényleg bárki megverhet bárkit. A topcsapatokkal nagyon szoros meccseket játszottunk, de a tabellán hátul lévőkkel szemben sem mehettünk biztosra, a Vasassal például hosszabbításra kényszerültünk. Senki ellen nem lehet lazítani, azonnal pontokat bukhatunk, és ilyen tömör mezőnyben ez nagy veszteség lehet. De mindenképpen izgalmas lesz az idei bajnokság.?

A kapus tehát remek formában van, a DEAC egyik kulcsembere, aki fontos pontokat hozott. De vajon gondol-e még a válogatottságra? ?Természetesen, egy profi sportolónak mindig az a legnagyobb álma, hogy magára húzhassa a címeres mezt. Amerikában az a szokás, hogy minden mérkőzés előtt előadják, eléneklik az amerikai himnuszt. Amikor ott álltam a jégen, a kapuban, akkor mindig a magyar himnuszt énekeltem magamban, ennél szebbet el sem tudok képzelni. Remélem, kapok még lehetőséget arra, hogy versenybe szálljak a nemzeti csapatnál is. Én biztosan megteszek ezért mindent.?

Hetenyi HUN

Fotó: Mudra László (MJSZ)

A Debreceni Egyetemen is elkezdődött a tanév, így immár két fronton kell helytállnia Hetényi Zoltánnak. ?Eddig nagyon élvezem, hogy ismét, 12 év után az iskolapadban ülök. Igaz, hogy nagyon sűrű így a napom, hiszen délelőtt jeges tréning, 12 és 4 között suli, utána még száraz edzés vagy egyéb más mozgás jön, sok üresjárat nincs a mindennapjaimban. De számomra ez most nagyon izgalmas időszak, és örömmel csinálom mind a kettőt, még ha kicsit fárasztó is.?

A debreceni szurkolók akkor most bízhatnak abban, hogy az Erste Liga egyik legjobb hálóőre évekig bosszantja majd teljesítményével az ellenfeleket? ?Az egyetem nekem 7 féléves, 3 év tanulmányi idő és fél év gyakorlat. Ha a klub vezetői méltónak találnak arra, hogy jövőre is szerződést kínáljanak, én állok elébe. Most azonban az a legfontosabb, hogy az újrakezdés első évében jól teljesítsünk, és minél előrébb végezzünk. A többire úgyis választ ad az idő.?

hetenyi-deac

Fotó: Claus János (FTC)

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum