Eljött az első Fejér megyei rangadó napja

   

Vasárnap estére vagy a Titánok szakadnak el az Erste Liga alsóházától, vagy az Acélbikák stabilizálják helyüket az élcsapatok között.

A Fehérvári Titánok játéka kezd összeállni, ami azt jelenti, hogy a mögöttük álló csapatokkal szemben valamivel jobban megy már nekik, sőt élklubtól is szereztek már skalpot – de mindig van mit javítani. Mindezt a legjobban Kiss Dávid vezetőedző foglalta össze a Csíkszeredával szemben 6-2-re elveszített pénteki mérkőzés után, amikor arról beszélt: a Brassó ellen az egyenlő létszám melletti játékkal adódtak gondok (ami sikerült rendbe tenni, a Sportklubbal ebben az összevetésben 2-2-t játszottak), míg a speciális egységek akkor jól teljesítettek, viszont ebből semmi nem látszott most. Még előnyből is kaptak gólt, hátrányban pedig hármat is. A feladat tehát adott a Dunaújváros elleni mérkőzés előtt: meg kell tartani az egyenlő létszám melletti játékban mutatott erősségeket, és igyekezni kell javítani az emberelőnyös és -hátrányos jégkorong hatékonyságán.

A játék hullámzása, igaz, teljesen természetes a szezonnak ebben az időszakában, és ugyanúgy jellemző a DAB-ra is. Az Acélbikák egy meccsel többet játszottak, mint a Titánok, nekik 12 pontjuk van, míg a megyeszékhely csapatának 7. Pontjaik többségét hazai pályán szerezték az újvárosiak, idegenben az UTE és a Fradi ellen is szoros vereségre voltak csak képesek. Legutóbb ők is a Csíkszeredától kaptak ki, mégpedig 6-4-re. Ennek következtében kissé visszacsúsztak, jelenleg negyedikek, miközben a közvetlenül mögöttük álló UTE–Brassó duónak is 12 pontja van. Ha a DAB nem akar visszacsúszni az élmezőny és az alsóház közé, akkor vasárnap feltétlenül nyernie kell. Az eddigi meccsek legnagyobb részében szépen és nagy tempóban játszottak az újvárosiak, de sokszor akadt olyan hullámvölgy, ami a végén a meccsükbe került. Vasárnap ezt nem engedhetik meg maguknak. A Titánok győzelmével felfordulna a tabella: a fehérváriak számára lőtávolon belülre kerülne az említett három gárda.

Antti Karhula DAB-vezetőedző így beszélt várakozásairól: „Fiatal, hajtós csapat ellen lépünk jégre. Keményen dolgoznak, sokat korcsolyáznak. Legalább ugyanolyan hozzáállásra lesz szükségünk, mint amit a Csíkszereda elleni mérkőzés végén mutattunk. Az a célunk, hogy az idei szezon eddigi legjobb idegenbeli mérkőzését játsszuk.”

titanok

fotó: Soós Attila (titanok.fehervarav19.hu)

Fehérvári Titánok–DAB 1-3

   

A dunaújvárosiak nyerték a szezon első Fejér megyei rangadóját.

A mérkőzés első perceiben az Acélbikák jóval frissebbnek tűntek a négy nap alatt már a harmadik meccsét játszó Titánoknál. A fölényük emberelőnyben kamatozott és a fór leteltekor, a 6. perc elején Azari passzából Török megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). Tóth Gergely rögtön megduplázhatta volna az előnyt, ha lövése a kapuvasról nem kifelé pattant volna. A folytatásban is a DAB-csatárok előtt adódott több lehetőség, köszönhetően annak, hogy egymás után kétszer is öt a négy ellen támadhattak. A második vendéggólhoz a tiszta helyzetből tüzelő Léránt járt a legközelebb, de Kornakker bravúrral védett, akárcsak a hajrában Tóth Gergely közeli lövésénél. Az utolsó percekben a hazaiak is emberfórba kerültek, a dunaújvárosiak kontráztak, de Iossafov ziccerben nem találta el jól a korongot. A gyenge játékot és kevés kapura lövést (5:9) hozó első húsz perc egygólos vendégelőnnyel ért véget.

Próbált változtatni a szünetben a Fehérvár, de nagyon nem nyílhatott ki, mert az újvárosi kontrákban mindig ott volt a gólveszély. Bár továbbra is sok volt a hiba, az elsőnél sokkal élvezetesebb harmadot produkáltak a csapatok. A 27. percben Iossafov becselezte magát a kapu elé, de ismét Kornakker nyerte kettejük párbaját, majd DAB-emberelőny következett, amiben sokáig ismét a fehérvári kapus volt a főszereplő. A 30. percben már ő sem segíthetett, Turtiainen megpattanó lövése a hálóban kötött ki (0-2). A harmad második felében fordult a kocka, ezúttal a Titánok játszhattak háromszor is emberelőnyben. Láday kék vonalas lövései mellett Kiss Patrik és Madácsi is próbálkozott becsülettel, ám Garbacz magabiztos volt a kapuban. Továbbra is sok volt a pontatlan passz, hazai oldalon hiányzott az átütőerő a támadásokból, míg a dunaújvárosiak kétgólos előnyük tudatában kontrákra rendezkedtek be.

A záró játékrészt erősen kezdte és gyorsan szépített is a Kiss-csapat. A 44. percben Lewis góljával egy csapásra nyílttá vált a megyei derbi (1-2). Támadásban maradtak a Titánok, jött egy újabb emberelőny, ami érdekes módon a hazaiakat zavarta meg. Hiába a fór, könnyedén kivédekezte ezt a két percet a DAB, újra sok lett a hiba a kis-Volán játékában. A 48. percben Hruby átadását Jaborník váltotta gólra, amivel visszaállította a kétgólos különbséget (1-3). Az utolsó tíz perc kezdetén feszültté vált a mérkőzés: az emberelőnyben játszó Fehérvárnál Mihály Ákos maradt lent egy kapu előtti tülekedés után. Sorra kapta a büntetéseket a Dunaújváros, de ezekkel nem tudtak élni Bennették. Küzdöttek a hazaiak, de nem segítette őket, hogy öt perccel a vége előtt Vizi kiállítása miatt emberhátrányba kerültek, Azariék biztosan őrizték a kétgólos előnyt. A véghajrában Kiss Dávid időt kért, kapusát is levitte, de az eredmény már nem változott. Az Acélbikák elvitték a pontokat a Raktár utcából.

Sokat korcsolyáztunk, jól játszottunk

 

Vezetőedzők a szezon első Fejér megyei derbijéről.

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: „Úgy látom, az emberhátrányos és –előnyös játékunk sajnos még mindig gyenge pontunk. Dolgozunk rajta, vannak szituációk, amiket már jól kezelnek a srácok, de egy-két esetben hiányzik a rutin, az a fajta játékintelligencia, amivel egy tizedmásodperc alatt lehet jó döntést hozni, még nem annyira működik. Valószínűleg ezen ment el a mérkőzés, hiszen egyik öt a négy elleni szituációt sem tudtuk kihasználni. Egyenlő létszámnál viszont próbálkozunk, megvannak a helyzeteink, ott a befejezéseken kell dolgozni.”

Antti Karhula, DAB: „Sokat korcsolyáztunk, keményen küzdöttünk, jól játszottunk. Kicsit sok kiállítást szedtünk össze, de úgy gondolom, fair mérkőzés volt ez. Szerintem a győzelem kulcsa az volt, hogy jó munkát végeztünk, és hogy sikerült két emberelőnyös gólt szereznünk. Ha szoros mérkőzést játszunk, a jó emberelőny-kihasználás nagyon fontos.”

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Somos, Kis-király.
Kornakker: 90,0% (Szeles)
K
Garbacz: 96,8% (Pinczés B.)
Beukeboom, Sándor, Madácsi, Kiss P., Bennett
1
Jaborník, Erdélyi, Uski, Turtiainen, Nagy M.
McGurty, Vas, Lewis, Mihály, Mazzag
2
Franssila, Léránt, Iossafov, Azari, Westerling
Reiter, Szabó B., Vizi, Péter, Balogh
3
Lencsés, Hruby, Tóth, Saluga, Török
Erdély, Almási, Hamvai, Nagy A.
4
Szabó D., Pinczés O., Németh, Makovics
Kiss Dávid
E
Eerme Mart
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 05:03 DAB Török Westerling Azari
0-2 29:11 DAB PP Turtiainen Iossafov Jaborník
1-2 43:07 FHA Lewis Vas Mihály
1-3 47:33 DAB Jaborník Saluga
31 Kapura lövések száma 30
10 Kiállításpercek 14

A Titánok–Acélbikák összefoglalója

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum