Az UTE átveheti a vezetést az Erste Ligában

   

Ehhez Fehérváron kellene vernie a Titánokat.

Legyőzésük általában nem okozott az ellenfeleknek, a Brassó 8-3-ra, a DEAC 6-2-re nyert a Volán-farm ellen, eddigi egyetlen győzelmüket a Hokiklub Budapest vendégeként érték el hosszabbításban, még az első fordulóban. Előzetesen mindenki többet várt a fehérváriaktól, pedig ha vetünk egy alaposabb pillantást a keretre, akkor egyértelművé válik, miért nincs könnyű dolga Kiss Dávid vezetőedzőnek. A csapat alaposan átalakult a nyáron, és úgy tűnik, egyelőre több okból sem várható tőle az elmúlt években megszokott masszív teljesítmény. Egyrészt az új légiósok eddig nem hozzák azt a szintet, mint a tavalyiak, másrészt páran felkerültek az EBEL-es csapathoz, harmadrészt kétszer annyi 1999-es vagy későbbi születésű játékos található a keretben, mint egy szezonnal korábban (szám szerint 12-en vannak), nekik pedig még idő kell, amíg megszokják a játékot a felnőttek között. Igaz, három meccsen vagyunk túl mindössze, tehát a világvége-hangulatnak még egyáltalán nincs itt az ideje. Ráadásul a fiatalok közül örömteli módon nem mindenkinek jelentett gondot az átállás, a csíkszeredai születésű Mihály Ákos például nem illetődött meg a feladattól, ő első felnőttmeccsén egy gólpasszal és +2-vel zárt egy 2-1-re megnyert találkozón, a másodikon meglőtte első gólját, a harmadikon két asszisztot adott, máris négy pontnál jár tehát.

Az UTE ellen azonban egymaga kevés lesz, hiszen Szilassy Zoltán csapata kis híján 100%-os teljesítménnyel áll a tabella harmadik helyén. A csapat csak a Ferencváros ellen veszített egyetlen pontot, az előtte lévő DAB és DEAC is egy meccsel többet játszott nála, tehát egy győzelemmel rögtön az Erste Liga élére is állhatnának. A csapat küzdelmes meccseket játszott a Fradi és a DAB ellen, amelynek során a légiósok bizonyították, hogy nem véletlenül vannak ott, ahol vannak, a fontos pillanatokban vezérek tudtak lenni. Mellettük Nemes Benjámin és Varga Arnold is kitűnik ponterős játékával a keményebb ellenfelek ellen. A csapat előtt kemény hét áll, hiszen csütörtökön Fehérvárra utaznak, vasárnap ismét a Fradit, hétfőn a Gyergyót fogadják, jövő pénteken pedig Debrecenbe utaznak. Egy győzelem és a vezetés a tabella élén nyilván jó alaphangot adna a további csaták előtt. A legutóbbi mérkőzéseken nem játszhatott Csányi és Sikorcin, de már mindketten edzenek. Hogy jégre lépnek-e Fehérváron, az csütörtökön dől el.

titute-2017

Fotó: MJSZ

“Természetesen szeretnénk a három pontot elhozni Fehérvárról – mondta blogunknak Szilassy Zoltán, az UTE vezetőedzője. – Ne tévesszen meg senkit, hogy a Titánok eddig gyengébb eredményeket produkálnak. Ez azért van, mert alaposan megfiatalodott az együttes, és kell egy kis idő, amíg beleszoknak a felnőtthoki légkörébe a junior játékosok. Ugyanakkor évek óta Kiss Dávid vezetésével játszik ez a társaság, és az osztrák és magyar utánpótlás-ligákban szép eredményeket értek el, elsősorban azért, mert tudatos, strukturált játékot játszanak. Ez azt is jelenti, hogy senki nem veheti félvállról őket, így mi sem. Néhány játéknap után annyi már elmondható, hogy idén a liga valószínűleg két részre fog szakadni, lesznek csapatok, amelyeknek nem szabad, hogy gondot okozzon a rájátszásba kerülés, míg néhányan a negyeddöntő egy-két kiadó helyéért fognak küzdeni. Azoknak, akik az első csoportba tartoznak – ide sorolom magunkat is –, az alapszakasz nem nagyon lesz más, mint hosszú felkészülés a rájátszásra, persze úgy, hogy közben nem mindegy, ki hol fog végezni. A Fehérvár ellen három pontot akarunk szerezni, de a számszerű eredményen felül az is nagyon fontos lesz, hogy mit látunk viszont a csapattól abból, amit gyakorolunk az edzéseken, és amit kérünk a játékosoktól. Fontos, hogy sokat korcsolyázzunk, hiszen a Titánok a sok fiatal miatt rendkívül mozgékony csapat, és az is, hogy megfelelő legyen a hozzáállásunk. Az első pillanattól az utolsóig teljes erőbedobásra van szükség. Ha csak egy kicsit is lazítunk, kellemetlen meglepetés érhet bennünket.”

Fehérvári Titánok–Újpesti TE 3-2

   

Szenzációszámba menő győzelmet arattak túlórában a fehérvári fiatalok az Erste Liga-tabella első helyére aspiráló UTE felett.

A vezetést Kiss Dávid tanítványai szerezték meg az első harmad közepén Kiss Patrik révén, ám a lila-fehérek Benk András csapatkapitány jóvoltából egyenlítettek. A második felvonásban nem esett gól, majd a harmadik elején az idén különösen agilis és ponterős Varga Arnold előnyhöz juttatta a vendégeket. A Titánok azonban nem hagyták annyiban, Vizi Dániel csakhamar egalizált. A folytatásban újabb találat nem esett, a ráadás első percében annál inkább: a hazaiaknál most debütáló Brock Beukeboom – aki előzőleg két kisbüntetéssel vétette észre magát – pontot tett a történet végére. Ezzel már csak a Sportklub áll veretlenül az Erste Ligában.

titanok

Ez a siker lelkileg helyretette a csapatot

   

Vezetőedzői nyilatkozatok a 3-2-es Fehérvári Titánok–UTE Erste Liga-mérkőzés után.

Kiss Dávid, Fehérvári Titánok: „Sok érzelem felszabadult a srácokban, ez a siker lelkileg helyretette a csapatot a görcsösség és sok kritika után, ami ért minket az elmúlt meccseken. Minden meccsre így szeretnénk kimenni. Egy hosszú út elején állunk, bele kell szoknunk a liga játékstílusába. Igyekeztünk nem eldobálni a korongot, hanem olyan területre juttatni, amiből nem tudott az ellenfél egyből támadást indítani. Ki kell emelnünk az emberhátrányos védekezésünket, és Kornakker is jól teljesített a kapuban. Fontos volt, hogy a harmadik harmadban ki tudtunk egyenlíteni egy ilyen erős Újpest ellen. A szívünk vitt minket előre, és ez most párosult azzal, hogy a pontokat is behúztuk.”

Szilassy Zoltán, UTE: „Olyan volt az egész meccs, mint a hosszabbítás: üres kapu kimaradt, majd az ellentámadásból gólt kaptunk. Sokkal több helyzetünk volt, többet tartózkodtunk az ellenfél kapuja előtt, de nem voltunk hatékonyak. Előfordul az ilyen. Sajnálom, hogy itt hagytunk két pontot, mert megvoltak a lehetőségeink. Jól dolgozott az ellenfél, kevés lehetőségből tudtak találni három gólt. Amivel elégedett lehetek, az az energiaszintünk és a hozzáállásunk, bár kicsit gépies volt a játék, de a meleg miatt a puha jég nem könnyítette meg a dolgunk.”

forrás: jegkorongszovetseg.hu

 

Erste Liga, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 320 néző. Játékvezetők: Németh, Németh, Árkovics, Galsi.
Kornakker: 94,3% (Gyenes)
K
Ágoston: 89,3% (Sila)
Vas, McGurty, Kiss Patrik, Lewis, Madácsi
1
Huba, Szaller, Nemes, Kocsis, Sági Martin
Szabó B., Reiter, Balogh, Bennett, Mihály
2
Iberer, Kovács Attila, Hebar, Ropret, Sikorcin
Kiss R., Beukeboom, Nagy A., Péter, Mazzag
3
Kiss Phil, Varga, Benk, Csányi, Stefishen
Sándor, Erdély, Vizi, Hamvai
4
Schmál, Kovács S., Szalma
Kiss Dávid
E
Szilassy Zoltán, Baróti Zsolt
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 09:28 FHA Kiss Patrik Lewis Madácsi
1-1 15:31 UTE Benk Stefishen Kovács Attila
1-2 40:40 UTE Varga Benk Stefishen
2-2 44:33 FHA Vizi Hamvai Péter
3-2 60:41 FHA Beukeboom Bennett Reiter
28 Kapura lövések száma 35
28 Kiállításpercek 8

A Fehérvári Titánok–UTE mérkőzés góljai

 

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 14., vasárnap
VB18 16:30 HUNDEN 1-4VÉGE
AL 18:30 ETOLHL 5-1VÉGE
április 15., hétfő
VB18 13:00 GERHUN 8-2VÉGE
április 17., szerda
VB18 13:00 AUTHUN 6-5 BVÉGE
április 18., csütörtök
VB18 13:00 HUNUKR 4-7VÉGE
április 19., péntek
VÁL 18:30 HUNNOR ÉLŐ
    • DUNA WORLD
április 20., szombat
VÁL 16:00 HUNNOR 
VB18 16:30 JPNHUN 
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 
    • AMC MIKRO
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 
    • SPORT 1
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
Partnerünk
Archívum