Bécsben szerezheti meg első győzelmét a Gyergyó

   

Jót tett a Vienna Capitals farmcsapatának, hogy érkeztek vele összemérhető ellenfelek is a bajnokságba.

Eddig két igazán nyerhető meccsük volt a sorozatban a bécsi fiataloknak, azokat be is húzták, így négy forduló után máris annyi ponttal állnak, mint az előző idényben 26 után. A Hokiklub Budapest ellen ráadásul ők játszották a hokit, szervezett játékot, iramos meccset hoztak össze, megérdemelten győztek. A Vasas ellen viszont csak 10 percig játszottak igazán jól, majd azt követően nagyot küzdöttek, ennek lett két pont az eredménye a túlórában. A két hazai meccsüket viszont az élcsoportba várt csapatok ellen játszották, és mindkétszer simán veszítettek. Santeri Heiskanen vezetőedző csalódott volt, hogy csapata nem tudta megmutatni erősségeit a Dunaújváros és a Brassó ellen.

Pénteken viszont egy olyan csapatot látnak viszont vendégül, amely ellen akár ez is sikerülhet, bár mérget venni nem lehet rá, ez is egészen biztos.

Egyelőre nem igazolta százszázalékosan az előzetes várakozásokat a Gyergyói HK. Bár a csapat augusztus eleje óta készül együtt, a közel egy hónapos felkészülést követően a hazai rendezésű Gyilkostó Kupán csak a harmadik helyre futotta, majd az Erste Liga-bemutatkozás alkalmával hazai jégen túlórában vereséget szenvedtek a Ferencvárostól, aztán sokkal simábbat a Csíkszeredától. Ezt hét közben megfejelték még egy román bajnokival is a Szereda ellen, amelyen 8-3-ra kaptak ki hazai jégen. Két bajnoki győzelmük van azért ebben a szezonban, egyet a Brassó ellen a romániai bajnoki nyitányukon arattak, egyet pedig kötelező jelleggel a Steaua ellen.

Az orosz légió elvben kibővült, már nyolcan alkotják, eddig Pesztunov, Szimakov és Vaszilcsenko játszott minden román és Ertse Liga meccsen, Jezsov, Vorobjov, Jelagin és a legújabb igazolás Vesutkin pedig rotálták egymást. A hét mezőnyjátékos mellett ott van a direkt az Erste Ligára igazolt fehérorosz Gorjacsevszkih kapus is – ő romániai bajnokikon a szabályok értelmében nem védhet –, így Alekszandr Trofimov edzőnek két játékost kell kihagynia a bécsi keretből. Az eredmények alapján úgy tűnik, egyelőre még keresik az optimális felállást a gyergyóiak, és bőven vannak sebezhető pontjaik. Hogy a bécsiek megtalálják-e ezeket a pontokat, vagy a gyergyóiak rutinja fog érvényesülni, érdekes kérdés.

Vienna Capitals II–Gyergyói HK 2-3

   

A gyergyószentmiklósiak ha szoros csatában is, de megszerezték első Erste ligás sikerüket.

A Gyergyói HK Bécsben küzdött a szezonbeli első győzelméért. Nyolc perc telt el a mérkőzésből, amikor a vendégek Pavel Vorobjov góljával megszerezték a vezetést, aztán a második harmad 30. másodpercében egy másik orosz légiós, Dmitrij Pesztunov révén megint betaláltak Tschrepitschnek. A meccs felénél Richard Schlögl szépített, a játékrész krónikájához pedig hozzátartozik Mario Fischer palánkra lökésért kapott 2+10 perces büntetése. A záró húsz perc derekán Góga Attila visszaállította a kétgólos különbséget, hiába, Alexander Maxa visszahozta a meccsbe a hazaiakat egy emberelőnyös találattal. A végjátékban Patrik Kittinger és Orbán Szilárd összemérte az erejét, a játékvezetők mindkettejüknek ötperces büntetéssel honorálták a bunyót. Az utolsó bő másfél percben 6 az 5 ellen próbálkozott az osztrák együttes, hiába.

A Gyergyói HK 3-2-re nyert, a gyergyószentmiklósiak vasárnap Dunaújvárosban folytatják túrájukat, míg a bécsiek a Hokiklub Budapestet fogadják a hét utolsó napján.

Erste Liga, Albert Schultz-Eishalle, 0 néző. Játékvezetők: Loicht, Loicht, Váczi, Reisinger.
Tschrepitsch: 90,0% (Wraneschitz)
K
Gorjacsevszkih: 93,5% (Ruczuj)
Pelz, Satmark, Hofer, Artner, Rohm
1
Jezsov, Góga, Szimakov, Pesztunov, Sára
Piff, Fischer, Bauer, Stockinger, Maxa
2
Kozma, Vaszilcsenko, Péter, Vorobjov, Csergő
Saari, Pallierer, Schlögl, Ranftl, Pohl
3
Orbán, Nagy, Daradics, Constantin, Timaru
Rejn, Hiltunen, Kittinger
4
György, Ferencz Csibi, Barabás, Benedek, Elekes Darabont
Heiskanen Santeri, Sjöquist Johan
E
Alexander Trofimov
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 08:01 GYE Vorobjov Csergő
0-2 20:30 GYE Pesztunov Szimakov Góga
1-2 31:16 VIC Schlögl Pohl Ranftl
1-3 48:09 GYE Góga Pesztunov Szimakov
2-3 50:59 VIC PP Maxa Satmark Pelz
31 Kapura lövések száma 30
19 Kiállításpercek 13

A Vienna–Gyergyó góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR INFO
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum