Henrik Zetterberg befejezte

   

A Detroit kapitánya krónikus hátfájdalmai miatt a visszavonulás mellett döntött.

A 2018/19-es szezon közeledtével egyre többször került szóba Henrik Zetterberg egészsége. A Red Wings negyvenese először csak annyit mondott, hogy nem biztos, hogy ott lesz az edzőtáborban, majd később úgy nyilatkozott, az is kétséges, hogy tudja folytatni a játékot. A hónapok óta tartó találgatásoknak végül a Detroit GM-je, Ken Holland vetett véget pénteken déltán, amikor bejelentette: a támadó befejezi karrierjét.

Holland elmondta: “Henrik múlt héten New Yorkban járt egy specialistánál, ahol előrehaladott porckorongsérvet állapítottak meg a nála. Az orvosok szerint olyan súlyos Zetterberg állapota, hogy sem egy rehabilációs kezelés, sem egy műtét után nem térhetne vissza játszani. Ezért úgy döntött, hogy az életminősége fontosabb, mint a hátműtét kockázata.”

A svéd klasszis természetesen nem volt boldog, de ő is elmondta a véleményét a diagnózis után :”Nagyon szerettem volna játszani, de nincs esélyem rá. Van itt egy nagyon jó közösség, tele ügyes fiatalokkal, akik rengeteget fejlődtek az elmúlt években. Szerettem volna velük jégkorongozni még, de nem fogok, helyette figyelem és támogatom őket.”

zetterberg

Zetterberg visszavonulásával a Red Wings története egyik legkiválóbb játékosát veszíti el. A svéd center 1082 mérkőzésen 960 pontot szerzett, 337 gól és 623 előkészítés formájában. A franchise ranglistáján a lejátszott mérkőzéseket tekintve hatodik, a gólokat, a gólpasszokat és a pontokat tekintve ötödik. 2008-ban csapatkapitányként vezette Stanley Kupa-győzelemre a Detroitot, és ráadásként megkapta a rájátszás legértékesebb játékosának járó elismerést. 2014-ben King Clancy-trófeával tüntették ki. Zetterberg nyert olimpiát és világbajnokságot is, így tagja a Triple Gold Clubnak.

40-es mezszáma teljes joggal kerülhet majd fel a detroiti csarnok tetejére.

Cimkék: ,

Nem lehet hozzászólni.

   H I R D E T É S
Eseménynaptár
augusztus 1., csütörtök
UP 18:00 H20US18 
augusztus 3., szombat
FEL   MACTRK 
augusztus 8., csütörtök
FEL   DEBJAS 
augusztus 9., péntek
FEL   DEBDRS 
FEL 17:30 DUMMIS 
augusztus 10., szombat
FEL   CARAVS 
FEL   DEB
FEL 18:00 DABTIT 
Partnerünk