Most rangadó igazán az örökrangadó

   

Két héten belül másodszor megy a Megyeri útra a Ferencváros, szeptemberben lejátsszák az alapszakasz mindkét lila–zöld derbijét.

Sokszor leírtuk már: a derbiken a legritkább esetben lehet kiindulni a csapatok tabellán elfoglalt helyéből vagy az előzetes latolgatásokból, az UTE és a Fradi akkor is túlnyomórészt izgalmas presztízsmeccseket vív, ha az egyiküknek jól megy, a másikuknak nem. De még akkor is, ha egyiküknek sem. Ezúttal viszont külön izgalmakat ad a meccsnek, hogy mindketten jól szerepelnek, az UTE négy meccs után második, a Fradi öttel negyedik a táblázaton.

A közvetlen előjelek a liláknál kedvezőtlenebbek. Legutóbb bár az első két harmadban fölényben játszottak, nem tudták legyőzni a Fehérvári Titánokat, majd közös megegyezéssel szerződést bontott a klub és a kiváló osztrák védő, Florian Iberer. Összességében két nehezebb és két könnyebbnek számító ellenfélen vannak túl Szilassy Zoltán tanítványai. Nyitásként két pontot vettek el a Fraditól, majd lelépték a KMH-t, aztán győztek az Acélbikák ellen is. Ezt követte három napja az a bizonyos fehérvári vereség, ahol a helyzetek megvoltak, a győzelem nem. Kérdés, mit tanult a csapat ebből az esetből. A kiindulási alap rendben van, egyelőre a legkevesebb gólt az UTE kapta, erre pedig lehet építeni.

A Ferencvárosnak sokkal nehezebb sorsolás jutott. Ötből ötször élcsoportba várt ellenfél várt rájuk, közte egy székelyföldi túrával. Négyszer túlóráztak, csak ötödik nekifutásra, a Dunaújváros ellen sikerült rendes játékidőben győzni, egy olyan meccsen, amely háromgólos vezetést követően vált szorossá. A legutolsó két mérkőzésen már kezdett egységbe forrni a támadó- és a védekező játék, sikerült viszonylag jól kihasználni a helyzeteket, és ezzel egy időben kevés gólon tartani az ellenfelet. A helyzetek kihasználása kulcskérdés lehet vasárnap Újpesten is, hiszen rendkívül stabil védelmet kellene feltörniük a győzelemhez a zöldeknek. A Fradinál is lesznek hiányzók, továbbra sem bevethető Dósa Krisztián és Myles Fitzgerald.

UTE-FTC_TSH2432-900

fotó: TSH fotó

“A fehérvári meccsünkön nagyon sokat tettünk a győzelemért, különösen az első negyven percben – kezdte blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Megvoltak a helyzeteink, de be is kellett volna lőni azokat. Viszont hiányzott a munkának az a része, amely ehhez kellett volna. Így nem tudtuk lezárni a meccset. A Titánok rendkívül gyors játékosai pedig rengeteg munkával ki tudták használni ezt a hiányzó munkánkat. Kielemeztük a csütörtökön történteket, a játékosokkal megbeszéltük, hol mi hiányzott, mire kell jobban odafigyelnünk. Szerencsére nem nagy dolgokban kell javulnunk, így egyszerű lehet a javítás. A derbin természetesen a presztízs is tét, mindenképpen szeretnénk ismét győzni, de ehhez összeszedettebbeknek kell lennünk, mint amilyenek Fehérváron voltunk.”

“Örülünk, hogy sikerült megszerezni első hárompontos győzelmünket – mondta Fodor Szabolcs, a Ferencváros vezetőedzője. – Szeretnénk megőrizni a lendületünket, így természetesen győzni megyünk Újpestre. Nem akarunk sokat foglalkozni az ellenféllel, az a célunk, hogy a saját játékunkat rá tudjuk kényszeríteni. A helyzetkihasználás továbbra is kulcskérdés nálunk, ebben van javulási potenciálunk. Az UTE jó csapat, remélem, hogy izgalmas, érdekes, szórakoztató mérkőzést játszunk vasárnap este.”

UTE–FTC-Telekom 4-5

   

Emberére akadt egymásban a két csapat az idén, másodjára sem tudták dűlőre vinni a dolgot rendes játékidőben.

A szezonnyitó örökrangadóhoz képest – amelyet az UTE húzott be túlórában, gólszegényebb körülmények között, 2-1 arányban – ezúttal lényegesen többször találtak be a felek. Az első harmadban a vendégek domináltak, Leo Fitzgerald révén a vezetést is megszerezték, ám a másodikban fordult a koreográfia, amit az a statisztikai adat is illusztrál, miszerint a hazai gárda nem kevesebb, mint 20 alkalommal találta el Arany Gergely kapuját. Ekkor már mínusz kettőről kellett kapaszkodniuk a liláknak, hiszen Nagy Gergő a 22. percben növelte a Fodor Szabolcs-csapat előnyét. A második szünetig nemhogy egyenlíteniük sikerült a hazaiaknak, a vezetést is átvették, sorrendben Huba, Csányi, Huba volt eredményes. Az utolsó húsz percben újabb fordulatok következtek, Tóth Adrián talált be hamarjában, majd Hegyi Ádám is örülhetett volt klubja ellen, ismét az FTC-Telekom állt 3 pontra. Peter Huba nem hagyta, az 53. percben mesterhármasig jutott, 4-4.

A továbbiakban újabb gól nem esett, jöhetett a hosszabbítás. Ekkor előbb a zöldek előtt adódott ziccer, majd a lilák hoztak össze kettőt. Jött egy páros kiállítás, aztán nem sokkal az utolsó dudaszó előtt Tóth Adrián meglódult, és 64:52-nél nemes egyszerűséggel a jobb felsőbe bombázott. 5-4-re nyert a Ferencváros, amely ezzel ellenfelét megelőzve felkapaszkodott a tabella 3. helyére.

UTEFTC

Fotó: TSH Fotó

Igazi hokicsemege volt, méltó a hagyományokhoz

   

Vezetőedzői nyilatkozatok az UTE–FTC-Telekom mérkőzés után.

Szilassy Zoltán: “Őrült meccs volt. Álmosan kezdtünk, de a második harmadunk parádés volt, kombinatív, gyors játékkal. A harmadik kaotikusra sikerült, dupla challenge-dzsel, megadott Fradi- és anullált Újpest-góllal. Jó döntések születtek, de nekünk ez kicsit sok volt. Mégis felálltunk: nem játszottunk jól, de a srácok tartására büszke vagyok. A védekezésünkön dolgoznunk kell.”

Fodor Szabolcs: “Igazi hokicsemege volt, méltó a derbi hagyományaihoz. Le a kalappal a srácok előtt, nagyon odatették magukat a meglehetősen feszített menetrendünk ellenére. Megérdemelt győzelmet arattunk, ráadásul idegenben a derbin – ez mindig óriási fegyvertény.”

forrás: nso.hu

Erste Liga, Megyeri út, 1010 néző. Játékvezetők: Varjú, Varjú, Pálkövi, Kis-király.
Sila: 87,8% (Ágoston)
K
Arany: 89,5% (Pleszkán)
Huba, Szaller, Sikorcin, Hebar, Ropret
1
Hegyi, Rantanen, Pavuk, Nagy G., Tóth A.
Nagy N., Kovács A., Benk, Csányi, Stefishen
2
Jászai, Fitzgerald L., Walls, Karmeniemi, Switzer
Varga, Kiss, Nemes, Kocsis, Sági Martin
3
Sarcia, Boros, Roczanov, Tóth G., Rafaj
Pokornyi, Horváth, Szalma, Kovács S., Schmál
4
Hardi, Lengyel, Farkas, Tóth Renátó, Tóth Richárd
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
E
Fodor Szabolcs, Hennely Yul
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:20 FTC Fitzgerald L. Switzer Walls
0-2 21:28 FTC Nagy G. Tóth A. Karmeniemi
1-2 27:30 UTE Huba Ropret
2-2 30:10 UTE Csányi Stefishen Benk
3-2 37:53 UTE PP Huba Hebar Ropret
3-3 43:54 FTC Tóth A. Karmeniemi Nagy G.
3-4 48:26 FTC Hegyi Tóth A.
4-4 52:16 UTE PP Huba Ropret
4-5 64:52 FTC Tóth A. Karmeniemi Arany
38 Kapura lövések száma 41
14 Kiállításpercek 14

Az UTE–FTC-Telekom galériája

 

Az UTE–FTC-Telekom góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk