Glen Hanlon újabb nehéz összecsapásra számít

   

A DVTK Jegesmedvék harmadik sikerükre hajtanak, a Zólyom a legutóbbi Extraliga-szezonban elődöntős volt.

“Izgatottan várjuk újabb hazai mérkőzésünket – mondta a klub hivatalos honlapjának Glen Hanlon vezetőedző. – Nehéz összecsapásra számítok, hiszen nagyon erős együttessel fogunk találkozni. Fontosnak tartom, hogy fegyelmezetten játsszunk, és az eddigieknél kevesebb gólszerzési lehetőséget engedjünk az ellenfelünknek.”

“Két győzelmet szereztünk eddig hazai pályán, bár az eddig itthon fogadott két ellenfelünk kétségtelenül a mezőny gyengébbik feléhez tartozik – egészítette ki mindezt blogunknak Strenk Hunor, a miskolciak másodedzője. – Ugyanakkor látjuk, hogy ha szeretnénk valamit keresni itt, akkor a miskolci mérkőzéseinken minél több pontot kell gyűjtenünk. Természetesen ezúttal is a győzelemért hajtunk, bár a feladatunk nehezebb lesz, a Zólyom jóval erősebbnek ígérkezik, mint a Zsolna vagy a juniorválogatott volt. Sajnos pénteken nem állhat rendelkezésünkre Hajós Roland, aki még Kassán szenvedett agyrázkódást. A pótlását a kereten belülről oldjuk meg, valaki fellép a helyére. A junorok ellen hiányzott Tomás Slovák is, ő a Zvolen ellen már minden bizonnyal visszatér.”

A zólyomiak eddig a miskolciak négyével szemben még csak két mérkőzést játszottak, a mérlegük egy vereség és egy győzelem. 2-5-tel indítottak Kassán, amit a Detva elleni 6-1-es hazai siker követett, miközben a Liptovsky Mikulás elleni második fordulós meccsüket eltolták októberre. A Zvolen az első önálló szlovák bajnokság végén esett ki az élvonalból, ahová a sorozatot megnyerve 1997-ben került vissza két ezüstérem után. Azóta minden évben résztvevője az elit rájátszásának. 2001-ben és 2013-ban bajnoki címet szerzett, további négy alkalommal játszott döntőt. Tavaly az alapszakaszt a második helyen zárta, majd az elődöntőben elvérzett, de összességében pozitív benyomást keltett a csapat. A nyáron komoly átalakuláson mentek keresztül, bár a hazai kulcsjátékosok zöme – Rastislav Špirko, Peter Hraško, Michal Chovan, Petr Obdržálek, Peter Šišovský, Milan Kytnár és Adam Drgoň – a klubnál maradt. Igaz, Peter Hraškót épp csütörtökön adták kölcsön Gyetvára.

A légiósok kicserélődtek, és az újak között vannak figyelemre méltó játékosok. Kezdésnek például a kapus MacKenzie Skapski, akinek két meccs az NHL-ben is jutott, de általában az AHL és az ECHL között ingázott. Két fehérorosz játékos is van a keretben, a védő Csernok, illetve a csatár Gyemkov, utóbbival Szirányinak, Magosinak és Vas Jánosnak volt már alkalma kezet is fogni, mégpedig az 5-2-es magyar győzelmet hozó szentpétervári Magyarország–Fehéroroszország meccs végén. Sokat várnak a zólyomiak Vandane és Pöyhönen szereplésétől is.

A találkozó 18:30-kor kezdődik Miskolcon, tévéközvetítés ezúttal nem lesz.

dvtk2018-mis-tzs

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (jkb.hu)

DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen 0-5

   

Elvesztették hazai veretlenségüket a DVTK Jegesmedvék, a Zólyom elvitte a három pontot a Népkertből.

A csapatok nem töltötték az időt holmi tapogatózással, azonnal belevágtak a közepébe. Az első perctől óriási iramot diktáltak a felek, nem ragadtak le egyik térfélen sem, pillanatok alatt rohanták ide-oda a pályát. Ez ugyanakkor azzal járt, hogy kevés veszélyes helyzet alakult ki, a kapusoknak csak kisebb védenivalóik akadtak. Az első emberelőnyt a Jegesmedvék kapták a 6. percben, amelyben előbb Vas, majd másodpercekkel később Pance hagyott ki nagy helyzetet, utána viszont már nem adódott újabb lehetőség. Teljes létszámban hatalmas küzdelem folyt a jégen, és a helyzetek is megérkeztek. A 12. percben Somogyi a kapunak háttal indította útjára a korongot fonákkal, alig tévedett pár centit, majd Adorján hárított másodperceken belül kétszer is. A 15. percben a fehér mezes vendégek megszerezték a vezetést: a miskolciak eladták a korongot a saját harmadukban, Vandas passzolt a középen egyedül álló Handlovskyhoz, aki kapásból hatalmas gólt lőtt (0-1). Húsz másodperc múlva a Zólyom kezdhette meg első speciális támadójátékát, de aők sem értek célt vele. Szűk fél perccel a harmad vége előtt ismét előnybe kerültek a Jegesmedvék, Kulmala óriási helyzetet dolgozott ki magának a kapu előtt, de végül a védők tisztáztak.

A második harmad áthúzódó miskolci fórral indult, amelyben a legveszélyesebb helyzet Spirko előtt adódott, aki egy kontra végén fonákkal alig emelt mellé. Rögtön fordult a kocka, a vendégek játszhattak emberfölényben, és Adorján több nagy védése kellett, hogy ne változzon az eredmény. A sorminta folytatódott, újabb miskolci előny maradt kihasználatlanul. A 29. percben növelte előnyét a Zólyom: Handlovsky kék vonalas bombája a hátsó palánkról visszavágódott a kapu elé, Vandane azonnal lőtt, ezt még védte Adorján, ám a kipattanót Spirko már a hosszú sarokba emelte (0-2). Négy perc múlva ismét a miskolci hálóba került a pakk: Vandashoz került a miskolci harmad közepén, aki a kapu felé indult egy hazai játékossal a nyakán, de így is áttuszkolta Adorjánon és a gólvonalon (0-3). A 35. percben újabb miskolci hiba kellett a következő zólyomi találathoz: a kék vonalon adták el a korongot a hazaiak, Kytnár és Chovan vihette azt az egyetlen védőre, a sakk-mattra passzolt helyzet végén az utóbbi lőtt az üresen maradt kapuba (0-4). A gól után Glen Hanlon időt kért. Az utolsó percekben is vendégek támadtak többet, de fölényük meddő maradt.

Sajnos bekövetkezett az, amire a miskolci jégcsarnok megnyitása óta, 12 éve nem volt példa: verekedés tört ki a vendégszektornál. Maszkos, az arcukat sállal eltakaró zólyomi huligánok közelharcot provokáltak, ütötték a közelükben álló hazai szurkolókat, az elválasztó kordont ledobálták a lelátóról, végül a rendőrség bevetésére is szükség volt. Sajnos láttunk a lelátón vérző arcú miskolci drukkert is.

A harmadik játékrész így elég nagy késéssel indult, de végül bedobták a pakkot. Az első percekben inkább a küzdelem dominált, de azúttal masszívan álltak a védelmek mindkét oldalon. A 48. percben több mint másfél percre kettős előnybe kerültek a Jegesmedvék, ám ezt nem sikerült gólra váltani. Teljes létszámban kiegyenlített játék folyt, mindkét oldalon helyzetekkel és szép védésekkel. Az 56. percben Kytnár kapta a a korongot, teljesen egyedül keresztbe korcsolyázott Adorján előtt, megvárta amíg a kapus elfekszik, majd a vas alá lőtt (0-5). Bő két perccel a mérkőzés vége előtt ismét egy zólyomi játékos pihent két percet a büntetőpadon, ám a Jegesmedvék nem tudták elrontani Skapski shutoutját.

mis_o20

Fotó: Teszárovics Zsuzsa (jkb.hu)

Szeretnék elnézést kérni a lelátón történtekért

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen mérkőzés után.

Glen Hanlon: “A liga egyik legjobb csapatával találkoztunk, megérdemelten nyertek. Mi sokat hibáztunk, és ezt a Zólyom könyörtelenül kihasználta. Egészen kitűnően védekeztek emberhátrányban, mi pedig emiatt nem tudtunk mit kezdeni ezekkel a lehetőségekkel. Büszke vagyok a csapatra, mert remekül küzdöttek, ezt kell folytatnunk, csak jobban, kevesebb hibával.”

Andrej Podkonicky: “Kemény mérkőzésre számítottunk, és így is lett. Az első harmadban nem úgy játszottunk, ahogy kellett volna. Szerencsére mi lőttük az első gólt, és utána a második harmadban már jobb teljesítményt nyújtottunk, a góllövés is jobban ment, így el tudtuk dönteni a mérkőzés sorsát. Habár a csapat és a vezetők erről nem tehettek, de szeretnék elnézést kérni a lelátón történtekért. Nem tudjuk, hogy pontosan mi zajlott ott, de ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie.”

Extraliga, 2018. szept. 21., péntek.
Adorján: 80,8%
K
Skapski: 100%
Szirányi, Slovák, Miskolczi, Loiseau, Magosi
1
Drgon, Ulrych, Obdrzalek, Kytnár, Chovan
Crawford, Kiss, Pance, Kulmala, Somogyi
2
Vandane, Csernook, Vandas, Spirko, Handlovsky
Rusk, Milam, Harrison, Vas, Vincze
3
Zelenák, Pöyhönen, Holovic, Lusnák, Zuzin
Láda, Vojtkó, Ritó, Galanisz
4
Ruzicka, Halama M., Andrisík, Petrás, Sisovsky
Glen Hanlon
E
Andrej Podkonicky
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
0-1 14:36 ZVO Handlovsky Vandas Spirko
0-2 29:00 ZVO Spirko Vandane Handlovsky
0-3 32:16 ZVO Vandas Handlovsky
0-4 34:04 ZVO Chovan Kytnár
0-5 55:45 ZVO Kytnár Obdrzalek Chovan
25 Kapura lövések száma 26
4 Kiállításpercek 12

A DVTK Jegesmedvék–HKM Zvolen góljai

 

Magyar találatok ezúttal nem voltak, szlovákok azonban sajnos szép számmal.

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
március 22., péntek
EL 17:30 BRAGYE 5-3VÉGE
EL 18:30 FTCSCC 2-4VÉGE
március 23., szombat
EL 14:05 FTCSCC 6-1VÉGE
    • M4 SPORT+
EL 17:30 BRAGYE 1-2VÉGE
március 24., vasárnap
AL 16:00 ASPLHL 5-2VÉGE
AL 18:30 ETOSZG 8-4VÉGE
március 26., kedd
EL 17:30 GYEBRA 0-2VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 4-0VÉGE
március 27., szerda
EL 17:30 GYEBRA 4-1VÉGE
EL 17:30 SCCFTC 1-4VÉGE
március 29., péntek
EL 17:30 BRAGYE INFO
EL 18:30 FTCSCC INFO
március 30., szombat
AL 18:00 SZGETO 
AL 19:00 LHLFTC 
március 31., vasárnap
EL 17:30 GYEBRA 
EL 17:30 SCCFTC 
Partnerünk
Archívum