A Sportklub egyértelmű célja a győzelem

   

Az Erste Liga-mezőny egyetlen veretlen csapata a fiatalosan agilis Schiller-Vasas HC-t fogadja.

Az SC Csíkszereda ebben a pillanatban a táblázat kellős közepét, a 6. helyet foglalja el, ami azonban csalóka, hiszen a csapat feleannyi mérkőzést játszott, mint a közvetlen élmezőny három 9 pontos tagja. Két meccsből két győzelem a csíki mérleg, egy pontvesztéssel fűszerezve, minthogy a Ferencvárost csak büntetőkkel tudták legyőzni, majd a Gyergyói HK elleni székely presztízsmeccset már simábban hozták.

Most hárommeccses hosszú hétvégére készülnek Leo Gudas tanítványai, és a péntek esti találkozót mintha inkább felvezetésnek tekintenék a DEAC és a Brassó elleni vasárnapi-hétfői rangadók előtt. “A csíki csapat célja egyértelműen a győzelem, hogy minél jobb hangulatban várhassák a vasárnap esti Debrecen, majd a hétfői Brassó elleni találkozókat – olvasható a klub hivatalos közösségi oldalán. – A többnyire fiatalokból álló Vasas eddig négy összecsapást tudott le, és egy hosszabbítás utáni győzelme mellé két hosszabbításos vereséget és egy rendes játékidőben elszenvedett súlyos vereséget tudhat a háta mögött.”

Hozó Levente másodedző is hasonló szellemben fogalmazott: “Mindkét hétvégi meccset meg szeretnénk nyerni, hogy jó hangulatban várhassuk a Brassó elleni összecsapást. A Vasast nem ismerjük még, nem játszottunk ellenük, de tudjuk, hogy zömében fiatalok alkotják a keretüket. Minden bizonnyal lesznek olyan játékosok, akik pihenőt kapnak, míg mások több lehetőséghez jutnak, mint eddig.”

Az újonc Vasasnak ez az első erdélyi túrája, amely értelemszerűen nem ígérkezik könnyűnek, hiszen a Szereda után vasárnap a Corona Brassóval is meg kell mérkőzniük a piros-kékeknek. Annyival nehezebb dolguk lesz, hogy nem utazott el a kerettel a kétgólos Pápa Márton, aki a MAC Újbudával Extraliga-mérkőzéseken méretheti meg magát. Mellette még két játékos hiányozni fog.

Ladányi Balázs vezetőedző a következőképpen nyilatkozott blogunknak várakozásairól: “Folytatni szeretnénk azt a játékot, amelyet eddig játszottunk. Mindent megpróbálunk kiadni magunkból, és azt reméljük, ez akár jó eredményt is hozhat. Sajnos az eredeti terveinkhez képest három játékossal kevesebben vagyunk. Pápa Márton a MAC-cal készül, aminek nagyon örülünk, míg ketten egyetemi elfoglaltságaik miatt nem tudtak velünk jönni. Abból a szempontból nem jött ez jól, hogy a mi fegyverünk leginkább az lehet, ha 60 percen keresztül nagyon sokat és gyorsan korcsolyázunk, ehhez pedig jó, ha négy teljes sorunk van. Most 4 csatársorunk és 3 hátvédpárunk lesz, ezzel kell megpróbálnunk megoldani a feladatokat. Nehéz ellenfelek következnek, de elsősorban a saját játékunkra kell koncentrálnunk.”

scc-mis_20180313-900

Fotó: Pál Zoltán (SC Csíkszereda)

SC Csíkszereda–Schiller-Vasas 4-1

   

Magabiztosan győzött a Csíkszereda az újonc ellen, amely becsülettel helytállt a liga egyik legnehezebb pályáján.

Aki könnyű mérkőzésre számított, annak szerencsére csalódnia kellett. Hiszen bár az első harmad derekán magához ragadta a vezetést a Sportklub – a húszéves Rokaly Szilárd volt eredményes, Andrej Taratuhin és Vitalij Sulakov passzából –, a Vasas nem hagyta magát, Turbucz Márton a 23. percben egyenlített. A szeredaiak nem hagyták, hogy ellenfelük momentumot kreáljon magának, hat és fél perccel később Becze Tihamér szerezte vissza az előnyt. A meccs felénél 2-1 volt tehát az állás a hazaiak javára, ami mindenképpen megsüvegelendő részeredmény Ladányi Balázs fiatal tanítványai részéről. A harmad végére azonban csökkent a koncentráció, amit Taratuhin használt ki. A harmad utolsó 24 másodpercére emberelőnybe került a Schiller-Vasas, majd miután 40:43-nál Beczét is kiküldték a játékvezetők, közel egy percen kettős előnyben játszhattak a vendégek. Nem sikerült élni a lehetőséggel, maradt a kétgólos vezetés a kék-fehérek javára. A győzelmet Sulakov biztosította be 10 perccel a rendes játékidő letelte előtt emberelőnyből, érdemes megjegyezni, hogy a harmadik és a negyedik gólnál is a Farkas Tamás, Rokaly Norbert kettős adta az asszisztot. Nem sikerült tehát a Vasas-bravúr, de az eredmény több, mint biztató, különösen annak fényében, hogy hárman nem tudtak Ladányi Balázs rendelkezésére állni, köztük a csapat egyik legjobbja, Pápa Márton, aki a MAC-cal Szlovákiába utazott.

A küzdéssel és a hajtással elégedett vagyok

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a Csíkszereda–Vasas meccs után.

Leo Gudas, SC Csíkszereda: „Olyan játékosoknak is lehetőséget adtunk, akik korábban nem vagy keveset játszottak. Összességében jó meccsen vagyunk túl, amelyen az ellenfelet egy gólon tartottuk, rendben volt a védekezésünk, míg elől számtalan helyzetet alakítottunk ki.”

Ladányi Balázs, Schiller-Vasas HC: „A célunk az volt, hogy kevés gólon tartsuk a Csíkszeredát, hiszen tudtuk, idénre nagyon erős brigádot raktak össze. Lehet azt mondani, hogy ez sokáig sikerült is. Volt egy-két hibánk, amiről beszélnünk kell, hiszen visszatérőkről van szó, amelyek megpecsételték a sorsunkat, és a végére nem tudtunk olyan közel kerülni, hogy sikerülhessen az egyenlítés. A küzdéssel és a hajtással elégedett vagyok, azt kaptuk a srácoktól, amit vártunk. Kitették a szívűket-lelküket, valószínű ennek is köszönhető, hogy ilyen szoros lett a találkozó. Az, hogy ilyen kevés gólt kaptunk a juniorkorú kapusunkkal, mindenképp megsüvegelendő.”

forrás: jegkorongszovetseg.hu

Erste Liga, Vákár Lajos Műjégpálya, 900 néző. Játékvezetők: Csomortani, Csomortani, Fehér, Andre.
Lakosil: 96,8% (László)
K
Tóth: 90,0% (Koitmaa)
Belov, Papp, Becze, Részegh T., Valchar
1
Bukor, Kováts, Székely-Mádai, Szlama, Turbucz
Farkas T., Sulakov, Rokaly N., Taratuhin, Rokaly Sz.
2
Surányi, Tornyai, Bödök, Fliszár, Varga
Salló, Flinta, Fodor, Sándor, Casaneanu
3
Seregély, Bálint, Szlépka, Czakó, Csiki
Györfy, Bors, Egyed, Horváth, Részegh Zs. A.
4
Hegyi, Gágyor, Rózsa
Gudas Leo, Hozó Levente
E
Ladányi Balázs, Revák Zoltán
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 08:59 SCC Rokaly Sz. Taratuhin Sulakov
1-1 22:27 VAS Turbucz
2-1 29:01 SCC Becze Valchar Részegh T.
3-1 39:14 SCC Taratuhin Rokaly N. Farkas T.
4-1 50:54 SCC PP Sulakov Farkas T. Rokaly N.
40 Kapura lövések száma 31
10 Kiállításpercek 8

A Sportklub–Schiller-Vasas góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum