Gyors, korcsolyázós, hajtós csapat lett a Fradi

   

A Hokiklub Budapestnek nagyon nehéz dolga lesz hétfőn este Fodor Szabolcs csapata ellen.

Öt mérkőzést követően is nyeretlenül áll az Erste Liga utolsó helyén a miskolci játékosokkal megerősített Hokiklub Budapest. Mivel vasárnap a Vienna Capitals farmcsapata elleni mérkőzés a bécsi csarnok hűtőrendszerének meghibásodása miatt elmaradt, egy hetük volt Dusan Kapusta legényeinek, hogy összekapják magukat, és megpróbáljanak valamit kitalálni ahhoz, hogy megszerezzék első győzelmüket. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a nehéz sorozattal kezdő Ferencváros ellen kellene bizonyítaniuk.

A juharlevelesek eddig átlagban a legkevesebb gólt szerezték és a legtöbbet kapták, így egyértelmű, hogy mind a védekezésen, mind a támadójátékon javítaniuk kell. Különösen feltűnő, hogy milyen gyengén mennek a speciális játékhelyzetek. Emberelőnyből eddig egy gólt ütött a KMH, miközben jóformán minden második kiállításából gólt kap. Ráadásul ebben a statisztikában szerepel három olyan mérkőzésük is, amelyen a mezőny második felébe várt csapatok ellen játszottak. Bár jó nevű játékosokkal erősítettek, és a csapat többségének kétéves rutinja van a szlovák harmadosztályból, eddig egyértelmű csalódás a szereplésük. Eddig mindössze négyen voltak eredményesek a csapatból, ilyen kevés góllövője senki másnak sincs. Ugyanakkor kétségtelen, hogy sérülések is hátráltatják őket, kidőlt mind a két légiósuk és Szécsi Patrik is, illetve még a szezon előtt a rutinos Petres, Bernáth és Korbuly, akik nagy része az első két sor valamelyikében kapna helyet, ha egészséges lenne. De ahogy Dusan Kapusta elmondta, éppen azért nagy a keret, hogy legyen kinek pótolnia a hiányzókat. Így azoknak kell megmutatniuk, hogy valóban az Erste Liga-csapathoz szeretnének tartozni, akik játéklehetőséget kapnak.

Nagyon komoly kezdésen van túl a Ferencváros, amely a szezon első hat meccsén kétszer játszott az Újpesttel, a Csíkszeredával, a Gyergyóval, a Dunaújvárossal és a Debrecennel. Ráadásul négyszer voltak idegenben, és csak kétszer hazai jégen. Ehhez képest ugyancsak biztató, amit nyújtottak, négy győzelem – ebből három túlórában –, és két túlórás vereség a mérlegük, tehát minden meccsükön szereztek pontot. Rajtuk kívül ugyanezt csak a Csíkszereda és az UTE mondhatja el magáról. Ráadásul nekik is vannak sérültjeik, Dósa és Myles Fitzgerald még nem játszhatott egyetlen percet sem. Gyors, korcsolyázós, hajtós csapat lett a Ferencvárosból, amelyik minden jel szerint előrelépett a legutóbbi idény óta. Vasárnap az UTE ellen idegenben morálerősítő győzelmet arattak, nagyon kemény, hajtós, drámai fordulatoktól sem mentes meccset húztak be a hosszabbításban, többek között túlélve egy jó 10 perces lila rohamokkal tarkított periódust is. A hétfő esti meccsük lesz az első a szezonban, amelyet egyértelműen alacsonyabbra taksált csapat ellen vívnak, és abszolút esélyesként lépnek jégre. De ahhoz, hogy az esélyeiket pontokra váltsák, 60 percen át keményen kell dolgozni.

kmh-4

Hokiklub–FTC-Telekom 1-5

   

Könnyed győzelmet arattak a zöld-fehérek, a HKB kőkemény munkával egy harmadot megnyert a favorit ellen.

A Ferencváros lényegében már az első harmadban lezárta a nyitott kérdéseket a hosszú Erste Liga-hétvége utolsó találkozóján. Fodor Szabolcs tanítványai tetszés szerint alakították ki a helyzeteket, amelyekből hármat be is lőttek. Különösen a légiós támadók voltak frissek és agilisak, sorrendben Switzer, Walls és újra Switzer volt eredményes. A második felvonás hasonló szellemben zajlott, kissé talán alacsonyabb koncentrációs szinttel Kiss Bence kapuja előtt. Két gólra futotta így is, az egyiket Leo Fitzgerald jegyezte – ő 2 asszisztot is vállalt, míg a már említett Walls 3-at –, a másikat újfent Switzer, aki ilyenformán mesterhármasig jutott. Az utolsó menetben egyfelől visszavett a Fradi, másfelől mindent megtett a szépítő találatért a Hokiklub. Különösen Godó Dániel jégkorongozott energikusan előrefelé, a becsületgólt azonban mégsem ő jegyezte, hanem – Szappanos hajszálpontos passzából – Horváth Bálint Dominik, így lett 1-5 a történet vége. Az FTC-Telekom hozta a kötelezőt, és második 3 pontos sikerével felzárkózott az első-második helyre az SC Csíkszereda mellé.

fradihoki

fotó: Fradihoki-facebook

Erste Liga, Tüskecsarnok, 307 néző. Játékvezetők: Kincses, Kincses, Muzsik, Sindel.
Kiss: 88,4% (Hajek: 100%)
K
Pleszkán: 96,2% (Arany)
Orbán, Jancsó, Egyed, Horváth, Szappanos
1
Rantanen, Boros, Pavuk, Nagy, Tóth A.
Csíki, Baranyai, Godó, Izsák, Szűcs
2
Hegyi, Sarcia, Walls, Switzer, Fitzgerald L.
Lakatos, Szopos, Berendi, Vajda, Németh
3
Karmeniemi, Jászai, Farkas, Tóth Richárd, Tóth G.
Köllő, Albert
4
Hardi, Roczanov, Tóth Renátó, Rafaj
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 01:43 FTC Switzer Walls
0-2 10:49 FTC Walls Fitzgerald L. Hegyi
0-3 17:31 FTC Switzer Walls Fitzgerald L.
0-4 29:06 FTC PP Fitzgerald L. Rantanen
0-5 39:10 FTC Switzer Fitzgerald L. Walls
1-5 55:59 HKB PP Horváth Szappanos Egyed
26 Kapura lövések száma 44
18 Kiállításpercek 8

A HKB–FTC galériája

   

Hokiklub Budapest–FTC-Telekom összefoglalója

 

Cimkék: , , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk