Nemes: Döntőt szeretnék játszani az Újpesttel

 

Az UTE húzóembere lett Nemes Benjámin, aki közel jár a pont/meccs átlaghoz az idén.

Villámrajtot vett az idei Erste Ligában Nemes Benjámin: a lila-fehérek eddigi 6 mérkőzésén már 5 pontnál jár a támadó, és éppen annyi gólt lőtt, egészen pontosan 3-at, mint az előző szezonban összesen. Mi lehet a nagy változás titka? ?Tényleg elkaptam most a fonalat ? kezdte blogunknak a 25 éves hokis ?, de inkább azt mondanám, hogy a tavalyi idényem volt nagyon rossz. Az azt megelőző években mindig 10 gól fölött ütöttem, így a tavalyi 3 valóban kevés. Sajnos az előző év az Újpestnek és nekem sem úgy sikerült, ahogy terveztük, és csak ennyi jött ki belőle. Most viszont jól megy a játék, próbálok az erősségeimre összpontosítani, azokat erőltetni. Az eredményességben persze az új sortársaimnak, Sági Martinnak és Kocsis Ferencnek is nagy szerepük van. Jól megértjük egymást, és ez szerencsére a teljesítményünkön is látszik.?

Az Újpest is jól kezdte az évet, hiszen bár ráadásos vereségek becsúsztak, nulla pontos meccs nélkül állnak, amit rajtuk kívül csak a Csíkszereda és a Ferencváros mondhat el magáról. ?Az első hat mérkőzésünk nem volt rossz, de hullajtottunk el olyan pontokat is, amelyek már a kezünkben voltak. A Dunaújváros 1-3-ról jött vissza ellenünk, a Gyergyó pedig pár perc leforgása alatt ütött nekünk három gólt. Ez ugyanakkor kétoldalú dolog, hiszen igaz, hogy az ellenfeleinket visszaengedtük a meccsbe, ám a hosszabbításban elért győzelem ilyenkor jó karaktert mutatnak.?

Az eddigi találkozók valóban azt mutatják, hogy ha valaki hullámvasútérzésre vágyik, az nézzen meg egy Újpest-mérkőzést. De megtalálták-e már ennek az okát a csapatban? ?Valóban hullámzó a teljesítményünk, de ezt én az idei bajnokság erejére vezetném vissza. Most tényleg nem engedheted meg magadnak, hogy akár csak pár percre kiengedj, mert az ellenfél azonnal büntet. Hiába pillanatnyiak csupán a kihagyások, ma már olyan képességű játékosok játszanak a topcsapatokban, akik rögtön megérzik a vérszagot. Közhelynek hangzik, de abszolút igaz, hogy 60 percen keresztül kell koncentrálni, különben pontok bánhatják.?

nemes

Az első fordulók után a táblázat is nagyon szoros képet mutat, ami kiegyensúlyozott, izgalmas ligát vetít előre a szezon hátralévő részére. ?Nagyon sajnálom, hogy a MAC és a DVTK Jegesmedvék elmentek, hiányoznak azok az erős meccsek. Viszont most az élmezőny csapatai egymás sarkát tapossák. Kisebbek a különbségek, izgalmasabbak és szorosabbak a meccsek, elég megnézni, hogy mennyi végződött hosszabbítással. Biztos vagyok benne, hogy sok-sok körbeverés várható, ami szurkolók számára jó hír, hiszen jóval kevesebb a kiszámítható eredmény.?

A nagy tülekedésben szinte lehetetlen megmondani, melyik csapat hová érhet oda. ?Öt-hat hasonló erősségű csapatnak van esélye a bajnoki címre. Úgy gondolom, a formaidőzítésnek lesz óriási szerepe. A rájátszásra kell teljesen összeállnunk nekünk is, és ha sikerül, akkor messze juthatunk. Én mindenképpen döntőt szeretnék játszani az Újpesttel, mert a potenciál megvan bennünk. Abban is bízom, hogy nekem is jól megy majd a játék, és sokat hozzátehetek a teljesítményünkhöz összességében.?

Cimkék: , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum