A HKB újra pontokat venne el a Titánoktól

   

Fehérváron sikerült meglepetést okozni, megpróbálják a Tüskecsarnokban is.

Átlagosan fél tucat meccset játszottak a csapatok az Erste Ligában, és máris kettészakadni látszik a mezőny. A Csíkszereda, a Fradi, a DAB, a DEAC és az UTE 12-14 ponttal áll, a többiek 10 alatt vannak. Az alsóházból a Titánok helyzete speciális, hiszen ők még csak négy mérkőzést játszottak, és ha a hatból hátralévő kettőt behúzzák, meg lehet még a 10 pont, amivel meg is előznék a Brassót a hatodik helyen. Az első feladat nem ígérkezik teljesíthetetlennek, hiszen a 2 pontjával utolsó helyen szerénykedő Hokiklub Budapesthez látogatnak.

Lebecsülni azonban hiba lenne csütörtök esti ellenfelüket, és ezt a fehérváriaknál senki nem tudhatja jobban, hiszen bő két héttel ezelőtt, a szezon első meccsén hazai pályán csak hosszabbításban tudtak nyerni ellenük 2-1-re. A Titánok kissé beragadtak a rajtnál, ám legutóbb ugyancsak túlórában 3-2-re legyőzék az UTE-t, az ilyen sikerekre pedig csapatidentitást lehet alapozni. Nem véletlenül hangsúlyozta Kiss Dávid vezetőedző a meccs után a győzelem lelki hozadékainak fontosságát. Ezen a meccsen mutatkozott be a klub legújabb szerzeménye, Brock Beukeboom. A 26 éves hátvéd stílusosan tette ezt, hiszen ő lőtte a mérkőzést eldöntő gólt. Pech a csapat szempontjából, hogy az első komolyabb pihenő rögvest e lélekemelő győzelem után következett, az elmúlt egy hétben ugyanis nem játszottak mérkőzést a Titánok.

A Hokiklub Budapest újonc a ligában, és még keresi a helyét. Ezt a folyamatot nagyban hátráltatja, hogy jelentős számú probléma sújtja őket. Petres Tivadar, Korbuly Gergely és Bernáth Milán még a szezon előtt sérült meg, Michal Sátek, Robin Kovar és Szécsi Patrik azóta kerültek erre a listára. Ilyen körülmények között nem csoda, hogy ők lőtték a legkevesebb és kapták a legtöbb gólt, bár a különbség nem számottevő a másik magyarországi újonc, a Schiller-Vasas HC mutatóihoz képest. Nem véletlen, hogy Dusan Kapusta vezetőedző is ezzel kezdte meccs előtti esélylatolgatását: „Sajnos a sérültjeink közül reményeink ellenére senki nem épült fel, így egyikük sem fog játszani a Titánok ellen sem. A Ferencváros elleni mérkőzésen már látszott némi javulás a csapatjátékában, szeretnénk ezt a folyamatot továbbvinni. A Titánok hozzánk hasonlóan fiatal csapat, küzdős, hajtós, gyorsan korcsolyázó játékosok alkotják. Mindenképpen javítanunk kell az emberelőnyös és emberhátrányos játékunkon, és többet kell lőnünk kapura. Fehérváron pontot szereztünk a Titánok ellen, ezúttal is pontot, de inkább pontokat akarunk elvenni tőlük.”

SAE_0053

Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok 1-3

   

A székesfehérváriak Madácsi Benedek duplájának és Szeles Martin 26 védésének köszönhetően győztek a Tüskecsarnokban.

A hazaiaknál Hajek Márk, míg a vendégeknél Szeles Martin kapott lehetőséget a vasak között. A találkozó első emberelőnyét gólra váltották a Titánok: Izsák Róbert büntetését Madácsi Benedek révén használták ki a vendégek. A mérkőzés feléig nem történt érdemi esemény, aztán a 32. percben egy szép akció végén Mark Bennett lekezelte a korongot és belőtte Hajek kapujába, így már 2-0-ra vezettek a székesfehérváriak. Akárcsak az első hazai büntetést, az első vendég kiállítást is góllal büntették: Orbán Attila egy kék vonalas bombával szépített. Egy perc múlva Albert Tibor és Vizi Dániel összemérték az erejüket, mindketten 5 perces büntetést kaptak. A záró húsz perc egyetlen találatot hozott, Lewis kapu mögüli passzát Madácsi lőtte be. A HKB a végén lehozta Hajeket, hiába. Madácsi Benedek 2 góllal zárta az estét, Szeles Martin 26 védéssel járult hozzá a vendégek sikeréhez, de a hazaiak kapusa, Hajek Márk 44 védése is említést érdemel.

A Fehérvári Titánok 3-1-re győztek, sorozatban második sikerüket aratták, míg a Hokiklub Budapest továbbra is nyeretlen.

Mindig egy lépéssel le vagyunk maradva

   

Így látták a vezetőedzők a HKB–Titánok mérkőzést.

Dusan Kapusta, HK Budapest: „A mai meccs ugyanaz volt, mint a fehérvári a szezon elején. Nem tetszett, hogy sok kiállítást hoztunk össze, az ellenfél kihasználta az emberelőnyt már a meccs elején. Mindig egy lépéssel le vagyunk maradva. Nemcsak fizikális munkával kell ezen dolgozni, hanem gyakorolni kell a passzokat, és okos játékra van szükség, hogy kihasználjuk a helyzeteket.”

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: „Tudtuk, hogy mire számíthatunk, hiszen a szezon első meccsén már találkoztunk, igaz, azóta mindkét csapat belerázódott. Sok jó dolgot láttam, mindenki jól teljesített. A meccs elején előnybe kerültünk, ettől megnyugodtunk. Megint rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de ezeket nem mindig tudtuk kihasználni, és sokszor ültünk rá a korongra a saját harmadunkban, ahelyett, hogy egyből támadásokat indítottunk volna, és ezzel veszélybe sodortuk magunkat. Aztán leegyszerűsítettük a játékot, ahogy telt az idő. 2-1-nél is sikerült megnyugtatni a játékot, és még egy gólt szerezni.”

Erste Liga, Tüskecsarnok, 255 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Mokrai, Soltész.
Hajek: 93,6% (Kiss B.)
K
Szeles: 96,3% (Kornakker)
Orbán, Jancsó, Egyed, Horváth B. D., Szappanos
1
Kiss R., Beukeboom, Madácsi, Kiss P., Lewis
Csíki, Baranyai, Petres, Godó, Szűcs
2
Szabó B., Vas, Mihály, Balogh, Bennett
Lakatos, Szopos, Berendi, Vajda, Németh
3
Reiter, Sándor, Péter, Mazzag, Nagy
Albert, Köllő, Izsák
4
Erdély, Vizi
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
E
Kiss Dávid
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 04:01 FHA PP Madácsi Bennett Lewis
0-2 31:35 FHA Bennett Kiss R. Beukeboom
1-2 35:49 HKB PP Orbán Szűcs Petres
1-3 51:36 FHA Madácsi Lewis Kiss P.
27 Kapura lövések száma 47
7 Kiállításpercek 9

Korongorr viselése nem ajánlott!

 

A Hokiklub Budapest–Fehérvári Titánok mérkőzés képei.

A HKB–Titánok góljai

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum