Jubileumi derbivel ünnepli 90. születésnapját a Fradi

   

Az október 29-ei FTC-Telekom?UTE meccset a Tüskecsarnokban rendezik, ünnepi körítés mellett.

A Ferencvárosi Torna Club jégkorongszakosztálya 1928. október 28-án alakult meg a városligeti műjégpályán ? egy évvel a Magyar Jégkorong Szövetség létrejöttét követően ?, elnökké Mailinger Bélát választották, az ügyvitelt Huber István végezte, olvasható a zöld-fehér klub közleményében. A frissiben létrehozott-felépített csapat 1929. február 18-án játszotta első hivatalos mérkőzését. A következő években Hircsák kapus, valamint a Gergely testvérpár révén világbajnoki és olimpiai résztvevője is volt a Fradinak. Ott volt a klub az 1937-ben indult első bajnokságban, amelyet aztán 1951-ben nyert meg először. Ezután még 24-szer diadalmaskodtak, míg a Magyar Kupát 14-szer hódították el. Emlékezetes továbbá 1973/74-es BEK-menetelésük is.

2018 nyarán az FTC jégkorongcsapatának életében komoly változások történtek ? említi a közlemény. ?Az együttes és a szakosztály új névadó főtámogatót kapott, a továbbiakban FTC-Telekom néven versenyző csapat élére pedig Fodor Szabolcs személyében egy fradista nevelésű, játékosként több mint 50-szeres válogatott szakember került, aki új, friss szemlélettel, és alapjaiban új játékoskerettel kezdte meg a csapat újjáépítését. A szakosztály és az egész Ferencvárosi Torna Club számára fontos, hogy az FTC-Telekom az elődökhöz és a hagyományokhoz méltó módon képviseltesse magát az Erste Liga mezőnyében, különösen a jubileumi, 90. esztendőben. Ezért a szakosztályvezetés úgy döntött, nem is ünnepelhetné máshogy a jeles évfordulót, mint egy Újpest elleni hokiderbivel, méghozzá impozáns körülmények között, a budapesti Tüskecsarnokban. A találkozót 2018. október 29-én, hétfőn 20.00-tól rendezzük, az M4 Sport élőben közvetít, a szakosztály pedig különleges felvezetéssel és programokkal készül a mérkőzés előtt és a harmadok közötti szünetekben is.?

tsh8831

fotó: TSH-photo

Hudák Gábor szakmai igazgató így nyilatkozott a fentiek kapcsán: ?Szeretnénk méltóképpen megünnepelni szakosztályunk fennállásának 90. születésnapját, ezért esett a választásunk a Tüskecsarnokra, és szerencsére megkaptuk ellenfélnek az évfordulóra ősi riválisunkat, az Újpestet. Bízom benne, hogy egy teltházas, remek hangulatú mérkőzést játszhatunk, amely igazi hokiünnep lesz, minden kilátogatónak maradandó sportélményt nyújt, a végén természetesen ferencvárosi győzelemmel!?

Fodor Szabolcs vezetőedző pedig így: ?Folyamatosan készülünk a szezonban, hétről hétre fontos mérkőzéseket játszunk. Nem szabad, hogy előre túl sokat foglalkozzunk egy ilyen találkozóval, de természetesen eszünkbe jut a jelentősége, érezzük a súlyát, a fontosságát. Már önmagában az, hogy egy hazai derbiről van szó, azt jelenti, hogy kettőzött erővel megyünk neki, a jubileumi évforduló pedig még egy plusz lökést ad lelkileg. Ugyan valamilyen szinten fel kell, hogy adjuk a megszokott hazai pályánkat, de biztos vagyok benne, hogy telt ház lesz, és a lelkes Fradi-szurkolók hazai pályát és varázslatos hangulatot teremtenek.?

Az FTC-Telekom jelenleg második az Erste Liga-táblázaton, 1 ponttal lemaradva a listavezető SC Csíkszeredától, amelynek hétfőn este vette el a veretlenségét egy 7-3-as győzelemmel. A zöld-fehérek az ősi rivális UTE-val kétszer is találkoztak ebben a szezonban, mindkétszer a Megyeri úton, és mindkétszer túlórába torkollott az összecsapás. Első alkalommal a lila-fehérek vitték el a pluszpontot, másodszor a Fradi, lényegében biztos tehát, hogy a jubileumi derbin is hatalmas csata várható.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum