Koncentrált Fehérvár várja az Innsbruckot

   

A bivalyerős Klagenfurt legyőzése után látszólag gyengébb ellenfél érkezik a Raktár utcába. De a látszat sokszor csal az EBEL-ben.

Három meccsből két szép győzelemmel – utóbbit büntetőkkel érte el a csapat – a tabella 4. helyén várja a folytatást a Fehérvár AV19. Ez kiváló szezonstartnak tekinthető, hiszen a Bécsben elszenvedett szoros vereségen sincs semmi szégyellni való. Annál inkább, hogy a játék is kifejezetten tetszetős, támadásban és védekezésben is nagy energiaszintű hokit mutatnak a volánosok, és Mac Carruth kapusra is mindig lehet számítani. Sokat elmond néhány adat is. Például az, hogy eddig nem kevesebb, mint 8 hokis iratkozott fel a gól-, illetve 13 a pontszerzők közé, vagyis modhatni, hogy egyenletesen jó formában játszik mindenki. Már aki játszhat: Meland, Sarauer és Sárpátki továbbra sem áll rendelkezésre sérülés miatt.

A szombat délutáni-esti ellenfél korántsem lehet büszke az eddig történtekre. Jó ismerősünk, Rob Pallin együttese alaposan átalakult nyáron, egy híján tucatnyi játékosa távozott – köztük a magyar válogatott bekkje, Kevin Wehrs –, akiket az érkezők egyelőre mintha nem tudnának pótolni. Az Innsbruck összesen 1 pontot szerzett, még a nyitómeccsen, a Dornbirn ellen, amikor túlórában maradt alul. Másodjára 3-6-os vereség következett megint hazai jégen a Grazcal szemben, majd péntek este kiütéses pofonba szaladtak bele Bécsben, a 2-8 némiképp demoralizálhatta a csapatot.

Persze simán lehet az is, hogy épp emiatt a 8-as miatt sokkal elszántabban lépnek jégre ellenünk az innsbruckiak, hiszen a jégkorong olyan sport, ahol soha nem szabad felülni a látszatnak, bármilyen tendencia megfordulhat egyik pillanatról a másikra. Lényegében erre hívta fel a figyelmet a klub hivatalos honlapján Hannu Järvenpää vezetőedző is: „Az Innsbruck nehéz mérkőzésen van túl, de koncentráltnak és alázatosnak kell maradnunk, hiszen ha ez nem történik meg, nagy akadályokba ütközhetünk. Boldog vagyok, hiszen újabb két pontot tudtunk begyűjteni, de bizonyos helyzetekben élesebbnek kell lennünk.”

A két csapat eddig 42-szer csapott össze egymással az EBEL-ben, amelyek során 23-szor a magyarok, 19-szer az osztrákok örülhettek. Az előző szezonban viszont az Innsbruck háromszor nyert – egyszer büntetőkkel –, igaz, a legutóbbi találkozót a Fehérvár húzta be 2017. december 21-én, egy hazai pályás 3-2-vel. Innen és így kellene folytatni.

A meccs 17:30-kor kezdődik, a Digi Sport 1-en élőben közvetíti.

avs2018

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Fehérvár–Innsbruck 5-4

   

Sofron Istvánék izgalmas mérkőzésen, hosszabbításban győztek.

A találkozó kiegyenlített csatával indult, érződött a feleken, hogy egy nappal korábban is játszottak meccset. A harmad közepén enyhe Innsbruck-fölény alakult ki, ám ez véget ért egy védelmi hiba után. Kóger és Philips 2 az 1 ellen megléptek, ekkor még kimaradt a helyzet, viszont beszorultak a vendégek, szabálytalankodtak, a 6 az 5 elleni akció végén Kóger előtte a korongot Climie lábai között (1-0). Fél perc sem telt el, amikor eljött a meccs első emberelőnye, de a Fehérvár nem tudott kialakítani komolyabb lehetőséget. A harmad második felében a tiroliak sok védelmi hibát követtek el. Két perccel a dudaszó előtt Carruth két bravúrt is bemutatott, amikor megfogta a korongot, tömegjelenet alakult ki, a játékvezetők kiosztottak 1-1 kisbüntetést. A 4 a 4 elleni játékhelyzet a magyar csapatnak kedvezett: Stipsicz a kapu előtt üresen érkező Sofronnak passzolt, aki kicselezte a vendégek kapusát és belőtte a második Volán-gólt (2-0).

A második játékrészben egy sokkal összeszedettebb Innsbruck várta a Fehérvárt. A 26. percben Yogan kapu mögülről érkező passzára Stach érkezett jó ütemben, szépítettek a vendégek (2-1). Alig több mint öt perccel később Sofron kiváló keresztpasszt adott Szabó Krisztiánnak, aki visszaállította a kétgólos különbséget (3-1). A találat után nem sokkal emberhátrányba került a magyar együttes, amit hiába védekezett ki, Szabó Dániel visszatérése után 1 másodperccel Spurgeon belőtte a kipattanót (3-2). A harmad végén megint 4 az 5 ellen kellett játszaniuk a fehérváriaknak, ezt a tiroli előnyt Yogan váltotta gólra, miután kimozgatták Carruth-t (3-3). A középső húsz perc osztrák fölényét jól jelzi a 16-7-es kapura lövési mutató is.

A harmadik harmad első fele a büntetésekről szólt. A 43. percben emberhátrányba kerültünk, Carruthnak meggyűlt a baja a korong megjátszására vonatkozó szabálymódosítással. Később Szabó Krisztián és Boivin kapott páros büntetést, aztán a Tikkanen, Antonisch duó ülhetett ki a büntetőpadra. Lammers bottal lökésénél emberelőnybe került a Fehérvár, a legnagyobb lehetőség Sofron kék vonalas lövése volt. Az 59. percben hatalmas esély adódott a Volán előtt: Boivin holtidőben, indokolatlanul nekiesett Szabó Krisztiánnak, ezért kétperces büntetést kapott. A fórt Sofron bombájával kihasználta a magyar együttes, Kuralt kiválóan takarta a kilátást Climie elől (4-3). Ezt követően, akárcsak pénteken a Klagenfurt, az Innsbruck lehozta a kapusát, és sajnos ugyanúgy eredményesen, a korong egy Caruso által felborított játékosról került Carruth kapujába (4-4).

A hosszabbítás 27 másodpercig tartott, Kuralt lövése bevágódott Climie botos kesztyűje mellé. A győztes gólnál Sofron gólpasszt jegyzett, így 2+2 pontot gyűjtött szombat este. A Fehérvár 5-4-re győzött, a hétvégét két túlórás sikerrel, 4 ponttal zárta.

avshci-201809

Fotó: Soós Attila (Fehérvár AV19)

Az ellenfelünknél véd a liga legjobb kapusa

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a Fehérvár–Innsbruck mérkőzés után.

Hannu Järvenpää:  “Nagyon vegyes érzéseim vannak, két nap alatt másodszor történt meg, hogy már a kezünkben volt a meccs, az utolsó percben azonban kapuslehozatalos gólt kaptunk. Ezeket az utolsó perceket elemeznünk kell. Persze a két ponttal is boldog vagyok, kemény meccset játszottunk, nagyon jó volt az Innsbruck is – de hát mégiscsak meg lehetett volna az a három pont is.”

Rob Pallin: “A Fehérvár jól kezdett, de a második és a harmadik harmadban mi kontrolláltuk a játékot, többet is elérhettünk volna. Azonban az ellenfelünknél véd a liga legjobb kapusa.”

EBEL, 2018. szept. 22., szombat.
Carruth: 89,2% (Kornakker)
K
Climie: 79,2% (Swette)
Caruso, Glenn, Luttinen, Koskiranta, Kuralt
1
Boivin, Lindner, Spurgeon, Sedivy, Yogan
Stipsicz, Tikkanen, Szabó K., Erdély, Sofron
2
Pedevilla, Stach, Lamoureux, Koper, Lavoie
Harty, Szabó D., Kóger, Hári, Phillips
3
Nussbaumer, Ross, Bar, Clark, Lammers
Láday, Sille, Szita, Reisz
4
Wachter, Paulweber, Antonitsch
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:22 FHA Kóger Phillips Harty
2-0 18:49 FHA Sofron Stipsicz Tikkanen
2-1 25:40 HCI Stach Yogan Sedivy
3-1 31:06 FHA Szabó K. Sofron Stipsicz
3-2 34:31 HCI Spurgeon Ross Lammers
3-3 39:03 HCI PP Yogan Clark Lamoureux
4-3 58:12 FHA PP Sofron Glenn Koskiranta
4-4 59:35 HCI Yogan Boivin Clark
5-4 64:27 FHA Kuralt Sofron Harty
24 Kapura lövések száma 37
14 Kiállításpercek 16

Nézzük meg együtt Sofron István 2G+2A-ját

   

Meg persze a többi találatot is az 5-4-es Fehérvár AV19–Innsbruck videó-összefoglalójában.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE 
EL 18:30 FTCSCC 
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum