Sorozatban harmadik győzelmére hajt a DVTK

   

Ha a miskolci Extraliga-csapat rendes játékidőben nyerni tud a HK Poprad otthonában, akkor megelőzi ellenfelét.

A táblázat középső harmadában tartózkodó riválisok csapnak össze kedden délután a tátrai városban. A Poprád 14 ponttal a hatodik helyen áll, a Jegesmedvék 12 egységet gyűjtve a nyolcadik pozíciót foglalják el, igaz, a szlovákok egy meccsel kevesebbet játszottak. Az eddig kereken 50 százalékos teljesítményt nyújtó miskolciak jó formában vannak, legutóbbi két mérkőzésüket megnyerték – a Liptószentmiklóst idegenben győzték le, a találkozó előtt még listavezető Érsekújvárt a Népkertben –, és feltett szándékuk, hogy behúzzák egymás után a harmadikat is.

Erről beszélt a klub hivatalos honlapjának Glen Hanlon vezetőedző: “A felkészülési időszakban találkoztunk a poprádi együttessel, pontosan tudjuk, hogy milyen erős csapat, ezért kedden is a legjobbunkat kell nyújtanunk. Ahogy a vasárnapi találkozónk előtt említettem, azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy felépítsünk egy győzelmi szériát, jelenleg két mérkőzésnél járunk, ezt szeretnénk tovább nyújtani. Fontos lesz, hogy fegyelmezetten játsszunk, és ne kerüljünk emberhátrányba, de ha ez megtörténik, akkor legalább olyan jól kell védekeznünk, mint tettük azt az elmúlt két találkozónkon.”

Ami azt a bizonyos előszezonmeccset illeti, augusztus 30-án, a Tátra Kupa nyitónapján 3-1-re nyert a hazai gárda. Zajlottak ugyanakkor a közelmúltban olyan mérkőzések is a felek között, amelyekre a Jegesmedvék emlékezhetnek szívesebben. A Visegrád Kupa tavalyi elődöntőinek egyik ágán HK Poprad–DVTK találkozókat rendeztek, és a magyar csapat kettős győzelemmel ment tovább. Első nekifutásra idegenben nyertek 3-2-re a piros-fehérek, majd a visszavágón magabiztos 4-1-gyel tették helyre ellenfelüket. Ez utóbbi meccsen csupa olyan játékos szerezte a gólokat, akik most is a csapatban vannak: Rasmus Kulmala, Magosi Bálint csapatkapitány és a duplázó Galanisz Nikandrosz.

A poprádiak nyilván nem adják majd olcsón a bőrüket. Főként, hogy a tendenciák az ő esetükben is kedvezőek. Első három meccsükből kettőt elveszítettek, ám azóta mindegyiket megnyerték, idegenben lenullázva – 1-0-ra – az akkori és mostani listavezető HC Kosicét is. Legutóbb a Gyetvát intézték el, ismét vendégként, ezúttal 3-0-ra. Nem könnyű tehát gólokat lőni nekik. A csapat legeredményesebbje a tavaly is pont/meccses Patrik Svitana, aki 3+6-tal áll, de Peter Bajoncíkra, Samuel Mlynarovicra – ő egy meccsen 6 gólt lőtt az Újpestnek az előszezonban – és Dávid Bondrára is érdemes figyelni. Továbbá a kapusokra: Tomás Vosvrda 95,9, a Salzburgtól igazolt szlovén Luka Grancnar 94,7 százalékkal véd eddig.

A mérkőzés 17 órakor kezdődik, a poprádi jégcsarnok vendégszektorába 5 euró ellenében lehet bejutni.

MISPOP VK

Fotó: dvtk.eu

HK Poprad–DVTK Jegesmedvék 3-2

   

Megszakadt a miskolciak győzelmi sorozata Poprádon, ám mivel ez hosszabbításban történt, egy pontot így is hazahoztak.

A mérkőzés első kapura lövése a Miskolcé volt a 20. másodpercben, és a kiállítások sorát is a vendégek nyitották másfél perc elteltével, ám ezt gond nélkül kivédekezték. Rögtön ezután azonban jött a következő emberhátrány, de nagy gondjuk ezzel sem volt a vendégeknek. A 8. percben hatalmas tumultus alakult ki a miskolci kapu előtt, de a kék-fehérek nem tudták átgyömöszölni a korongot a gólvonalon. Két perccel később Szappanos közeli emelését védte Vosvrda. A 11. percben Koys találta magát a jégen, Crawford pedig a büntetőpadon, és a Poprad ebben az előnyben már igen meleg perceket okozott a vendégcsapatnak, de minden nagy helyzetük kimaradt. Teljes létszámban is nagyon nyomott a házigazda, Adorján azonban meccsben tartotta a Jegesmedvéket. A magyar csapat csak egy-egy kontra erejéig jutott el a poprádi kapuig, erejük nagy részét elvitte a védekezés. A harmadot végül nem sikerült kihúzni kapott gól nélkül: másfél perccel a vége előtt Mlynarovic vitte be a
korongot a támadó harmadban, lekészítette azt a mögötte érkező Svitanának, aki kilőtte a hosszú sarkot (1-0).

A második harmad hazai előnnyel kezdődött, mert a miskolciak elcserélték magukat az utolsó pillanatokban. Ám mindössze 11 másodperc telt el, amikor Harrison is kiült két percre Szappanos mellé, de végül ebből a kettős előnyből sem esett gól. A büntetések letelte után továbbra is dominált a Poprád, sorra dolgozták ki a helyzeteket, de azzal a lendülettel ki is hagyták azokat, vagy Adorján védett. A 25. percben Glen Hanlon időt is kért, hogy csapata kicsit rendezni tudja sorait. Három perccel később jött el az első miskolci emberelőny ideje, amelyben egy igazán veszélyes lövés ment kapura, de azt Vosvrda a botos kesztyűvel fölé tolta. Teljes létszámban beszorultak a vendégek a saját kapujuk elé, a Poprád 5 az 5 ellen is percekre fel tudott állni, de minden lövésük elakadt egy blokkban, vagy a miskolci kapusban. A Jegesmedvék végül ki tudtak jönni a szorításból, akadt is lövőhelyzetük, de Vosvrda is bizonyította jó formáját. A 36. percben egy kilőtt korong miatt kerültek emberelőnybe a vendégek, amelyet ezúttal sem tudtak gólra váltani. Az utolsó három percben lendületbe jöttek a

Jegesmedvék, és sikerült az egyenlítés, miután Szirányi a palánk mellől a hosszú sarokba bombázott (1-1). Villámgyorsan jött azonban a válasz, 43 másodperc múlva Paukovcek centerezett középre, Takac pedig két miskolci védő között zavartalanul szúrt bele a korongba, amely védhetetlenül vágódott a hálóba (2-1).

A harmadik játékrészt nagy lendülettel kezdte a Poprád, az első percben ki is hagytak egy nagy helyzetet, de utána kiegyenlítettebb lett a játék. A 45. percben újabb miskolci előny következett, amelyben a legizgalmasabb helyzet egy 2 az 1 elleni poprádi kontra volt, amit azonban elpuskáztak. A 39. percben ismét egyenlítettek a Jegesmedvék, Magosi egy kipattanót kotort be közelről (2-2). Pörgős, izgalmas játék folyt a jégen az utolsó tíz percben, mindkét oldalon nagy helyzetekkel, de újabb gól nem esett, így jöhetett a hosszabbítás. A Jegesmedvék első extraligás túlórája gyorsan lezárulhatott volna, hiszen alig egy perc elteltével Kiss ugorhatott ki teljesen egyedül, de szólóját a kapus hárította. Nem sokkal később Mlynarovic kétszer is Adorjánba lőtt közelről. Két perccel a vége előtt Adorján kimozdította a kaput a helyéről, és mivel ezt a játékvezetők szándékosnak ítélték meg, büntetőt fújtak. Ezt Svitana be is lőtte, a pluszpont tehát Poprádon maradt.

MISPOP VK

Fotó: dvtk.eu

A Miskolc nagyon kemény ellenfélnek bizonyult

 

Vezetőedzők a HK Poprad–DVTK Jegesmedvék mérkőzésről.

Glen Hanlon: “Gratulálok a poprádi csapatnak és vezetőedzőjének a győzelemhez. Úgy gondolom, hogy egy pontot mindenképpen megérdemeltünk. A kapusteljesítményünknek és a védekezésünknek köszönhetjük a pontszerzést.”

Roman Stantien: “Köszönjük a gratulációt. A miskolci együttes nagyon kemény ellenfélnek bizonyult, remekül védekeztek. A csapatom az első perctől az utolsóig mindent megtett a sikerért, aminek meg lett az eredménye.”

forrás: dvtk.eu

Extraliga, 2018. okt. 2., kedd.
Vosvrda: 92,6%
K
Adorján: 93,9%
Salija, Kozák, Svitana, Mlynarovic, Abdul
1
Crawford, Kiss, Harrison, Magosi, Vas
Brejcak, Petran, Takác, Paukovcek, Bondra
2
Szirányi, Láda, Pance, Kulmala, Somogyi
Fabian, Tavoda, Zagrapan, Heizer, Koys
3
Rusk, Milam, Szappanos, Galanisz, Loiseau
Cesánek, Palocko, Bjaloncík, Macík
4
Vojtkó, Ritó, Vincze, Hajós
Roman Stantien
E
Glen Hanlon
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 18:27 POP Svitana Mlynarovic Abdul
1-1 38:57 MIS Szirányi Hajós Láda
2-1 39:39 POP Takác Paukovcek Brejcak
2-2 48:20 MIS Magosi Vas Rusk
3-2 62:49 POP PS Svitana
49 Kapura lövések száma 27
6 Kiállításpercek 10

A Jegesmedvék poprádi pontszerzése videón

   

Nem először lőtt szemfüles gólt Magosi Bálint.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum