Van tartása a Vasasnak az Erste Ligában

   

Négymeccses túrája harmadik állomásán a fiatal káposztásmegyeri csapatot szeretné legyőzni a listavezető Csíkszereda.

Nagyon tökös játékot nyújtott a Vasas alig több mint egy hete a liga egyik favoritja, a Csíkszereda otthonában, amellyel a hokiőrült helyi közönség elismerését is kivívta. Bár pontot nem tudott szerezni Ladányi Balázs csapata, sokáig közel volt ellenfeléhez,0-1 után egyenlíteni is tudott, és csak a második harmad legvégén sikerült két góllal elmenniük Belovéknak. Sokan féltették a Vasast a szezon előtt, mert a kiöregedett juniorokra építő maghoz erősítésként nem igazán neves hazaiakat, továbbá egy szem légiósként az észt Koitmaa kapust hozták csak. Egyelőre azonban rácáfoltak ezekre a félelmekre, és remek tartással játszanak a bajnokságban. A Dunaújváros elleni nagy pofont leszámítva teljes mértékben vállalható eredményeket érnek el, Debrecenből pontot is loptak, a Hokiklubot legyőzték, rengeteget korcsolyáznak, keményen dolgoznak, amit lehet, kihoznak magukból, és ezzel minden ellenfél életét megnehezítik.

A Csíkszereda azzal indult el otthonról a négymeccses túrájára, hogy hazatérve is az első helyen áll majd a táblázaton. Ebben a tervben alighanem három ponttal kalkuláltak vasárnap estére is. Természetesen ez reális célkitűzés, a székelyek az esélyesei a mérkőzésnek, de az egészen biztos, hogy ehhez keményen bele kell állniuk a csatába. Fehérváron és Dunaújvárosban is 6-6 gólra voltak képesek, de az Acélbikákkal szemben azért majdnem sikerült elszórakozni az első fél órában felépített négygólos előnyt. Ez akár jókor jött figyelmeztetés is lehet a Vasas-meccs előtt. Biztos, hogy a Dunaújvárosban történtek tanulságait Leo Gudas vezetőedző és a csapat is levonta. Ugyanakkor nem könnyíti meg feladatukat, hogy a Vasas elleni lesz 4 nap alatt a harmadik mérkőzésük, ráadásul be is kell osztani az energiákat, mert hétfőn este a Ferencváros ellen a negyedik meccsük következik, amely ráadásul az Erste Liga csúcsrangadója lesz.

vasass

Schiller-Vasas–Csíkszereda 3-10

   

A második harmadban négy és fél perc alatt lőtt négy góljával döntötte el a meccset a Sportklub.

Volt némi hasonlóság volt a két csapat egy héttell ezelőtti mérkőzéséhez képest. A szeredai odavágón is a kék-fehérek szereztek vezetést, akkor és most is egyenlíteni tudott Ladányi Balázs csapata, ezúttal Czakó Barna volt eredményes. Itt azonban véget is értek a párhuzamok, a középső 20 percet nagyon megnyomták a vendégek. Andrej Taratuhin a 26. percben szerezte vissza a vezetést, két perc múlva Részegh Tamás volt eredményes emberelőnyből, újabb másfél perc múlva Sulakov góljával már 4-1, egy perccel később Antal Zsombor révén 5-1 állt az eredményjelzőn. Négy és fél perc alatt négy gólt lőtt a Csíkszereda, a Schiller-Vasas kissé megroggyant. Koitmaa-t azonnal váltotta Tóth Károly Balázs a kapuban, aki a harmad háralévő felét újabb kapott gól nélkül hozta le. Az utolsó felvonásban aztán elővette előnyös játékának szebbik arcát a Sportklub, előbb Rokaly Szilárd, majd Radim Valchar talált be a speciális egység tagjaként. 1-7-nél Leo Gudas is cserére szánta el magát, Onodi Ottót László Arnold váltotta. Ekkorra már a játékosok fejében is inkább a hétfői rangadó járhatott, talán ennek is volt a következménye, hogy a következő előnyből egyenlített a Vasas Majoross Barnabás révén. Két és fél perc alatt ismét három gól született, nem unatkozhattak a nézők. És ez nem változott a későbbiekben sem, az utolsó negyedórában Rokaly Szilárd, Szlama Dániel, Radim Valchar és Flinta Botond is betalált, ezzel alakult ki a 3-10-es végeredmény.

vasascsik

fotó: Schiller-Vasas HC-facebook

Puhányok voltunk a saját kapunk előtt

 

Vezetőedzői nyilatkozatok a Schiller-Vasas HC–SC Csíkszereda mérkőzés után.

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas: „Nagyon jól kezdtünk, viszont azt a játékot értelemszerűen nem tudtuk túl sokáig az ellenfélre ráerőszakolni. Építeni lehet belőle. Sajnos, ma ennyi különbség volt a két csapat között, ahogyan Csíkszeredában, úgy most is nagyon puhányok voltunk a saját kapunk előtt. Pozitívum, hogy három gólt lőttünk a listavezetőnek, és az is, hogy voltak első meccses U18-as játékosaink is, gratulálok nekik a helytálláshoz.”

Leo Gudas, Csíkszereda: „Elégedett vagyok az eredménnyel, de az első harmad nem volt az igazi. A másodikban aztán azt mutattuk a jégen, amit kellett, kifejezetten jól játszottunk. A hazai csapat jól dolgozott, de miután három-négy gólos lett az előnyünk, már nem tudott akkor ellenállást kifejteni.”

Erste Liga, Vasas Jégcentrum, 400 néző. Játékvezetők: Timár, Timár, Molnár, Bedő.
Koitmaa: 78,3% (Tóth: 80,0%)
K
Onodi: 94,1% (László: 60,0%)
Bugár, Kováts, Csiki, Székely-Mádai, Turbucz
1
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
Tornyai, Surányi, Szlama, Hegyi, Czakó
2
Sulakov, Farkas T., Panov, Taratuhin, Rokaly Sz.
Oroszi, Bálint, Fliszár, Varga, Szlépka
3
Flinta, Salló, Fodor, Antal, Bíró
Kiss, Matusek, Rózsa, Majoross, Gágyor
4
Bors, Györfy, Sándor, Egyed, Rokaly N.
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
E
Gudas Leo, Hozó Levente
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 17:29 SCC Panov Farkas T. Taratuhin
1-1 19:34 VAS Czakó Tornyai
1-2 25:27 SCC Taratuhin Fodor
1-3 27:26 SCC PP Részegh T. Becze Belov
1-4 28:49 SCC Sulakov Taratuhin Farkas T.
1-5 29:51 SCC Antal Flinta Bíró
1-6 41:02 SCC PP Rokaly Sz. Belov Részegh T.
1-7 43:04 SCC PP Valchar Becze Részegh T.
2-7 43:40 VAS SH Majoross Kováts Rózsa
2-8 47:45 SCC Rokaly Sz. Panov Taratuhin
3-8 49:22 VAS Szlama Hegyi Tornyai
3-9 55:01 SCC Valchar Becze Részegh T.
3-10 56:54 SCC PP Flinta Bíró Fodor
22 Kapura lövések száma 48
18 Kiállításpercek 2

A Vasas–Csíkszereda gólzáporos videója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum