A Vasas ellen térne vissza a sikerekhez a Brassó

   

Ladányi Balázs csapata azonban a Csíkszereda ellen is bizonyította, hogy nem adja olcsón a bőrét.

A Corona négy mérkőzésen van túl az Erste Liga 2017/18-as kiírásában, és eddig igen felemás képet mutatott. A Vienna Capitals farmcsapatát és a Fehérvári Titánokat magabiztosan verték, majd a DAB ellen idegenben, a DEAC-cal szemben hazai pályán szenvedtek egyértelmű vereséget. Mindennél jobban mutatja ezt a gólkülönbség: az első két meccsen 15 gólt lőttek, és csak négyet kaptak, míg az erősebb kihívókkal szemben mindössze kétszer voltak eredményesek, de tízszer kapituláltak. A Schiller-Vasas HC öt meccset játszott már, négy pontot hozott össze, háromszor is csak hosszabbításban zárultak le a dolgok: a Debrecen és a Vienna Capitals legyőzte őket, a Hokiklub Budapesttől elvették a pluszpontot.

Az egyik legérdekesebb kérdés, hogy Brassóban ki kezd a kapuban. A Sportklub elleni pénteki mérkőzésig többnyire az észt Villem-Henrik Koitmaa kapott bizalmat, amit a Debrecen és a Hokiklub Budapest ellen meg is hálált, csak a Vienna Capitals otthonában védett valamivel gyengébben. Mögötte Tóth Károly Balázs a második számú hálóőr, őt egyből a mély vízbe dobta be a szakvezetés. A 19 éves kapus három év linzi légióskodás után tért haza, először a DAB ellen kapott lehetőséget, 34 percig állta az újvárosi rohamokat, 0-5-nél cserélték le, de a helyére beálló észt sem tudott mit kezdeni a gólratörően játszó Acélbikákkal. Ezek után pénteken a Csíkszereda ellen is vele kezdtek, és nem kis szerepe volt abban, hogy az esélyekhez képest sokáig szoros volt az állás. Ladányi Balázs vezetőedző külön meg is dicsérte a mérkőzés utáni interjúban.

Akár ő, akár Koitmaa kezd, a Brassó nem veheti fél vállról a találkozót, akkor sem, ha az ellenfélnél olyan játékosok hiányoznak, mint Pápa Márton. A Sportklub ellen 31-szer találták el a kaput a piros-kék fiatalok, ami intő jel kell legyen Greg Lindqvist tanítványainak. Egy újabb botlás ráadásul igen kényelmetlen helyzetbe hozná a Brassót, amely így akár a Schiller-Vasas mögé kerülhetne a tabellán.

“Pénteken olyan meccset játszottunk, ahol semmi sem sikerült – mondta Greg Lindqvist. – Az első harmad után három-négy góllal kellett volna vezetnünk, de semmit sem sikerült belőnünk. A Vasas tele van fiatalokkal, lelkesek, hajtanak, remekül korcsolyáznak, gyorsak. Ha nyerni szeretnénk ellenük, akkor mindent jobban kell csinálnunk, mint a Debrecen ellen,. Jobban kell lőnünk, többet kell korcsolyáznunk, több lövést kell blokkolnunk, pontosabban kell passzolnunk, kevesebbet kell egyéni játékot játszanunk, nagyobb forgalmat kell csinálnunk a kapujuk előtt, és így tovább. A jó hír ebben, hogy ezeken egyszerűen lehet javítani.”

“Tulajdonképpen elégedettek voltunk azzal a munkával, amit a srácok beletettek a Csíkszereda elleni meccsbe – értékelt Ladányi Balázs, a Vasas vezetőedzője. – Közel két harmadon keresztül sikerült tartani velük a lépést, aztán viszont elléptek tőlünk. Megvolt a lövésszámunk is, de sajnos ezek a lövések általában nem voltak olyan minőségűek, amelyekből igazi gólveszély alakulhatott volna ki. Nem lesz könnyű dolgunk a Brassó ellen, mert hazai bemutatkozó meccsükön nagyon kikaptak, ezért biztos javítani akarnak. Igyekeznünk kell, hogy ezúttal hatvan percen keresztül képesek legyünk menni velük. Javulnunk kell hátul a védekezésben és elől a helyzetek kihasználásában, kevés gólt lövünk, és azért arra számítanunk kell, hogy 1-2 lőtt góllal ebben a mezőnyben nagyon nehéz lesz meccseket nyernünk.”

Corona Brassó–Schiller-Vasas 4-0

   

Az élmezőnybe várt hazaiaknak két pofon után sikerült visszatalálniuk a győzelmek útjára, de a Vasas sem omlott össze a nyomás alatt.

Az első harmadot erősen megtolta Greg Lindqvist legénysége, majdnem hússzor lőttek kapura, Villem-Henrik Koitmaa-nak pedig kétszer kellett kapitulálnia, előbb Boriszenko, majd Jereme Tendler iratkozott fel a gólszerzők közé. A második menetben hasonló volt a forgatókönyv, azzal a különbséggel, hogy lövésmennyiségben Ladányi Balázs tanítványai is eljutottak a két számjegyig. Eredményes azonban ekkor is csak a Corona bírt lenni, előbb az első találatát jegyző dán légiós, Frans Nielsen, majd Roberto Gliga révén, így jutottak el a felek a 4-0-ig. Ami egyben a végeredménynek is bizonyult, hiszen az utolsó felvonásban senki sem talált be. A Brassó csatlakozott a 9 pontosok sűrű csoportjához, míg a Schiller-Vasas elmondhatja, hogy bár a maga részéről gólszegény erdélyi túrát abszovált, egymás után két favoritot sem hagyott betalálni 4-nél többször.

Még messze vagyunk attól, amit látni szeretnék

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a Brassó–Vasas mérkőzés után.

Greg Lindqvist, Brassó: “Kötelező volt a győzelem számunkra, hiszen nálunk sok a tapasztalt játékos, a Vasas pedig fiatal csapat. Jó eredményt értünk el, még több gólt szerezhettünk volna, de a kapusuk jó formában védett. Még mindig messze vagyunk attól a hokitól, amit látni szeretnék, sokat hibázunk, vannak rossz passzok. Javulnunk kell a kapu előtt és a helyzetkihasználásban is.”

Ladányi Balázs, Vasas: “Elégedett vagyok azzal, amit a meccs végén láttam, hogy nem adtuk fel, de erősebbnek kell lennünk mindkét kapu előtt. Több gólhelyzetet kell teremtenünk, mert úgy lehet esélyünk pontszerzésre. Ezúttal a Brassó jobb volt, gratulálok nekik.”

Forrás: jegkorongszovetseg.hu

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 615 néző. Játékvezetők: Nebojsa, Nebojsa, Mihai.
Polc: 100% (Tőke)
K
Koitmaa: 91,7% (Tóth)
Carlson, Cescon, Tendler, Lidhammar, Gliga
1
Bukor, Kováts, Szlama, Székely-Mádai, Turbucz
Boriszenko, Nagy, Mihály Á., Tranca, Zsók
2
Tornyai, Surányi, Fliszár, Bödök, Varga
Bors, Bíró O., Molnár Zs., Bíró G., Péter
3
Bálint, Seregély, Csiki, Szlépka, Czakó
Gajdó, Mihály E., Nielsen, Molnár Z., Bíró M.
4
Gágyor, Rózsa, Hegyi
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:09 BRA Boriszenko Tranca
2-0 15:29 BRA Tendler Carlson Gliga
3-0 21:32 BRA Nielsen Molnár Z.
4-0 30:06 BRA PP Gliga Carlson Lidhammar
48 Kapura lövések száma 23
14 Kiállításpercek 6

A Brassó–Schiller-Vasas összefoglalója

   

Az első gól technikai probléma miatt hiányzik az összefoglalóból.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
május 23., csütörtök
VB 16:15 CANSUI 3-2 HVÉGE
  • SPORT 2
VB 16:15 RUSUSA 4-3VÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CZEGER 5-1VÉGE
  • SPORT 2 (22:45)
VB 20:15 FINSWE 5-4 HVÉGE
  • SPORT 2
május 25., szombat
VB 15:15 RUSFIN 0-1VÉGE
  • SPORT 2
VB 19:15 CANCZE 5-1VÉGE
  • SPORT 2
május 26., vasárnap
VB 15:45 RUSCZE 3-2 BVÉGE
  • SPORT 1
VB 20:15 CANFIN 1-3VÉGE
  • SPORT 1
május 28., kedd
NHL 02:00 BOSSTL 4-2VÉGE
május 30., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 2-3 HVÉGE
június 2., vasárnap
NHL 02:00 STLBOS 2-7VÉGE
június 4., kedd
NHL 02:00 STLBOS 4-2VÉGE
június 7., péntek
NHL 02:00 BOSSTL 1-2VÉGE
június 10., hétfő
NHL 02:00 STLBOS 1-5VÉGE
június 13., csütörtök
NHL 02:00 BOSSTL 1-4VÉGE
Partnerünk