Tovább üldözné a Sportklubot a Fradi

   

A nap Erste ligás rangadóját játssza a tabella második és harmadik helyén álló Ferencváros és DEAC egymással.

Pontosan három héttel a nyitónapi első meccset követően máris lejátsszák az alapszakasz második Ferencváros–DEAC találkozóját is. Az elsőn pontosztozkodás született, majd büntetőkkel a Fradi nyert. A két csapat remekül kezdte a szezont, a zöldek eddig minden meccsükön szereztek pontot, amit csak a Csíkszereda mondhat még el magáról. A DEAC-nak viszont négy hárompontos győzelme van, ennél többet csak a Sportklub szerzett. Jelenleg két pont választja el egymástól a két csapatot, hazai győzelem esetén a Fradi pontszámban elvben beérheti a Csíkszeredát – amely persze szintén esélyesként lép jégre a nap folyamán Káposztásmegyeren –, rendes játékidős debreceni győzelem esetén viszont helyet cserélne egymással a két csapat.

A nyáron alaposan átalakult Ferencvárostól hajtós, tempós hokit ígért Fodor Szabolcs, az új vezetőedző, és a csapat eddig igyekezett is megfelelni ennek. Igaz, a végrehajtásba olykor hiba csúszott, a helyzetkihasználással főleg az első meccseken gondok voltak, de azóta ebben is sikerült előrelépni, nem véletlen, hogy jelenleg a tabella második helyén áll az együttes. Nem is beszélve arról, hogy a 11 induló közül talán a ferencvárosiaknak volt a legnehezebb a sorsolásuk. Partnerei voltak a DEAC-nak, az Újpestnek, a Csíkszeredának és a Gyergyónak azok Erste Liga-idénynyitóján, négyből háromszor idegenben. Azóta játszottak már a Dunaújvárossal és még egyszer az Újpesttel is, mindezt az első hat meccsbe sűrítve. A HK Budapest és Vasas elleni legutóbbi meccsek szinte ajándéknak számítottak a nyitányhoz képest, igaz, a Vasas kifejezetten kellemetlen ellenfélnek bizonyult, amely ellen csak az utolsó percekben jött össze a győzelem.

FTC-DEB-DSC_0738-900

fotó: Claus János

A DEAC játékerejét meglehetősen nehezen lehetett előzetesen belőni. Nem nagyon volt kétséges, hogy az erősebbek közé tartoznak, de kevesen várták a dobogóra esélyesek közé őket. A csapat jelentős része ismerős volt, régi motorosok alkották, ugyanakkor viszonylag sok az olyan hokis is a csapatban, aki még nem nagyon tette le a névjegyét a ligában. Pontrablással kezdtek Pesterzsébeten, pontvesztéssel folytatták a Vasas ellen otthon, biztosan verték a Titánokat, szenvedve a KMH-t. A Brassó és az UTE elleni, Hetényi Zoltán vezetésével aratott győzelmük rendkívül értékes, ez vitte fel őket a dobogóra. Németh Attilának, úgy látszik, csak Debrecenben lenne szabad játszania, hiszen újra pont/meccses átlagnál jár, Hugo Turcotte hozza, amit már megszoktunk tőle, Silló Arnold tovább fejlődött, a ligában eddig ismeretlen Kulesov eredményessége pedig kellemes meglepetés. Az eddigi jó szereplés másik kovácsa Hetényi Zoltán, aki vezeti a kapusrangsort, a meccsek után egyetlen ellenfél edzője sem felejti el név szerint külön kiemelni őt. A DEAC jelenleg a legkevesebb kapott góllal és a második legtöbb lőttel harmadik a táblázaton, és ez azt jelzi, hogy mindenkinek nagyon nehéz dolga van vele.

Ezt emelte ki a mérkőzés előtt Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője is. “Bosszantó volt a Debrecen elleni pontvesztés a nyitányon, de az azóta elért eredményeik és a jelenlegi harmadik helyezésük felértékelte az akkori győzelmünket – mondta. – Remekül összeálltak már a szezon elejére, Hetényi Zoltán nagyszerűen véd, amiben nyilván sokat segít neki a csapat védőmunkája is, és sok gólt is szereznek. A szezon kezdete előtti utolsó pillanatokban is remekül erősítettek. Szerencsére mi sem panaszkodhatunk, eddig minden meccsünkön szereztünk pontot, és ettől a szokásunktól most sem szeretnénk eltérni. Természetesen hármat akarunk gyűjteni, de ez nem lesz könnyű. Nagyon kemény, szoros mérkőzést várok, amelyen kulcskérdés lesz a helyzetkihasználás. Myles Fitzgerald legutóbb már velünk volt, de így is van három sérültünk, Dósa, Roczanov és Lengyel sem egészséges. Remélem, legalább egy közülük tud játszani, de ez csak a meccs előtt fog eldőlni.”

FTC-Telekom–DEAC 3-2

   

A debreceniek az 57 védést bemutató Hetényi Zoltán vezetésével 1 pontot elhoztak a Ferencvárostól.

A ferencvárosiaknál Arany Gergely, míg a debrecenieknél Hetényi Zoltán kapott lehetőséget a kapuban. A mérkőzés első emberelőnye a nyitó harmad közepén jött el, a DEAC nem használta ki, ám a kiegészülés után 9 másodperccel Jakub Izacky belőtte a vendégek vezető gólját. A 17. percben komoly lehetőség adódott az FTC előtt: Vlagyiszlav Kulesov palánkra lökésért 2+10, míg Berta Ákos testre ütésért 2 perces büntetést kapott. A két percen át tartó kettős fórt kihagyták a zöld-fehérek.

Ami nem jött össze a hazaiaknak 5 a 3 ellen, az összejött a 27. percben teljes létszámban, Pavuk Attila egyenlített. A rendes játékidő második felében mindkét csapat kihagyott 1-1 előnyt, a véghajrá pedig 1-1 gólt hozott. Az 56. percben Salló Barna újra vezetéshez juttatta a DEAC-ot, Braden Walls két percen belül egalizált. Hosszabbításra került sor, ahol az utolsó 69 másodpercet emberelőnyben játszhatta le az FTC-Telekom, Fodor Szabolcs időt is kért. Hiába, a büntetőkre maradt a döntés. A szétlövésből Tóth Adrián révén a Ferencváros jött ki jobban és 3-2-re nyert. A találkozón a hazaiak szétlőtték Hetényi Zoltán kapuját, 65 perc alatt 59-szer próbálkoztak a fővárosiak.

ftcdeb

Fotó: fradi.hu

Hatvanat lőttünk kapura, ez mindent elárul

   

Vezetőedzői nyilatkozatok az FTC-Telekom–DEAC rangadó után.

Fodor Szabolcs, FTC-Telekom: „A DEAC azt játszotta, amit jól tud, szorosan védekezni és kontrákra építeni, Hetényi Zoli pedig ma is bizonyította, hogy nagyon jó kapus. Déjá vu-m volt, majdnem minden úgy alakult, mint három hete. Örülök, hogy az ilyen nehéz meccseket meg tudjuk nyerni, mert ez építeni tudja a csapategységet is. Hatvanat lőttünk kapura, ez mindent elárul. Egyszer elfárad Hetényi Zoli is, és akkor lehet, hogy könnyebb lesz.”

David Musial, DEAC: „Nem vagyok elégedetlen, jól dolgoztunk a védekező harmadban, és onnan próbáltunk gyors akciókat vezetni. Ha egygólos vezetésnél belőttük volna a másodikat, akkor másképp is alakulhatott volna, de a Fradi tudott egyenlíteni. Nehéz így hazamenni, de örülök az egy pontnak. Remélem, a következő meccsünk már nem így végződik.”

Erste Liga, Pesterzsébet Jégcsarnok , 350 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Soltész, Váczi.
Arany: 93,1% (Pleszkán)
K
Hetényi Z.: 95,0% (Nagy P.)
Rantanen, Boros, Fitzgerald M., Nagy G., Tóth A.
1
Antal, Behal, Turcotte, Izacky, Novotny
Hegyi, Sarcia, Walls, Switzer, Fitzgerald L.
2
Vuorijarvi, Kovács, Németh, Hári, Salló
Karmeniemi, Jászai, Farkas, Pavuk, Tóth Richárd
3
Hetényi P., Berta, Molnár, Silló, Kulesov
Tóth Renátó, Dósa, Hardi, Tóth G., Rafaj
4
Erdei, Szokolov, Vincze, Márton
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 13:07 DEB Izacky Molnár Berta
1-1 26:40 FTC Pavuk Jászai Karmeniemi
1-2 55:53 DEB Salló Németh
2-2 57:39 FTC Walls Rantanen
3-2 65:00 FTC GWS Tóth A.
60 Kapura lövések száma 29
6 Kiállításpercek 20

Az FTC-Telekom–DEAC galériája

 

Az FTC–DEAC góljai és a teljes büntetőpárbaj

   

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum