Élre ugorhat a DEAC

   

A két újonc csatájának a vendégek az egyértelmű esélyesei.

Az abszolút újonc Hokiklub Budapest a más klub színeiben a ligába visszatérő debreceniek ellen kísérelheti meg az újabb pontszerzést az Erste Ligában, de ez nem lesz egyszerű feladat. A HKB-t általában a mezőny alsó felébe várták az előzetes esélylatolgatások, és a csapat nem is cáfolt rá az eddigi három meccsén ezekre a várakozásokra. A többi fiatal csapattal ellentétben náluk sok olyan játékos van, aki már több felnőtt szezonon van túl a MOL- vagy Erste ligában illetve a szlovák harmadosztályban, és nem is ezen a nyáron öregedett ki az utánpótlás korból. A szlovák harmadosztályban meglehetősen felejthetően szereplő gárdához erősítésként mindössze két légiós és néhány rutinos magyar játékos érkezett, ám köztük máris van két érzékeny veszteség, Korbuly még az előszezonban, Kovar pedig az első meccsen dőlt ki hosszabb időre. A Vienna Capitalstól hazai jégen vereséget szenvedtek, majd a szintén nagyon fiatal Fehérvár otthonából pontot loptak, aztán az UTE gázolta el őket egy nagyon egyoldalú mérkőzésen, ahol a KMH-nak momentuma sem nagyon volt.

Mindez nem sok jót ígér a debreceniek ellen, akik viszont tele vannak rutinos játékosokkal, volt és jelenlegi válogatott kerettagokkal. Bár a DEAC startja sem volt zökkenőmentes, hiszen a Ferencváros elleni idegenbeli pontszerzést hazai jégen a Vasas ellen nagyon nehezen, túlórában megnyert meccs követte. Akkor két harmadon keresztül semmi sem működött a fekete-fehéreknél, és ez elég volt arra, hogy kétgólos hátrányt szedjenek össze. A harmadik 20 percet döntő fölényben játszották végig és hosszabbításra mentették a partit. Hogy ez a mérkőzés remélhetőleg csak egyszeri kisiklás volt, azt a pénteki játéknap sejttette, ekkor a Fehérvári Titánokat gázolták el Bertáék. Azt gondoljuk, inkább a pénteki meccs áll közelebb a DEAC valódi tudásához, nem pedig a Vasas ellen mutatott játék. Az esélyek valóra váltásához viszont fegyelmezett és higgadt játékra lesz szükség. Ha ezt sikerül megvalósítani és a debreceniek három ponttal távoznak a Tüskecsarnokból, akkor akár meg is előzhetik a nehéz meccs előtt álló, Újpesten vizitáló Dunaújvárost.

kmh-900

“Nagyon nagy pofont kaptunk Újpesten – mondta blogunknak Dusan Kapusta, a HKB vezetőedzője. – Túlságosan tiszteltük az ellenfelet, nem korcsolyáztunk eleget, ijedten játszottunk, nagyon hamar szabadultunk a korongtól, nem játszottuk végig az akcióinkat és nem is fejeztük be lövésekkel azokat. Szombaton leültünk a csapattal közösen, és beszélgettünk arról, mi lehetett a baj, és hogyan lehet kijavítani ezeket. A bajnokság programja sűrű, nincs idő sokat lamentálni egy-egy meccsen. Az élet megy tovább, és itt a következő mérkőzés, a Debrecen ellen. Ők sem lesznek könnyű ellenfél, sok jó játékosuk van, a mi fiataljainknak pedig sokat kell még tanulniuk. Szeretnénk kijavítani az előző mérkőzésen elkövetett hibákat, jól beleállni a meccsbe, és igyekszünk meglepetést okozni.”

A DEAC vezetőedzője, David Musial így nyilatkozott a mérkőzés előtt: “Nagyon motiváltak vagyunk, mindig jó új csapatokkal játszani a ligában. Egyenlőre kíváncsian állunk a kihívás elé, nem tudjuk, milyen szintet fog képviselni a csapatuk, de mi továbbra is a mi játékunkat próbáljuk csiszolni és javítani mérkőzésről mérkőzésre.” A debreceniekkel kapcsolatos hír, hogy a itánok ellen ameccs végén végleges fegyelmit összeszedő Novotnyt nem tiltották el, így pályára léphet a Tüskecsarnokban.

Hokiklub Budapest–DEAC 3-5

   

A debreceniek győztek a fővárosban, sikerükkel átvették a vezetést az Erste Liga-tabellán.

A mérkőzésen a hazaiak kapujában Hajek Márk kezdett, míg a vendégeknél Nagy Péter kapott lehetőséget. A debreceni hálóőr számára rosszul indult a mérkőzés, ugyanis már a 17. másodpercben megszerezte a vezetést a HKB Egyed Márk góljával, akinek ez volt a szezonbeli második találata. A DEAC öt perccel később egyenlített Jakub Izacky révén. A második harmadban potyogtak a gólok: a 24. percben Szappanos találatával újra a budapestieknél volt az előny, ám a meccs közepén előbb Molnár Dávid egalizált egy emberelőnyös találattal, majd Vlagyiszlav Kulesov első Erste Liga-góljával már vezettek is a debreceniek. A játékrész végén a DEAC két újabb gólt szerzett, Berta Ákos és Kulesov találatai után Hajeket Kiss Bence váltotta a HKB kapujában. A záró húsz percben Szűcs István Gábor kozmetikázott az eredményen.

A DEAC 5-3-ra győzött, így átvette a vezetést az Erste Ligában. A debreceniek legközelebb pénteken, Brassóban lépnek jégre, míg a Hokiklub Budapest hétfőn a Schiller-Vasast fogadja.

Erste Liga, Tüskecsarnok, 301 néző. Játékvezetők: Wolf, Wolf, Kedves, Abonyi.
Hajek: 80,8% (Kiss: 100%)
K
Nagy: 87,0% (Hetényi Z.)
Orbán, Jancsó, Sátek, Egyed, Szappanos
1
Kovács, Erdei, Hári, Németh A., Turcotte
Csíki, Szopos, Godó, Izsák, Szűcs
2
Antal, Behal, Izacky, Kafka, Novotny
Lévai, Szécsi, Berendi, Vajda, Németh Á.
3
Berta, Hetényi P., Kulesov, Molnár, Silló
Baranyai, Lakatos, Köllő, Horváth, Albert
4
Darabos, Szokolov, Márton, Salló, Vincze
Kapusta Dusan, Gröschl Tamás
E
Musial David, Kecskeméti Áron
Gólok Idő Csapat Típus Gól Passz Passz
1-0 00:17 HKB Egyed Szappanos Orbán
1-1 05:31 DEB Izacky Silló Kafka
2-1 23:16 HKB Szappanos Egyed
2-2 26:55 DEB PP Molnár Kulesov Berta
2-3 29:31 DEB Kulesov Hetényi P. Berta
2-4 36:47 DEB PP Berta Novotny
2-5 37:10 DEB Kulesov Molnár Silló
3-5 54:15 HKB Szűcs Szécsi
23 Kapura lövések száma 44
6 Kiállításpercek 4

A Hokiklub Budapest–DEAC összefoglalója

 

Cimkék: , , , ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
április 21., vasárnap
NVB 15:00 HUNKOR 2-0VÉGE
április 22., hétfő
NVB 12:30 HUNNED 2-0VÉGE
    • SPORT 1
április 23., kedd
VÁL 19:30 ITAHUN 5-6VÉGE
április 24., szerda
NVB 12:30 HUNNOR 1-2 BVÉGE
    • SPORT 2
április 26., péntek
NVB 20:25 HUNAUT 
    • AMC MIKRO
április 27., szombat
NVB 16:00 HUNFRA 
    • AMC MIKRO
április 28., vasárnap
VB 16:00 HUNJPN 
    • SPORT 2
április 30., kedd
VB 16:00 HUNKOR 
    • SPORT 1
május 1., szerda
VB 12:30 HUNROM 
    • SPORT 1
Partnerünk
Archívum