Ki nyeri a lőpárbajt Erdélyben?

   

A Csíkszereda–Brassó meccsen Jereme Tendler és Becze Tihamér személyében a góllövőlista első két helyezettje néz farkasszemet.

Az Erste Liga mezőnyében a Sportklub játszotta az egyik legkevesebb mérkőzést, Leo Gudas fiai négy találkozón vannak túl. Ehhez képest egyáltalán nem állnak rosszul, 11 pontjuk a harmadik helyre elég a tabellán. A megszerezhető pontok közel 92%-át eltették, ez magasan a legjobb arány a mezőnyben. A DAB és a DEAC két meccsel játszott többet náluk, mégis csupán egy ponttal előzik őket az első és a második helyen. A Brassó öt meccsnél tart, a gyengébb csapatokat verték, de az élmezőnyhöz tartozóktól kikaptak, így a Szereda ellen bizonyíthatják, hogy valóban a liga legjobbjai között kell őket számon tartani. A Csíkszereda szoros meccsen nyert az FTC és a DEAC ellenében, míg a Gyergyót és a Vasast viszonylag simán győzte le. A csapatban a légiósok mellett Becze Tihamér tűnik ki, négy meccsen lőtt hat gólt, adott három gólpasszt, a második játékhét legjobbjának választották. Részegh Tamásnak is kijött a lépés, a 21 éves csatár második szezonját tölti az Erste Ligában, tavaly a Fehérvári Titánok csapatában 15 meccsen jutott szóhoz, 3-3 gólt és gólpasszt jegyeztek fel a neve mellé. Ehhez képest idén 8 pontnál jár: a Fradi ellen gólt lőtt, egyebekben jóformán kettesével adja az asszisztokat, plusz/mínusz mutatója pedig +9-en, ami a második legjobb a teljes mezőnyben.

A Brassó legjobb mezőnyjátékosa Jereme Tendler, aki 8 gólt szerzett, ezzel vezeti is a listát, közvetlenül utána jön Becze. Tendler mellett még két játékos ért el pont/meccses átlagot a Brassóban: a svéd Mikael Lidhammar (4+4) és Roberto Gliga, aki ugyan eddig csak egyszer talált be, de 5 gólpasszt adott. Mint említettük, a Coronának eddig nem ment fényesen a jobb csapatok ellen, így ha hétfőn nyerni tudnának, azzal nemcsak fontos pontokkal gazdagodnának, az önbizalmuknak is jót tenne. Márpedig azok után, hogy a DEAC és a DAB elleni két meccset 2-10-es gólkülönbséggel veszítették el, ez utóbbira talán még nagyobb szükségük van, mint magára a három pontra.

SCC-BRA-1b-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

SC Csíkszereda–Brassó 6-1

   

A Sportklub már az első harmadban eldöntötte a romániai bajnokiként is megrendezett meccset és továbbra is őrzi veretlenségét.

A hazai jégen játszó Sportklub bár kihagyta a mérkőzés első emberelőnyét, a brassói kiegészülés után 4 másodperccel megszerezte a vezetést Becze Tihamér góljával. A csíkszeredaiak szinte azonnal megszerezték a második találatukat: 16 másodperccel később Andrej Taratuhin is bevette Patrik Polc kapuját. A két gyorsan bekapott gól után Greg Lindqvist időt kért. A második emberfórt 1 perc alatt kihasználták a csíkiak Farkas Tamás révén. A második harmad elején Craig Cescon begyűjtött egy 2+10 perces büntetést, amivel nem éltek a hazaiak, de a 24. percben Sándor Zoltán góljával már 4-0 volt az előnyük. Ezt követően 4 percen át emberelőnyben játszhattak a brassóiak, eredménytelenül. A mérkőzés felénél Taratuhin újra betalált Polcnak, az ötgólos csíki vezetésnél Tőke Zoltán érkezett a vendégek kapujába. A 33. percben a dán Anders Lindhamar góljával szépített a Brassó. A záró játékrész egyetlen gólt hozott, Becze Tihamér kettős emberelőnyben beállította a 6-1-es végeredményt. A meccs végjátékában a brassóiak gólszerzője, Lidhammar szúrásért végleges kiállítást kapott, tehát nem játszhat csapata soron következő bajnoki mérkőzésén.

A Sportklub 5 mérkőzés után őrzi veretlenségét és vezeti az Erste Ligát, míg a brassóiak 3-3 győzelemmel és vereséggel állnak.

SCC-DAB_20180225-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

Nagyon jó érzés, hogy az első helyen vagyunk

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a Csíkszereda–Brassó mérkőzés után.

Leo Gudas: “Nagyon jó érzés, hogy nyerni tudtunk, és hogy az első helyen vagyunk ezzel a három ponttal. A srácok nagyon-nagyon jól játszottak. Remekül kezdtük a meccset, majd egyszerű és remek hokit mutattunk. Kulcsfontosságú volt, hogy már a mérkőzés elején sikerült két gólt lőni.”

Greg Lindqvist: “Az első pár perc jó volt számunkra, több lehetőséget is kihagytunk, majd jött egy rossz csere és a gól, utána rögtön a következő. Nagyon hamar kaptuk a harmadikat is emberhátrányban. Megvannak a lehetőségeink, hogy négy-öt gólt szerezzünk, de ezek nem mennek be. Ez nagyon frusztráló. Védekezésben pedig könnyű gólokat engedtünk ma is. Öt az öt ellen jól játszunk, de sok büntetést szedünk össze, és sokat hibázunk, így nem lehet meccset nyerni.”

forrás: Sportklub-facebook

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 1900 néző. Játékvezetők: Crisan, Crisan, Bandi.
Onodi: 96,6% (László)
K
Polc: 72,2% (Tőke: 92,9%)
Papp, Belov, Becze, Valchar, Részegh T.
1
Carlson, Cescon, Tendler, Lidhammar, Gliga
Sulakov, Farkas, Panov, Taratuhin, Rokaly Sz.
2
Boriszenko, Clarke, Mihály Á., Tranca, Bíró G.
Flinta, Salló, Fodor, Casaneanu, Bíró T.
3
Bors H. F., Nagy, Molnár Zs., Péter, Zsók
Bors A., Györfy, Sándor, Antal, Rokaly N.
4
Vasile, Bíró O., Mihály E., Molnár Z., Bíró M.
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Greg Lindqvist
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 05:49 SCC Valchar Becze
2-0 06:05 SCC Rokaly Sz. Taratuhin Panov
3-0 13:48 SCC PP Farkas Panov Sulakov
4-0 23:11 SCC Sándor Antal
5-0 30:05 SCC Taratuhin Rokaly N. Panov
5-1 32:47 BRA Lidhammar Carlson Tendler
6-1 47:43 SCC PP2 Becze Valchar Sulakov
32 Kapura lövések száma 29
10 Kiállításpercek 49

A Sportklub–Brassó képekben

 

A Csíkszereda–Brassó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum