Minden ok megvan a bizakodásra Floridában

 

Bár Barkovot leszámítva nincs igazi elitjátékosuk, nagyon egyenletesen oszlanak meg a terhek csapaton belül.

Az nhl.com 31 részes sorozatban mutatta be az NHL-csapatokat a rövidesen kezdődő új szezon előtt, ezek alapján mi is összefoglaljuk olvasóinknak a legfontosabb változásokat, és rövid elemzést adunk arról, hogy kitől mire számíthatunk.

Ahhoz képest, hogy mekkorát bukott a bővítési drafton, a Florida Panthers kerete nem is néz ki rosszul. Mint ismeretes, a csapat két első soros játékossal ajándékozta meg a Vegast Jonathan Marchessault és Reilly Smith személyében, akik az alapszakaszban 135 pontot hoztak össze együtt, majd a rájátszásban 43-at. E veszteségek ellenére a Panthers 96 ponttal végzett az alapszakaszban, ami azt jelentette, hogy csak egy ponttal csúsztak le a rájátszásról. Nagy hajrát nyomtak a szezon második felében, utolsó 35 mérkőzésükből 25-öt megnyertek, még további két alkalommal pontot szereztek. A cél így nem is lehet más, mint innen folytatni a történetet októberben.

NHL: Ottawa Senators at Florida Panthers

A Panthers házi kanadai tabellájának élén Aleksander Barkov végzett 78 ponttal, a 75 pontos Vincent Trocheck, a 69 pontos Jonathan Huberdeau és a 65 pontos Jevgenyij Dadonov előtt. Ők mindannyian innen vannak a harmincon, Barkov csupán 22 éves, Trocheck és Huberdeau pedig 25. Nincs más csapat az NHL-ben, ahol négy olyan játékos is lett volna, akik legalább 27 gólt, illetve 65 pontot szereztek. A csapatban 12 játékos ért el legalább 20 pontot, ők kivétel nélkül a szakvezetés rendelkezésére állnak az előttünk álló szezonban is. Erősítést jelent Mike Hoffmann érkezése, aki 56 pontot termelt az Ottawában, és az elmúlt négy szezonban mindig lőtt legalább 22 gólt. A védelmet Keith Yandle vezeti, ő a legproduktívabb szezonján van túl, 56 pontot szerzett. De Aaron Ekbladra (38 pont) és Mike Mathesonra (27 pont) sem lehetett panasz. A KHL All Star csapatából friss olimpiai bajnokként érkezik a hátvédsorba Bogdan Kiszelevics, aki a CSZKA színeiben 16 pontig jutott tavaly. A kapuban a James Reimer, Roberto Luongo páros próbálja útját állni a korongnak.

A csapat statisztikái azt mutatják, hogy a támadásokkal nincs nagy baj. Ez természetesen nem volt igaz a szezon első felében, amikor semmi sem működött. Az első 41 mérkőzésen mindössze 40 pontot szereztek, a félidőben a 25. helyen álltak. Innen kapaszkodtak fel, az idény második felében ők lőtték a legtöbbet kapura, ők szerezték a hetedik legtöbb gólt, +21-es gólkülönbségük holtversenyben a hatodik legjobb volt. A védelemben azért akadtak hiányosságok, amit jelez, hogy összesen 2800-nál is több kapura lövést kaptak, ami a negyedik legtöbb. Nagy szükség volt a kapusokra, és ez idén sem lesz másként, csak az a kérdés, hogy a sérülésekkel bajlódó és egyébként is a negyvenedik évében járó Luongo ? illetve az ő hiányában James Reimer? képes lesz-e még maradandót alkotni.

Összességében azért minden ok megvan a bizakodásra a déli államban: a csapat a tavalyi év második felében nagyot ment, a keret együtt maradt, sőt erősödött, sikerre éhesen készülnek a következő évadra. A rendszerben ráadásul olyan fiatalok várnak bevetésre, mint a finn Henrik Borgström, aki tavaly az NCAA MVP-jének járó Hobey Baker Awardot is kis híján megkapta. Barkovhoz hasonlóan ő is center, mégpedig a nagyobbak közül való, 191 centi magas. Ha megüti a mércét, a harmadik sort irányíthatja. Szintén a harmadik, esetleg a negyedik sorba kerülésért küzdhet a 19 éves Owen Tippett. A kanadai csatár a 2017-es draft tizedik helyén kelt el, Borgströmhöz hasonlóan már bemutatkozott az NHL-ben, meglőtte első gólját is. Ha ezeket az ifjakat is sikerül beépíteni a csapatba, akkor még jó pár évig aligha lesz gond a rájátszás elérése, sőt akár merészebb álmokat is szövögethetnek a Panthers-szurkolók.

Cimkék: , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum