Rangadóval kezd hazai jégen a Brassó

   

Az ellenfél DEAC is a felsőházba igyekszik, remek meccs sülhet ki ebből.

A Corona komoly vérveszteségekkel zárta hárommeccses túráját, két kulcsemberét vesztette el  a Dunaújváros elleni meccsét követően, így hiányosan várja a hazai Erste Liga-nyitányt. Bár azt is el tudjuk képzelni, hogy Garrett Clarke kiválása hasznukra lesz, hiszen a védő eddig 1 gólja és 2 gólpassza mellett 110 perc kiállítást is összeszorgoskodott magának összesen 7 Erste Liga és román bajnoki mérkőzésen. Márpedig a büntetőpadon ülve, vagy pláne az öltözőbe küldve nehéz segíteni a csapatnak. Cody Carlson esete kicsit más, róla még nem tudjuk, mennyire szorgalmasan gyűjti majd a büntetésperceket. Az viszont biztos, hogy egyszerre két légiós bekk hiányzik Greg Lindqvist keretéből, még szerencse, hogy időközben Mihály Ede és Bíró Ottó csatárból hátrébb került, így lesz hat vedője a csapatnak pénteken is.

A Debrecen már csütörtökön tábort vert Csíkszeredában, onnan megy át pénteken Brassóba. A DEAC a pesterzsébeti pontszerzés után három, relatíve könnyűnek tartott ellenféllel játszott, és ezeken a meccseken összesen egy pontot vesztett a Vasas ellen. Bár a viszonylagosan könnyűnek tartott ellenfelekről éppen az újpestiek is mesélhetnének, akiknek csütörtökön nem sikerült győzniük a Fehérvári Titánok ellen. Magyarán, azt is meg kell becsülni, amikor egy csapat ezeket a kötelezőnek ítélt pontokat valóban meg tudja szerezni. Az biztos, hogy Brassóban nagyon nehéz kihívás előtt áll a DEAC, Erdélyben a hazai pálya gyakorta valóban komoly előnyt tud jelenteni.

“A Brassó elképesztően kemény és jó ellenfél lesz – idézi David Musial vezetőedzőt a klub honlapja. – Olyan csapatról beszélünk, amelyik akár a bajnoki címért is harcba szállhat a szezon végén. Úgy gondolom, ők tipikus észak-amerikai, kemény, fizikai játékstílust képviselnek. Mi szeretnénk továbbra is elsősorban a saját játékunkkal foglalkozni, és természetesen egyszerűen játszani. Bízom benne, hogy ismét kemény munkát hagynak a srácok a jégen, és biztos vagyok abban, hogy ha a csapat újra a maximumot nyújtja, akkor remek mérkőzést fogunk játszani.”

Brassó–DEAC 1-6

   

Otthonában ütötte ki a Clarke-ot és Carlsont nélkülözni kénytelen Brassót a Debrecen.

Ahhoz képest, hogy micsoda gólparádé lett a vége, az első harmad meglehetősen eseménytelenül telt. Mindössze három kiállítást találni a jegyzőkönyvben, az utolsót Berta Ákos szedte össze fél perccel a harmad vége előtt. Ennek csak azért van jelentősége, mert a középső periódus elején emberhátrányból szerezte meg a vezetést a Debrecen, Németh Attila vette be a brassóiak kapuját, amelyet ezúttal nem Patrik Polc, hanem Tőke Zoltán védett. Ezt követően kissé felgyorsultak az események: a vendégek egy újabb hátrányt védekeztek ki sikeresen, majd Silló Arnold duplázta meg az előnyt. Két brassói kiállítás következett, amelynek következtében egy teljes percig kettős emberelőnyben játszhattak a debreceniek. Húsz másodperc is elég volt a harmadik gól megszerzéséhez, Kovács Bronson Zoltán volt eredményes. Itt még nem volt vége a debreceni hokitörténelem minden bizonnyal egyik legszebb harmadának, a pontot az i-re a jaroszlavli ifjú, Vlagyiszlav Kulesov tette fel, aki bő egy perccel a második harmad vége előtt belőtte a negyediket is. A Brassó nem tudta összeszedni magát a szünetet követően sem, öt békésebb perc után 30 másodpercen belül kaptak újabb két gólt, a 0-6 a padlót jelentette a számukra. A becsületgólt Jereme Tendler szerezte meg emberhátrányból. Három és fél perccel a vége előtt még volt egy csetepaté, amelynek Hugo Turcotte és Craig Kenneth Cescon voltak a főszereplői, de újabb gól nem született, a debreceniek lelépték Greg Lindquist csapatát.

Az elején a kapusunk tartott meccsben minket

   

David Musial vezetőedző nem spórolt Hetényi Zoltán dicséretével azok után, hogy a DEAC idegenben is 6-1-re nyert a Brassó ellen.

David Musial (vezetőedző, DEAC): „Nagyon boldog vagyok, hogy egy olyan jó csapat ellen tudtunk három pontot szerezni, amilyen a Brassó. Azt gondolom, az első húsz percben még nem voltunk egy súlycsoportban, csak a kapusunk tartott meccsben minket. Hetényi Zoltán kiváló teljesítményt nyújtott. A második harmadban aztán elkezdtünk úgy játszani, ahogy mindig is kellene, vagyis egyszerűen és koncentráltan. Ennek lett az a következménye, hogy nem követtünk el buta hibákat, ehelyett sorban lőttük a gólokat. A harmadik harmadban sem változtattunk a stílusunkon, továbbra is az egyszerűségre törekedtünk, különösen a védekező harmadunkban. Nagyon elégedett vagyok az eredménnyel.”

Greg Lindqvist (vezetőedző, ASC Corona Brassó): „Nagyon nehéz úgy hokimeccset nyerni, hogy nem találsz be az ellenfél kapujába. Elég helyzetünk volt ahhoz, hogy szorosabbá tegyük a mérkőzést, de túl sok túl könnyű gólt ajándékoztunk az ellenfélnek. Emellett túl sok rossz döntést is hoztunk. Már 120 perce nem lövünk annyi gólt, mint kellene, így nem is nyertünk. Különösképp lassúak voltunk a koronggal, ez volt az oka a gólképtelenségnek és a vereségnek.”

Erste Liga, Patinoarul Olimpic Brasov, 990 néző. Játékvezetők: Gergely, Gergely, Bandi, Redai.
Polc (Tőke: 81,2%)
K
Hetényi Z.: 97,1% (Nagy P.)
Cescon, Mihály E., Gliga, Lidhammar, Tendler
1
Kovács, Vuorijarvi, Hári, Németh, Turcotte
Bors, Nagy I., Mihály Á., Zsók, Tranca
2
Antal, Behal, Izacky, Salló, Novotny
Boriszenko, Bíró O., Molnár Zs., Péter, Bíró G.
3
Berta, Hetényi P., Kulesov, Molnár D., Silló
Vasile, Haraga, Bíró M., Nielsen, Molnár Z.
4
Erdei, Szokolov, Márton, Vincze
Greg Lindqvist
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 20:38 DEB SH Németh Hetényi P.
0-2 26:58 DEB Silló Molnár D.
0-3 29:38 DEB PP2 Kovács Hári Hetényi P.
0-4 38:47 DEB Kulesov Kovács Silló
0-5 45:44 DEB Silló Turcotte Molnár D.
0-6 46:12 DEB Németh Hári Turcotte
1-6 51:40 BRA SH Tendler Bors
35 Kapura lövések száma 32
31 Kiállításpercek 21

A Brassó–DEAC góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 11., csütörtök
U18 16:30 DENHUN 4-7VÉGE
április 12., péntek
NŐI 16:40 HUNAUT 1-0VÉGE
AL 18:00 LHLETO 4-5 HVÉGE
VÁL 18:00 POLHUN 5-2VÉGE
április 13., szombat
NŐI 15:00 HUNAUT 1-2 HVÉGE
VÁL 15:45 POLHUN 6-2VÉGE
AL 19:00 SZGFTC 4-5 HVÉGE
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR 
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
Partnerünk
Archívum