Miért ne lehetne nyerni Salzburgban is?

   

Furcsa ezt leírni: a sereghajtó Red Bull otthonában folytathatja győzelmi sorozatát a Fehérvár AV19.

2004-ben csatlakozott az EBEL-hez a Salzburg, azóta tizennégy szezon zajlott le, amelyek közül hatnak a végén ünnepelhetett bajnoki címet a csapat, és emellett négy elvesztett fináléja is volt. Nem különösebben meglepő ez a liga leggazdagabb klubjától, amely épp emiatt nem csupán a fehérvári szurkolók szemében számít különösen ellenszenvesnek. Az viszont annál inkább meghökkentő, hogy Red Bull pocsék módon kezdte az idei szezont. A tavaszi döntős lendületének legfeljebb a kapura lövések magas számában van nyoma, a hatékonyságban nincs – eddigi négy mérkőzésén összesen egy pontot gyűjtött a gárda. Két rendes játékidős hazai vereséggel kezdtek, egy idegenbelivel folytatták, sorrendben a Klagenfurt, a Bolzano és a Linz bizonyult jobbnak náluk. Az első pontszerzésre kedden került sor, Innsbruckban 5-5-ös hatvan perc után bukták el a pluszpontot hosszabbításban. Az igazsághoz tartozik, hogy korántsem voltak ezek kilátástalan meccsek, szoros csatákban, kontrákra építve diadalmaskodtak az ellenfelek. Vagyis alighanem csak idő kérdése, hogy mikor indul el a Salzburg felfelé a táblázaton felfelé. A Fehérvár vasárnapi feladata megakadályozni, hogy erre már vasárnap sor kerüljön.

Hogy idén kikre érdemes figyelni az ellenfélnél a régi ismerősökön túl – amilyen a pont/meccs fölötti-környéki teljesítményre bármikor képes John Hughes vagy Ryan Duncan –, azt ennyi vereség után nem tudni. Egy érdekességre viszont felhívhatjuk a figyelmet: a Svájcba távozott Bernhard Starkbaum és a Szlovákiába igazolt Luka Gracnar helyére hozott Steve Michalek – aki két idényen át Vay Ádám vetélytársa volt a Minnesota Wild farmcsapataiban – eddigi két mérkőzésén 81,1%-kal védett.

Miként minden olvasónk tudja, izmosabbra sikerült a szezonkezdet a Fehérvár AV19 számára. Öt meccsből négy győzelem – köztük három túlórás – és kilenc pont a mérleg, ez a negyedik helyet jelenti jelenleg, pénteken ráadásul a listavezető Dornbirnt is sikerült elintézni. Mindez persze nem azt jelenti, hogy Sofronék a vasárnapi találkozó favoritjai. Ilyesmit senki sem állíthat, aki Salzburgba megy vendégeskedni. De tény az is, hogy a küldetés nem lehetetlen, a sorozat nem folytathatatlan.

Ahogy Hannu Järvenpää vezetőedző fogalmazott a DEC legyőzése után: “Most még örülhetünk a sikernek, de a földön kell maradunk, hiszen a Salzburgnak kiváló csapata van, a tabella jelen helyzetben csalóka lehet. Ennek ellenére hiszek abban, hogy vasárnap Salzburgban meglepetést tudunk okozni.”

A klub hivatalos közösségi oldala megszólaltatta Kóger Dániel csapatkapitányt és Sofron Istvánt, a 3+3-mal az EBEL kanadai táblázatának élmezőnyében tartózkodó támadót is. Utóbbi szerint: “Egy idő után ki fog nekik jönni a lépés, hiszen jó csapatuk van. Remélem, hogy nem ellenünk, mi mindent megteszünk, hogy pontokat szerezzünk Salzburgban.” A kapitány így látja: “A salzburgiak szeretik, ha a korong náluk van, de ha ki tudjuk őket billenteni a játékstílusukból, akkor eredményesek lehetünk. Feltéve, ha belőjük a helyzeteinket, mert azok azért valószínűleg lesznek.”

A mérkőzés a megszokottaknál korábban, 16 órakor kezdődik.

AVS-RBS-SAE_7560-900

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Salzburg–Fehérvár 9-0

   

A rossz idénykezdet után a fehérváriakon töltötte ki minden dühét a Salzburg.

Reméltük, hogy a Fehérvár ezúttal is meg tudja tréfálni hazai pályáján a Salzburgot, ahogy szinte minden idényben sikerülni szokott neki, de ez a vasárnap nem ilyen volt. Nagyon egyoldalú meccset játszott egymással a két csapat, amelynek sajnos csúnya vereség lett a vége. Nagyjából a 12. percig élhetett a tisztes eredmény reménye, ekkor ütötte a Salzburg a második gólját, Dominique Heinrich révén. Az első harmadban háromszor, a másodikban négyszer volt eredményes a Salzburg, a harmadikban sokáig úgy nézett ki, hogy a hétgólos vezetéssel meg is elégednek, de az utolsó két percben még kettőt berámoltak a második szünetben Mac Carruth-t váltó Gyenesnek. Ráadásul minden gól egyenlő létszám mellett született. Különösen a második és a harmadik harmad sikerült rendkívül egyoldalúra, ebben a 40 percben 35 lövéssel szemben mindössze 10-re volt képes a Volán. A vége 9-0, csak a második támadóegység, Phillips, Hári és Sárpátki nem zárt mínuszban. A megsemmisítő vereségből le kell szűrni a tanulságokat, aztán mielőbb gyorsan el kell felejteni, 38 meccs hátra van még az alapszakaszból, menni kell tovább. A javításra pénteken máris ott lesz a lehetőség, amikor a Linz látogat Székesfehérvárra. Reklama: UAB Talga Muitinės tarpininko paslaugos prekių atrinkimas ir priėmimas, geležinkelio krovos paslaugos, eksporto ir importo deklaracija, sandėliavimas, tarptautiniai pervežimai, Equinox programa, lipdukų spausdinimas, 3PL logistika

RBS-AVS_20180120-900

fotó: Red Bull Salzburg

A Salzburg megmutatta, milyen csapat valójában

 

Hannu Järvenpää, a Fehérvár AV19 vezetőedzője értékelte a Red Bull elleni 0-9-et.

“Természetesen nem vagyok elégedett a mérkőzéssel. A Salzburg megmutatta, milyen csapat is valójában, a szezon legjobb teljesítményét nyújtották. Mi csupán három pontot vesztettünk, se többet, se kevesebbet. Alaposan ki kell elemeznem a találkozót ahhoz, hogy előre tudjunk lépni. A hét végén újra pontokért szállunk harcba és meg vagyok győződve arról, hogy nem fogjuk elkövetni ugyanazokat a hibákat, amiket a Salzburg ellen.”

forrás: fehervarav19.hu

EBEL, 2078 néző. Játékvezetők: Bulovec, Trilar, Pagon, Seewald.
Michalek: 100% (Herzog)
K
Carruth: 81,6% (Gyenes: 85,7%)
Raymond, Stajnoch, Gazley, Rauchenwald, Harris
1
Glenn, Caruso, Luttinen, Koskiranta, Kuralt
Heinrich, Regner, Raffl, Duncan, Hughes
2
Harty, Szabó D., Sárpátki, Hári, Phillips
Viveiros, Pallestrang, Huber, VandeVelde, Baltram
3
Stipsicz, Tikkanen, Szabó K., Erdély, Sofron
Witting, Jakubitzka, Winkler, Hochkofler, Wappis
4
Láday, Szita, Reisz, Sille
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:29 RBS Regner Duncan Hughes
2-0 11:10 RBS Heinrich Hughes Gazley
3-0 14:53 RBS Gazley
4-0 21:22 RBS Heinrich Hughes Regner
5-0 26:23 RBS Wappis Regner Heinrich
6-0 29:32 RBS VandeVelde Viveiros Huber
7-0 39:31 RBS Raffl Hughes Duncan
8-0 58:40 RBS Rauchenwald Harris
9-0 58:55 RBS Heinrich Winkler Wappis
52 Kapura lövések száma 21
8 Kiállításpercek 12
Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum