El kellene kapni másodszor is a Besztercebányát

   

Egy hét után ismét az Extraliga-bajnokkal meccsel a MAC Újbuda, nem lesz könnyű folytatni a pontszerző szériát.

Szenzációszámba ment múlt kedden, hogy a magyar bajnok lenullázta a szlovákot, a 4-0 hallatán mindenki felkapta a fejét határon innen és túl. Ráadásul az a győzelem hozta meg az első pontokat a MAC számára a ligában, amely azóta két további találkozóján is eredményes volt bizonyos fokig. Egészen pontosan két hosszabbításos vereség következett. A Trencsénben történtekkel elégedett lehetett Majoross Gergely vezetőedző, a Lipszószentmiklóssal szemben büntetőkkel elvesztett találkozóval viszont nem volt az, és ezt el is mondta. “Egyszerűen nem voltunk elég élesek” – fogalmazott, majd kifejtette: “Nem úgy álltunk bele a mérkőzésbe, ahogy az elvárható lett volna, és bár dolgoztunk becsülettel, azzal nem volt gond, ennek ellenére nagy szenvedés lett a vége.”

Az eredeti versenynaptár szerint ezen a kedden — a mezőny nagyobb részéhez hasonlóan – a MAC is pihenhetett volna kicsit, hiszen a találkozóra október 21-én került volna sor. A módosítást az újbudaiak kérték, majdani Kontinentális Kupa-kötelezettségeik miatt. Szusszanni így nincs idő, pláne úgy, hogy a legkeményebb ellenfelek egyikénél kell vizitálni, amely minden bizonnyal ég a vágytól, hogy bizonyítson a vereség után.

Lényegében erről beszélt Tokaji Viktor másodedző is a klub hivatalos közösségi oldalán: “A következő ellenfelünk viszonylag rövid időn belül újra a Besztercebánya lesz. Azt gondolom, nem lesz egyszerű a meccs, egyrészt mert idegenbe megyünk, másrészt egyszer már találkoztunk velük, és biztos vagyok abban, hogy nagyon készülnek ellenünk, vissza akarnak vágni a 0-4-ért. Emiatt is – és tudva, hogy az előző szezonban ők voltak a bajnokok – vérkomolyan fogják venni az összecsapást. Biztos vagyok benne, hogy kiélezett csata lesz. Ha tudjuk a saját játékunkat játszani, és letesszük a jégre azt, amit a múlt héten, akkor bebizonyíthatjuk, hogy az a győzelem nem a véletlen műve, hanem a kőkemény munka eredménye volt.”

A Besztercebányáról nem csupán a Tüskecsarnokban derült ki, hogy nem verhetetlen az idén. Rendes játékidőben ugyan csupán az az egy veresége van, ám túlórában még kétszer kikapott, előbb az első fordulóban ugyancsak büntetőkkel a Liptószentmiklóstól, majd legutóbb most vasárnap, hosszabbításban a Zsolnától. Ezzel együtt nyilvánvaló, hogy a kifejezetten jó erőkből álló gárda, amely 8 ponttal a 7. helyen áll, előbb-utóbb elindul felfelé. A MAC-nak az a dolga, hogy megakadályozza, hogy ez az emelkedés már ezen a kedden elkezdődjék.

Az összecsapás 17:30-kor kezdődik Besztercebányán.

macbby201809

Fotó: Manases István (MAC Budapest)

HC Banska Bystrica–MAC Újbuda 2-0

   

A hazaiak visszavágtak a pontosan egy hete elszenvedett vereségért, ez volt a MAC Újbuda első nullás meccse az Extraligában.

Megkeverte a sorokat Majoross Gergely vezetőedző, mást nem tehetett, hiszen két stabil kezdő is hiányzott a csapatból, a védelemből Vokla Roland, a csatárok közül Keegan Dansereau nem utazott Besztercebányára. Ez hátul annyit jelentett, hogy a harmadik bekkpárban Fejes Nándor került fel Garát Zsombor mellé, míg Bugár Gábort hetedikként nevezték, elöl viszont Klempával Brown és Odnoga ment, Orban és Bodo közé Langkow került, csak a Nagy, Terbócs, Szabad trió maradt úgy, ahogy egy héttel ezelőtt épp ezzel az ellenféllel szemben összecsiszolódott. Tizenharmadik támadó nem lévén fix lett a negyedik sor is, Pápa, Kreisz, Szigeti összetételben. A kapuban a rotálás jegyében Rajna Miklós kezdett. Ide tartozik még, hogy ezúttal a Banska Bystrica sem bízta a véletlenre, a légiós Stephon Williams állt a vasak közé, nem a fiatal Baros, miként Budapesten.

Az első húsz percből csupán kiállítások kerültek a jegyzőkönyvbe – Odnoga Mátyás rosszul jött ki Datelinkával kialakult konfliktusából, minthogy 2+2-t kapott, míg a másik fél csak 2-t –, gól viszont nem esett, ennek okán a szünetben rögzíthettük: a MAC kapuját immár négy harmadon keresztül nem tudta bevenni az Extraliga-címvédő.

Persze sejthető volt, hogy előbb-utóbb megtörik a jég, ami a 25. percben be is következett, méghozzá emberelőnyből. Addig még az újbudaiak is parlagon hagytak egy fórt, illetve elpuskáztak néhány helyzetféleséget, egyebek közt Jared Brown és Pozsgai jóvoltából. Azt a bizonyos besztercebányai gólt Alex Tamási ütötte. Előzőleg kis híján sikerült kisodorni a korongot a harmadból, ám végül mégsem, a védekezés összekuszálódott, takartak is Rajna előtt, így használták ki a lehetőséget. A folytatásban mindkét gárda előtt adódtak ígéretes szituációk, nem volt elképzelhetetlenül távoli az egyenlítés, de valami rendre közbejött. A 38. percben aztán szinte saját kapujától indult meg Sykora, végigkígyózott a pályán, és bár az utolsó előtti pillanatban fennakadt a védelmen, a pakk Andrej Stastny elé került, aki közelről betette a tehetetlen Rajna mellett. Másodpercekkel később Brance Orban találta magát teljesen egyedül Williamsszel szemben, de nem bírt túljárni a kapus eszén, és az ismétlése is elakadt.

A harmadik felvonásban igyekezett sokat dolgozni a szépítő gólért a MAC, dominálni azonban nem bírt, a besztercebányaiak magabiztosan őrizték előnyüket. Sőt: közelebb álltak a harmadik gólhoz, mint a magyarok az elsőhöz. Marshallnak volt egy lendületes szólója, öt perccel a vége előtt pedig egy olyan eset is adódott, amikor néhány másodperc alatt kétszer adták el a korongot a vendégek veszélyesen, de szerencsére a kapus a helyén volt. A MAC legnagyobb sansza még ezt megelőzően Jared Brown előtt volt, aki ügyesen bújt ki a védők közül, de Williams szó szerint útját állta. Kimaradt ezenfelül a harmad egyetlen emberelőnye is. Majoross Gergely 40 másodperccel a vége előtt kért időt és hozta le Rajnát, ám lövőhelyzetig sem jutott csapata, maradt a 2-0.

vendegmac

fotó: MAC Újbuda-facebook

A következő kihívás, hogy tudjuk diktálni a tempót

 

A MAC vezetőedzője azzal elégedett volt, hogy két gólon tartották a Besztercebányát.

“Nagyon jól dolgoztunk, esélyt adtunk magunknak, hogy szoros mérkőzést játsszunk, ami meg is volt. A helyzeteinkből viszont nem sikerült betalálnunk, így a pontszerzésre és a győzelemre nem maradt lehetőségünk. Azt hiszem, az a tény, hogy két gólon tartottuk a Besztercebányát, nagyon pozitív. Közben természetesen ha pontot vagy pontokat szeretnénk szerezni, akkor meg kell találnunk a módját annak, hogy a minőségi, bár mennyiségileg nem olyan sok, helyzetünkből gólokat tudjunk lőni. Mostanában egészen jól megy már az, hogy nagyon kemény csapatok ellen felvegyük a tempót, és óriási odaadással, hatalmas küzdéssel helytálljunk. A következő kihívás megtalálni a módját annak, hogy ebben a ligában meccset is tudjunk nyerni bárki ellen, mi tudjuk diktálni a tempót, uralni az adott mérkőzést. Ez talán még nehezebb. Dolgozunk tovább.”

bb-mac

fotó: Gabriela Ganzová/HC Banska Bystrica via MAC Újbuda-facebook

Extraliga, 2018. szept. 25., kedd.
Williams: 100%
K
Rajna: 94,5%
Datelinka, Marshall, Stastny, Faille, Sykora
1
Pozsgai, Macaulay, Klempa, Brown, Odnoga
Miller, Kubka, Zigo, Varga, Asselin
2
Burt, Dudas, Szabad, Nagy Krisztián, Terbócs
Mihálík, Sloboda, Tamási, Surovy, Bellus
3
Fejes, Garát, Orban, Langkow, Bodó
Biro, Gilak, Török, Cesik, Kabac
4
Bugár, Pápa, Kreisz, Szigeti
Ivan Droppa
E
Majoross Gergely
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 24:31 BBY PP Tamási Asselin Marshall
2-0 37:21 BBY Stastny Sykora Sloboda
54 Kapura lövések száma 24
8 Kiállításpercek 8

Így vágott vissza a Besztercebánya a MAC-nak

   

Két gól, sok nagy helyzet és jó néhány remek védés több mint öt percben.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum