Brassó vs. Gyergyó – ki indul el felfelé?

   

A romániai bajnokságba is beleszámító mérkőzésen fogadja a Corona az edzőt váltó ligaújoncot, amelyet ezen a meccsen a sportigazgató fog irányítani.

A Brassó és a Gyergyó sincs jó formában az Erste Ligában. Greg Lindqvist szokatlanul keményen fogalmazott a Vienna Capitals II elleni győzelmet követően. “Komoly hibákat követtünk el, rossz döntéseket hoztunk, a játék nem volt jó, nem vagyunk a megfelelő szinten” – hangzottak megállapításai. Két napja volt arra, hogy a beígért további munka egy részét elvégezze az újabb Erste Liga-mérkőzés előtt, hiszen a Sportul Studentesc elleni szombati és vasárnapi román bajnokikon – amelyeket a Brassó mellesleg 13-3-ra és 22-3-ra nyert meg – javarészt a juniorok és a máskor kevesebb lehetőséget kapó fiatalok játszottak, a legerősebb hokisok közül alkalmanként csak néhányan öltöztek be.

7 meccsből 12 ponttal 6. a Brassó jelenleg, ami 50%-osnál jobb teljesítményt jelent, de mindez csalóka, ugyanis a győzelmeket a Vienna Capitals, a Fehérvár és a Vasas ellen aratták, a fiatal csapatoknál nagyobb játékerőt képviselő riválisoktól viszont kivétel nélkül vereséget szenvedtek. A legnagyobb gondjaik egyike a fegyelem, magasan vezetik a kiérdemelt büntetések rangsorát, övék a legtöbb kisbüntetés, a legtöbb nagybüntetés, a legtöbb végleges kiállítás és a legtöbb fegyelmi büntetés is, mindkét fajtából. Lelkük rajta – de a büntetőpadról elég nehéz meccseket nyerni.

Ami a hétfői vendéget, a Gyergyói HK-t illeti, nekik a Brassónál is nagyobb szükségük volt és van az újratervezésre – amihez a ma esti rangadó előtt hozzá is fogtak, menesztették Alekszandr Trofimov vezetőedzőt. Nem csoda, hogy ez történt, hiszen egyetlen győzelmük mellett öt vereséget számlálnak, köztük a legújabbal, a Vienna Capitals II-től hazai jégen elszenvedettel. A nyári sztárigazolások bejelentésekor kevesen gondolták volna, hogy hat mérkőzés után hátulról a harmadik helyen fognak állni, miközben két farmcsapat is megelőzi őket. Elsősorban a támadójátékuk rendkívül meddő, átlagosan ők lövik a harmadik legkevesebb gólt az eddig lejátszott mérkőzéseken, náluk rosszabbul ebben csak a Vasas és a KMH teljesít. Mindössze kilencen szereztek pontot, köztük négy hazai játékos van, és csak ötnek pozitív a plusz-mínusz mutatója. Jelagin csak a Csíkszereda ellen játszott, Vaszilcsenko nulla pontja mellett az egész csapat legrosszabb plusz-mínusz mutatójával rendelkezik, az NHL-t is megjárt Vorobjov bár 2 pontnál tart, egyelőre messze van akár csak a lengyel bajnoki rájátszásban vagy a Nagy-Britanniában nyújtott teljesítményétől. A Progym korábban romániai bajnokságban szereplő derékhada eddig Csergő és Sára kivételével semmit nem tudott hozzátenni a csapat eredményességéhez, a máshonnan igazolt, Erste ligás tapasztalatokkal rendelkező hazai játékosok pedig az egy szem Goga kivételével nem mutatták meg azt, hogy hiba volt őket elengedni korábbi csapatuktól. Hétfőn a romániai bajnoki meccsek szabályai miatt a fehérorosz Gorjacsevszkih nem léphet jégre, helyette a régóta nem látott Jelagin öltözhet, ha egészséges, és ha még a csapatnál van egyáltalán.

Ezen a találkozón a sportigazgató Vacláv Novak – a klub korábbi klasszisa – áll majd a padon, kérdés, hogy ez ad-e plusz energiákat a csapatnak. Amelynek irányítását a későbbiekben az eddigi másodedző, Vitalij Donyika veszi majd át.

Hétfő este a két ellenfél valamelyikének szükségképpen nyernie kell, és mind Brassóban, mind Gyergyóban abban reménykednek, nekik segíthet kijutni a gödörből a siker. A két csapat a hazai bajnokságban egyszer már találkozott, akkor Garrett Clarke emlékezetes alakítása mellett szoros gyergyói győzelmet is láthatott a közönség. Ha most tippelni kellene, talán a Brassót mondanánk esélyesebbnek, de ezen a mérkőzésen – különösen a gyergyói edzőváltás tükrében – tényleg bármi megtörténhet.

lundkviszt

fotó: Corona Brasov Wolves-facebook

Brassó–Gyergyói HK 1-0

   

Az edzőváltáson átesett gyergyószentmiklósiak egygólos mérkőzésen alulmaradtak a brassóiakkal szemben.

A hazai csapatban a Gyergyói HK ellen debütált az új orosz légiós, Szergej Peretyagin. A mérkőzés egyetlen gólt hozott, a 17. percben Bíró Mátyás talált be Ruczuj Gellért kapujába. A találkozón az ideiglenesen Václav Novák által vezetett gyergyószentmiklósiak hat emberelőnyt hagytak kihasználatlanul. Az első két játékrész kiegyenlített kapura lövési mutatót hozott, ellenben a záró húsz percben 15:6-ra nyerték a statisztikát a brassóiak. Patrik Polc 32 védéssel ért el shutoutot, míg a vendégeknél Ruczuj Gellért 37 hárítása kevés volt csapata pontszerzéséhez. A kék-sárgák ezzel pontszámban beérték a 4. helyen álló DAB-ot, míg a gyergyóiak 5 ponttal a 9. helyen maradtak.

A Brassó pénteken a DEAC otthonában lép jégre, a Gyergyói HK a Hokiklub Budapestet fogadja.

bragye

Ez a kapusok csatája volt

 

Nyilatkozatok az egygólos Brassó–Gyergyó mérkőzés után.

Greg Lindqvist vezetőedző, Corona Brassó: “Három pont, két kapus, rengeteg helyzet. Polc nagyon jó meccset csinált, megőrizte a hálóját a góltól, örülünk ennek. Azért is harcoltunk, hogy visszaszerezzük az önbizalmunkat. Még mindig túl sokat hibázunk, túl sok kiállítást szedünk össze, de ezt a meccset legalább megnyertük.”

Bereczky Szilárd csapatmenedzser, Gyergyói HK: “Véleményem szerint ez a kapusok csatája volt. Jó meccs volt ez abból a szempontból, hogy ne feledkezzünk meg róla, hogy újoncok vagyunk ebben a ligában. Megyünk tovább az úton, több és több meccset kell játszanunk, minél több pontot szereznünk. Ez nem a mi esténk volt, de reméljük, hogy a jövőben többször fogunk nyerni.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 683 néző. Játékvezetők: Nebojsa, Nebojsa.
Polc: 100% (Tőke)
K
Ruczuj: 97,4% (Szakács)
Carlson, Cescon, Tendler, Tranca, Lidhammar
1
Jezsov, Góga, Pesztunov, Szimakov, Csergő
Clarke, Peretyagin, Mihály Á., Molnár Zs., Gliga
2
Ferencz Csibi, Nagy Cs., Vesutkin, Péter Zs., Vorobjov
Bors, Nagy I., Boriszenko, Bíró G., Péter B.
3
Orbán, Kozma, Sára, Jelagin, Constantin
Bíró O., Vasile, Mihály E., Molnár Z., Bíró M.
4
György, Timaru, Benedek, Daradics
Greg Lindqvist
E
Václav Novák
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 16:53 BRA Bíró M. Boriszenko Bors
38 Kapura lövések száma 32
12 Kiállításpercek 4

A Corona Brassó–Gyergyói HK egyetlen gólja

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum